Ilira, vajza qė ka rrėmbyer zemrėn e zviceranėve
Dino- ☆ ViP Nė B'SH ☆
- Shteti :
Gjinia :
Antarėsimi : 25/01/2010
Nr i postimeve : 4951
Pikėt : 11415
Votat : 95
Titulli Preferuar : ''Beju te tjereve,ate qe te tjeret do deshiroje te benin per ty....!
Ilira Gashi, 16-vjeēarja nga Kosova ėshtė tashmė nė zonėn e nxehtė tė kėngėtarėve qė aspirojnė tė pėrfaqėsojnė Zvicrėn nė Eurovizion. Ajo sė bashku me grupin The colors interpretojnė kėngėn Home, njė pjesė tė sė cilės Ilira e kėndon shqip. Kėnga ka marrė miratimin e mjaft emigrantėve shqiptarė atje, por edhe vetė zviceranėve qė kanė pėlqyer zėrin e ngrohtė tė Ilirės.
Ilira, jeni nė zonėn e nxehtė tė kėngėtarėve pėr tė pėrfaqėsuar Zvicrėn nė Festivalin Europian, ēdo tė thotė pėr ju kjo?
Sigurisht ende emocion. Unė kam kaluar nė finale, nė 12 mė tė mirėt nga 320 veta qė morėn pjesė nė kėtė konkurrim.
Nė garė me ju ishte dhe kėngėtarja Genta Ismajli, por edhe mjaft kėngėtarė tė njohur nga Zvicra, e kishit menduar qė mund tė arrinit deri kėtu?
Jo, me thėnė tė drejtėn nuk e kisha menduar fare, sepse isha dhe konkurruesja mė e re (16 vjeē) ,por grupi im pati shumė besim nė interpretimin e kėngės, dhe u mirėprit shumė mirė nga dėgjuesit zviceranė dhe shqiptarėt qė jetojnė nė Zvicėr. Teksti ka qenė shumė prekės pėr emigrantėt qė janė nė Zvicėr.
Pėrsa i pėrket kėngės, ajo ėshtė realizuar enkas pėr kėtė konkurs?
Po , grupi e ka pėrgatitur kėngėn ekstra pėr kėtė konkurrim. Unė personalisht nuk e besova qė kėnga do tė mirėpritet kaq mirė. Ideja ka qenė e grupit, tė jetė njė pjesė nė gjuhėn shqipe. Grupi pėrbėhet nga njerėz qė studiojnė muzikėn dhe janė mėsues tė muzikės, janė zviceranė, dhe i duan shumė tė huajt.
Ju keni qenė e pranishme nė Shqipėri nė dy festivale, Kėnga Magjike dhe Top Fest. Si do t'i pėrshkruanit kėto pjesėmarrje?
Top Fest 7 ka qenė pjesėmarrja ime e parė nė njė aktivitet muzikal nė Shqipėri. Sivjet mora pjesė dhe nė Kėngėn Magjike, mė vjen keq qė nuk arrita tė marr pjesė nė finale, po kjo ndodhi pėr arsye teknike: (kontrata pėr tė drejtėn e autorit nuk u nėnshkrua nė kohė nga autori i kėngės), ndėrkaq isha dhe shumė e stresuar nga konkurrimi nė Zvicėr. Megjithatė, unė do tė marr pjesė pėrsėri nė konkurrime tė tjera nė Tiranė. Dua tė them qė publiku shqiptar mė ka pritur shumė mirė dhe i dua shumė fansat e mi nė Shqipėri dhe Kosovė.
Ju urojmė suksese mė tej dhe ndėrkohė mund tė na tregoni cila ėshtė ėndrra juaj e radhės?
Ju falėnderoj shumė pėr kėtė intervistė dhe ėndrra ime ėshtė qė tė bėjė kėngė tė tjera me grupin tim, tė paraqitem nė publikun Zviceran, dhe nė pranverė do tė vij me grupin pėr njė tur nė Tiranė. Ndoshta do tė konkurroj nė Top Fest 8.
No Comment.