BOTASHQIPTAREFORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Arben Derhemi & Iva Korumi Nė pritje tė njė vajze

Laura
    Laura
    ♫ Anėtar/e ♫
    ♫ Anėtar/e ♫

<b>Shteti</b> Shteti : Shqipėria
    <b>Antarėsimi</b> Antarėsimi : 09/06/2010
    <b>Nr i postimeve</b> Nr i postimeve : 1422
    <b>Pikėt</b> Pikėt : 2747
    <b>Votat</b> Votat : 20
    15122010

Buzqeshje Arben Derhemi & Iva Korumi Nė pritje tė njė vajze

Mesazh nga Laura

Arben Derhemi & Iva Korumi Nė pritje tė njė vajze  Beniva_240x180_6962fd69897987f7e78b46c2450d71ae

Fėmija na ka forcuar dashurinėTek i shikon tė dy tė kapur pėr dore, pėr njė ēast tė zilepsin dhe tė shtyjnė tė mendosh se Beni dhe Iva janė njėsoj tė dashuruar si ditėn e parė. Nuk mund tė ndodhė ndryshe! Ata tashmė e kanė njė filozofi nė jetėn e tyre qė duket se ka funksionuar mrekullisht mirė tek ta. Tė hedhėsh hapat e matur dhe njė nga njė dhe tė mos mitizosh kurrė personin qė ke nė krah, pasi mund tė ndodhė qė tė zhgėnjehesh shpejt. Duket se ēelėsi i marrėdhėnies sė tyre tė lumtur prej gjashtė vjetėsh ėshtė pikėrisht ky. Sigurisht, pėrpos ndjenjės qė i mban tė lidhur fort, qė ka ardhur duke u rritur gradualisht tek ata dhe jo e furishme dhe me pasion marramendės qė prej fillimit, prezantuesja simpatike dhe aktori i mirėnjohur tanimė kanė edhe njė motiv mė shumė pėr ta parė tė ardhmen pėrjetėsisht bashkė: njė foshnje po rritet nė barkun e Ivės dhe ėshtė ajo qė do tė ndryshojė statusin e tyre jo mė larg se muaji dhjetor. Dy prindėr nė pritje pėr tė nisur sėbashku rrugėtimin e jetės me njė vajzė nė krah dhe medoemos mė shumė dashuri pėr tė kultivuar ndaj njėri tjetrit

Si jeni njohur ju tė dy?- i pyes teksa ata tė dy janė ulur pėrballė meje dhe fare pranė njėri tjetrit. Me ēiltėrsinė tipike gati foshnjore, Iva kėrkon tė drejtėn e fjalės dhe duke mos e kursyer as edhe njė buzėqeshje rrezėllitėse qė i lexohet lehtė nė buzė, Beni nuk mund tė veprojė ndryshe, andaj dorėzohet menjėherė!

Jemi njohur nė “Vizion Plus”-ndėrhyn ajo, nė kohėn kur ai punonte si narrator i dokumentarėve, ndėrsa unė si prezantuese. Kam qenė shumė e vogėl kur u njoha me tė dhe pėr tė qenė e sinqertė Beni mė dukej shumė i madh. Nga ana tjetėr, nuk mė tėrhiqte fare si tip, pasi kishte gjithnjė dėshirėn pėr tė qenė protagonistė, nė ēdo bisedė. Nė krye tė tavolinės me kafen pėrpara e cigaren nė dorė do tė diskutonte pėr ēdo gjė. Pėrveē pjesėve pozitive nė aspektin profesional, aktor me emėr dhe shumė i talentuar, ēuditėrisht nuk mė tėrhiqte fare sepse ai ishte krejt e kundėrta e natyrės sime, unė mė heshtur, mė e ndrojtur, e kur ke pėrpara njė natyrė tė tillė, sigurisht qė nuk mendoja se do kishte afeksion mes nesh.

Dhe ēfarė ndodhi mė pas?- vijoj ta pyes atė, ndėrkohė qė imagjinata ime “e pabindur” mendon se njė vajzė simpatike si ajo mund tė ketė pėrdorur si armė tė fortė pamjen e jashtme pėr ta joshur aktorin e njohur nė korridoret e “Vizion Plus”, ose me siguri i ka rėnė pikės me ndonjė formulė speciale dashurie dhe dėshira i ėshtė plotėsuar menjėherė sikur t’i kishte kėrkuar njė dėshirė Aladinit tė famshėm dhe llambės sė tij magjike.

Me kalimin e kohės, pashė tek ai shumė vlera njerėzore-thekson Iva. Ai ka qenė kėshilluesi im personal, pėr shumė nga vendimet e nxituara qė doja tė merrja. Mė thoshte gjithnjė fjalė tė ngrohta, kur kisha probleme me regjisorėt apo drejtuesit e televizionit. Dhe tė gjitha kėto ndodhėn kur ende nuk ishim lidhur.

Arbeni ndėrhyn gati me padurim pėr tė thėnė fjalėt e tij- Iva ishte shumė e kėndshme, kur e kam njohur unė ishte akoma njė fėmijė i kėndshėm, e jo njė vajzė e kėndshme. Ajo ishte shumė tėrheqėse, e ėmbėl. Fillimi ishte thjesht shoqėri, pa ndonjė ide tė qartė, mė pas me kalimin e kohės konturet e kėsaj marrėdhėnie dolėn mė qartė nė pah dhe u forcuan nė mendjen time.

Si funksionoi mė tej raporti juaj, ju njė djalė mė i pjekur me moshė relativisht mė tė madhe, dhe ajo ende njė vajzė e vogėl?- i drejtohem Arbenit si pėr tė kuptuar se mos ndoshta mosha e tij ka bėrė diferencėn duke vendosur themele tė forta qė nė fillim tė historisė sė tyre tė dashurisė. Dhe siē duket ai e miraton kėtė, por aspak nė heshtje; ja ku jep versionin e tij.

Iva ishte njeri qė kishte dėshirė tė dėgjonte dhe tė mėsonte nga mė tė mėdhenjtė, pohon Beni dhe duke qenė se pjekuria ime bėnte diferencė, ajo ishte njeri qė dėgjonte njė fjalė mė tepėr qė i thosha unė, fjalė qė njė femre tjetėr nuk mund tja thoja. Unė kam njė problem me veten time. Kur lidhem me dikė, jepem i gjithi, andaj dua vėmendje 100% dhe jo sa pėr tė kaluar radhėn. Ky ndoshta ėshtė edhe ai pozitiviteti im.

A ta dha Iva mė pas kėtė vėmendje?

Po ma dha, ēuditėrisht (qesh).

Dhe Iva ndėrhyn me takt- E tė mendosh qė nė atė periudhė kam qenė shumė e angazhuar me shkollėn, me leksione, seminare, provime, me punė, kisha njė emision tė pėrditshėm nė radio.

Dhe ku e gjeje kohėn pėr t’ia kushtuar Benit?- kėrkoj ta pyes atė, dhe menjėherė gjykoj se ndoshta si Iva ėshtė nga ato vajzat e shkathta qė duan dhe dinė t’i bėjnė tė gjitha, aq sa duket se ky ritėm jetese e ka stėrvitur mė sė miri pėr tė ardhmen dhe periudhėn qė do tė pasonte paskėtej.

Nuk mund tė bėja dot ndryshe- thotė Iva, nuk rrija dot pa Benin qė nė fillim. Ishte e pamundur qė tė mos takohesha ēdo ditė me tė ishte si njė rit i joni ky qė funksionoi qė herėt. Kishim apo nuk kishim punė, ne tė dy do tė takoheshim ēdo ditė, nė orėn 8 tė mėngjesit deri nė njė orė tė caktuar tė ditės.

Nuk ju mėrziste kjo gjė?

Absolutisht jo! Kishte raste kur ne takoheshim edhe dy herė nė ditė.

Arbeni pėrfiton nga rasti pėr ta drejtuar kahjen e bisedės drejt njė shakaje

Tani nuk takohemi mė, po skemi ētė bėjmė! Shpesh herė bėjmė debate pėr shkak tė kohės sė shkurtėr qė kemi nė dispozicion pėr tė qėndruar bashkė, kjo pėr arsye tė angazhimeve profesionale respektive qė kemi.

Megjithatė, pėr hir tė sė vėrtetės Arben Derhemi ėshtė njė emėr i njohur nė artin shqiptar, aktor i dėgjuar, i suksesshėm, tė shkonte mendja qė ndonjėherė do tė lidheshe me tė-i drejtoj pyetjen Ivės, si pėr tė kuptuar se sa i interesonte asaj tek mashkulli qė kishte nė krah pjesa e famės dhe e tė qenit njeri publik, pasi si i tillė ai kishte fituar vėmendjen e shumė syresh kureshtarė.

Jo-shprehet ajo. Ka pasur raste qė edhe lodhesha nga bezdisjet e shpeshta. Tashmė, gjithēka ėshtė konsoliduar, por nė fillim ka qenė e lodhshme. Telefoni binte shpesh...e kjo mė krijonte vėrtet shqetėsim.

Iva na e pėrshkruaj pak momentin kur re nė dashuri, si e pėrjetove?

Rrahje zemre, ankth, ėshtė njė proces krejtėsisht normal siē ndodh me njerėzit e zakonshėm. Por, dashuria jonė nuk ka qenė e madhe qė nė fillim, ajo ėshtė rritur gradualisht tek ne, aq sa kemi arritur nė njė pikė sa nuk bėjmė dot pa njėri tjetrin.

Beson se ka qenė fat, lidhja juaj?

Them se po. Jemi njohur nė kohėn dhe vendin e duhur.

Pėrfshihet edhe Beni nė kėtė kontekst tė bisedės ku jemi pėrqėndruar duke besuar se ēdo lidhje ka atė pjesėn e fatit brenda, pėrpos dėshirės sė ndėrsjelltė nga tė dyja palėt pėr lidhje.

Mendoj se unė kam qenė mė kėmbėngulės, pėr ta ēuar mė tej dhe pėr ta finalizuar kėtė raport-thotė ai. Doja ta bėja mė evidente dashurinė dhe lidhjen tonė dhe kjo i dha frytet e veta shumė shpejt.

Psikologjia njeh disa faza tė rėndėsishme tė dashurisė: Nė cilėn fazė ndodheni ju?

Ne jemi nė fazėn e pėrgjegjshmėrisė ndaj njėri tjetri-thotė Iva, teksa pėrkėdhel barkun me dorė. E kemi kaluar pasionin, kemi 6 vjet e gjysmė bashkė, kemi ndarė gjithēka me njėri tjetrin, e pėr mė tepėr tani jemi nė pritje tė njė fėmije.

Si erdhi ky fėmijė tek ju? Ju gjeti gati?

Pėrgjigjen tė dy nė tė njėjtėn kohė: le tė themi 50 me 50. Dėshira nuk mungonte nga tė dy.

Dhe kush e priti me mė shumė gėzim?- pėrpiqem tė zbuloj dozat e lumturisė qė kanė pėrjetuar tė dy nė momentin e marrjes sė lajmit dhe siē duket mė i guximshėm nė kėtė situatė rezulton vetė Arbeni.

Tė dy- thotė ai. Kėnaqėsia ėshtė shumė e madhe nė kėto raste, ne e kemi pėr herė tė parė tė dy kėtė gjė, dhe kur fillon bėhesh i ndėrgjegjshėm pėr atė qė po ndodh, pastaj kėnaqėsia ose ikėn pėrfundimisht ose shtohet, dhe pėr mua tė paktėn ka ndodhur kjo e dyta.

Mezi po pret tė bėhesh baba?

Patjetėr qė po. Dhe besoj se do tė jem njė baba i mirė...

Iva, na trego pak si kujdeset Beni pėr ty?-ndėrsa ajo nuk merr as frymė pėrpara se tė japė pėrgjigjen. Kėrkojmė me ēdo kusht tė dimė sesi i ka ai marrėdhėniet me statusin e bashkėshortit dhe atė tė qenit sė shpejti prind.

Nė tė gjitha mėnyrat-pohon ajo. Aq sa ndonjėherė mė duket sikur bėhet i bezdisshėm qoftė edhe nė mėnyrėn sesi fle. Duhet tė fle vetem nė anėn e majtė dhe sa herė pėrpiqem tė ndryshoj pozicion, ndjej njė dorė qė mė thotė ti nuk duhet tė lėvizėsh shumė. Eshtė i kujdesshėm tek ushqimi, pėrpiqet qė ēdo gjė tė jetė e freskėt. Duke qenė e angazhuar nė dy punė, ai mundohet tė mi bėj gjėrat mė tė lehta dhe mė tė gatshme.

Ēfarė ka ndryshuar kjo shtatėzani tek ju?

Kemi filluar ta duam dhe tė kujdesemi mė shumė pėr njėri tjetrin. Sigurisht, kemi filluar tė mendojmė edhe pėr tė ardhmen e bebit tonė...

Eshtė njė gjė e re pėr mua-shton Arbeni, erdhi si papritur, dhe mė gjeti jo shumė tė pėrgatitur. Por, nė momentin qė u ndjeva baba, ajo ēka duhet tė jepja pėr tė dy qėniet, pėr fėmijėn dhe bashkėshorten time ishte njė detyrim shumė i madh dhe pėr ēdokėnd besoj se kjo duhet tė kthehet pastaj nė dobi pėr tė dy qeniet. Eshtė gati si njė mision. Duhet tė bėhesh shumė shpejt koshient pėr gjithēka, pasi periudha 9 mujore pėr femrėn ėshtė shumė e vėshtirė, dhe gjykoj se i takon burrit qė tė ndėrgjegjėsohet shpejt dhe tja lehtėsojė sadopak situatėn femrės.

Ka edhe burra qė ndjehen tė lėkundur nė prag tė ndryshimit tė statusit: prind, baba. Me ju si ndodhi?

Nuk ndodhi aspak njė gjė e tillė. Jo vetėm qė nuk u shmangem pėrgjegjėsive, nuk jam shqetėsuar fare...e kam marrė si diēka qė do tė vinte njė ditė. Dhe unė jam natyrė qė ose i bėj gjėrat dhe i ēoj deri nė fund, ose nuk i bėj fare.

Do asistosh gjatė lindjes sė vajzės? – i drejtohem Benit.

E kemi diskutuar tė dy kėtė gjė, dhe kemi vendosur qė nuk do asistoj nė lindjen e bebit. Sigurisht do tė jem duke pritur pas derės...lindja nė vetvete si fenomen ėshtė diēka e bukur qė ka ēuar botėn pėrpara, por po ta shohėsh intimisht, ėshtė aq e shėmtuar sa nuk ka ku tė shkojė. Ndėrkohė qė e mban mend Ivėn aq tė bukur, kur e shikon nė atė gjendje thua o zot kaq e shėmtuar ėshtė vajza qė dua unė (qeshin tė dy).

Po pėr emrin e vajzės keni menduar-i pyes tė dy, teksa fjalėn e merr i pari Beni si pėr tė na mbushur mendjen qė teoria e tij ėshtė ajo mė e besueshmja.

Pėr emrin e vajzės jemi nė fazėn e grindjes me njėri tjetrit. Unė mendoj qė fėmija duhet tė ketė njė emėr kuptimplot dhe jo kur ta thėrrasėsh tė duket si pasthirrmė, pasi kjo ėshtė tendenca mė e fundit e pridėrve tė sotėm. Iva nga ana tjetėr ka teorinė e saj, pėr tė cilėn ėshtė ende e pavendosur.

Flet Iva- Nė kėtė periudhė, i lutem zotit qė gjithēka tė shkojė mirė dhe vajza tė lind me shėndet...mė pas vijnė etapat e tjera.

A keni menduar pėr njė ceremoni martesore?

Patjetėr qė po-thekson Iva dhe madje e kemi vendosur qė dasmėn tonė ta bėjmė tė madhe me shumė miq dhe tė ftuar tanėt. Pėr mė tepėr, mendojmė qė ta bėjmė pasi tė vij vajza nė jetė, ndoshta kur ajo tė jetė 1 ose 2 vjeēe qė tė mbaj bishtin e fustanit tė nusėrisė sė mamit(qesh).

Po fakti qė Beni ka pasur njė lidhje tjetėr mė pėrpara, ishte problem pėr ty?

Absolutisht jo.

Dikush tjetėr edhe mund ta merrte si koefiēentė minus kėtė gjė? Ti jo?

Unė mendoj se kur dikush ka eksperiencė tė tillė, di tė veprojė mė mirė nė tė ardhmen. Mendoj se ky ėshtė plus pėr mua.

Po pėr familjarėt e ti si ka ndikuar kjo lidhje?

Unė jam natyrė qė nuk shikoj kurrė tė kaluarėn tek njė njeri, shoh vetėm tė ardhmen. Pastaj prindėrit e mi, gjithmonė kanė respektuar zgjedhjet e mia dhe kanė patur besim tek unė.

Si pėr t’i dhėnė krah bashkėshortes sė tij dhe pėr ta mbėshtetur nė kėtė pyetje ndoshta disi ngacmuese, Arbeni nuk heziton tė shtojė se-Iva ėshtė rritur shumė ndėr kėto gjashtė vite. Nė fillim kishte dhe njė lloj xhelozie, dhe jo e pamotivuar kjo, ishte posesive dhe ėshtė krejt normale. Mėrzitej shumė, dhe mė pas i kam dhėnė prova qė unė jam ky. Duhet tė kuptojmė edhe pozicionet qė kemi nė raport me publikun, me njerėzit...ka dhe adoleshentė qė tė ndalojnė, tė pėrshendesin, kėrkojnė autografe dhe pse jo kėrkojnė qė edhe t’i puth (jo nė sy tė Ivės), por kjo ėshtė puna ime, profesioni im.

Dhe Iva si reagon nė kėsi rastesh?

Tani qesh. Pėrpara mė shikonte edhe vėngėr.

Po ti je xheloz? Ajo njė vajzė e re, e bukur, e talentuar...

Nuk mė ka dhėnė asnjė lloj motivi qė tė ndjehem xheloz.

Cila ka qenė sjellja mė agresive qė Iva ka bėrė ndaj teje?

Kur mėrzitej thoshte do ndahemi, nuk kalohet mė kėshtu....por mėrzitja ka zgjatur dy ditė...dhe bashkoheshim prapė. Unė si mė i madh e merrja nė telefon....kemi qenė shumė tė lidhur me njėri tjetrin, dhe kalonim shumė kohė bashkė, ne nuk kishim as mundėsi fizike dhe mendore qė tė mendonim pėr dikė tjetėr.

Duke ndejtur gjithmonė bashkė, ndoshta krijohet edhe njė lloj varėsie...

Po, jemi nė kėtė fazė. Jemi mėsuar qė prej fillimit bashkė, udhėtimet i bėnim bashkė, edhe kur dalim darkave rrallė ndodh qė tė organizohemi si grup shoqėror....qėndrojmė vetėm bashkė...

Po, nė mes kėsaj ndodh qė tė keni kaluar edhe grindje, kush e ngre zėrin mė shumė?-e pyes Benin, kjo pėr tė kuptuar se a kanė ata ndonjė ēelės magjik me tė cilin e mbajnė tė konsoliduar marrėdhėnien e tyre disa vjeēare dhe si ja bėjnė kur situata tė caktuara ndonjėherė tė rrėshkasin nga duart!

Para disa vitesh isha nė Greqi-thotė ai sepse luante kombėtarja e artistėve shqipėtar me ata grekė dhe ndodhesha nė njė dyqan ku po i bleja Ivės njė palė atlete. Dy ditė pėrpara, nė shtatė tė mėngjesit kishte rėnė njė telefonatė nga njė gazetare qė mė drejton njė pyetje: ēfarė do bėje nėse do tė ishe i padukshėm? Unė dhe ime motėr e madhja kemi njė problem tė madh kur dikush na zgjon nga gjumi i mėngjesit: dhe duke turfulluar nga nervat i them: do bėja seks me gjithė vajzat e Tiranės. Ajo e shkruajti kėtė nė gazetė, Iva e lexon dhe mė merr urgjentisht nė telefon duke mė numėruar fjalė tė shumta, si nuk tė vjen turp, ēfarė do mendojnė njerėzit e mi kur ta lexojnė dhe unė pėrpiqesha ti mbushja mendjen se nuk ishte asgjė serioze dhe ja prisha mendjen me atletet (qesh).

Profesioni i Benit, ndoshta edhe me mendje tė lejon luksin e ndonjė tradhėtie tė vogėl...do ja falje?-i drejtoj njė pyetje tė drejpėrdrejtė qė me sa duket e vė nė siklet dhe mbush nė djersė...(tėrhiqem mėnjėherė, pasi ajo ėshtė edhe shtatėzanė e nuk dua tė mė vrasė ndėrgjegjia mė pas)

Nuk do e bėja-thotė Iva. Nuk e mendoj fare kėtė gjė, jam nė njė periudhė tė bukur tė jetės sime dhe kjo mė mjafton.

Po ndonjė skenė erotike?

Nuk mė bezdisin kėto gjėra, unė e njoh profesionin e tij, e vlerėsoj sepse Beni me dhe pėr atė jeton. Mua mė shumė mė bezdisin reagimet dhe komentet e tė tjerėve, ne sado bėjmė njė jetė shumė normale, njerėzit sėrish flasin...ose kur jemi nė kinema qė shohim njė film tė Benit, shoh sytė e njerėzve tė drejtuar nga unė...po nuk mė bezdis kjo gjė.

I drejtohem Benit- Juve do ju hynte nė sy njė femėr tjetėr?

Femra tė bukura ka plot, po ska si Iva.

Pse mendon se tė ndodhi kjo alkimi me njė psikologe dhe jo me njė aktore?

Fillimisht ishte tėrheqje fizike ajo e imja ndaj Ivės, mė pėlqeu si tip....

Ndėrhyn Iva: Pastaj, duhet tė ketė pak variacion...

Si e keni ndėrtuar jetėn tuaj, tanimė qė jeni edhe nė pritje tė njė fėmije? Jetoni nė njė shtėpi mė vete apo....?

Jetojmė me prindėrit e Benit-pėrgjigjet ajo, dhe kur jam shkėptur nga familja ime tek e tij, nuk e kam ndjerė fare ndryshimin, pavarėsisht se kam shumė mall pėr familjen time. Unė i dua jashtėzakonisht tė dy prindėrit e Benit, edhe motrat e tij, mbesat ...

Arbeni preferon qė nė kėtė pikė tė jap edhe ai versionin e tij duke u shprehur se- Nė njė moment tė caktuar e ka pasur dėshirėn pėr tė mos jetuar me prindėrit e mi, por mė pas i njohu dhe u bind. Kur jeton nė njė shtėpi mė vete, bėn njė jetė tė mbyllur, ndėrsa kėshtu ke njė lloj ndihmese, njė lloj variacioni. Prindėrit e mi janė njerėz qė sakrifikojnė dhe nuk ndėrhyjnė nė gjėra qė mund tė bezdisin ēiftin.

Shoh njė admirim pėr prindėrit e tu. Kjo nuk tė lejon tė shkėputesh nga ata?

Jo, qė nė fillim ata kanė qenė dakort qė ne tė dy tė dilnim nė shtėpi mė vete, por mė pas u bindėm tė dy
    Share this post on: reddit

No Comment.

Ora ėshtė 15/11/2024, 10:37