nga Burrelsja 5/7/2013, 13:36
Nuk mund te mblidhen gjethet e vjeshtes, e nganjehere as shpirterat nuk e gjejne udhen e kthimit.
Une nuk e kam gjetur akoma, ndaj endem ngadale ne vende qe kam pare, e atje, atje me veshtrojne.
Ajo cka shohin syte eshte forme, jashte e brenda saj une endem, shpirt!!
Nuk po te shkruaj per te t'thene se te dua shume, jo as per te t'thene se per ty po derdh lot ne keto momente.
Ajo qe sot me shtyn te shkruaj eshte malli qe kam per ty. Vertet ne keto momente po ndjej mall. Nje dite kur te zgjohesh mos lag syte me lot dikush qe te tregon qe s jam me ne kete bote.
Mos pyet: Se si vdiqa por pyet si jetova si me kaluan ditet e fundit qe pa ty kalova!
Pa ty bota e humb kuptimin, pa ty jeta e humb drejtimin, pa ty loti im po e ujit token,
pa ty dhimbja po ma qan koken. Me ty nisa drejt jeten por e humba edhe vete veten per mua s`mbeti tjeter vec enderr e vjeter!
Pastaj buzeqeshja ime shkoi ate nate se bashku me ty. Ti u ktheve por ajo jo,
morri rrugen e pa njohur per te than ty lamtumiren e fundit dhe diteve qe dikur i kaluam bashk me ty. Pata nje enderr ne jeten time, dhe mendoja se kurr nuk do te permbushet.
U permbushe diten kur te takova ty. Me kujtohet kur e perjetova perqafimin tend.
Per ty e dashur shume po mendoj dhe as nje cast nuk mundem te te harroj. Pse keshtu po ndodhe as vet nuk po e kuptoje,
ndoshta bukuria jote aq shume po me terhek sa qe per ty mund te fale edhe kete jete.
Perse sonte yjet nuk shkelqejne! A thua edhe ata mungesen tende e ndjejne !
Te lutem mendo pak per mua dhe ne zemren tende ruaj pake vend per mua!! Po ti ku me je, ne enderr a me sheh?
Kur ika vec ty te mbarta me vete se nuk e dija se sa ore zgjaste rruga nga Dashuria ne Dashuri.
Kur ika ndjenjat nuk i zhvesha dot, si lekurat vitaminoze te portokallit.
Ku jam? Ku je? Nuk e di !!
Pse erdhe kaq vone?! Pse erdhe kaq vone tek une, kur gruri u korr e ne fushen e thare mbeti vetem kashta?
Pse erdhe kaq vone?! Pse erdhe kaq vone tek une, kur edhe dera e fundit u mbyll. Dhe dimri te la perjashta?
Pse kjo Zemra ime kerkon dashuri prej teje? Te lutem kthehu perseri dhe rri pergjithmon pran meje!
Pse me rrah shpejte zemra kur flas me ty, pse me rrjedh loti kur mendoj ne ty?!
Pse nje here nuk mu afrove pse buzen tende nuk ma dhurove?! A e din se te mbaj mall, a e din sa me mungon. Ah shpirte, eja me ledhato, eja me doren tende me lemo.
Pse moj vajze te mbaj ne zemer, si me hyre keshtu ne shpirt?! Si mendjen ma ke terhjek?!
Pse ne mua nuk ka me hapesire por vetem ty aty te ndi? Do te kalon koha, do te rrenohet gjithesia,
do te perfundon jeta por ti nga une do te mbetsh ajo, gjithe e verteva.
Pse te desha ty ?! Sepse ti prure tek une thesarin e rinise sime qe une e kisha kycur.
E kycin e kisha fshehur,harruar e humbur diku. Si munde ta gjesh ti?
Por ti shume shpejt shkove te gjitha i harrove. Tash te pres ketu qe te jesh me mu.
Rrija neteve pa gjume, mendoja per ne, per fjalet qe thoshe dhe kete se di perse. S`arrija te kuptoja pse kaq shume te doja. Nuk e kuptoja pse nuk flija dhe ne shtrat te mendoja.
S'besoj se do te lendohesh shume, ti ende s'din c'eshte dashuria, ndaj s'munde ta kuptoje dot , prushin e ndjenjave te mija.
S'kam besuar se me ik si era, s'kam menduar te jetoj pa ty, s'besoj se erdhi pranvera derisa s'pushojne te lotojne keta sy !
S'kam dashur kurre te te lendoj se te kam dashur sa s'ka me, po ti me iken me largohesh, ndaj dhe une ika e po te le.
Shiko syte e mi dhe do te gjesh dashurin. Qendro pran meje dhe do te fale lumturine. Shume e rende jeta pa ty, s'me ndalen lotet ne sy. Zemrat tona me s'bashkohen as keto plage me nuk sherohen.
Nese keto rreshta i lexon, shkrimin tim e dikton, vetem ne mua pak mendon, dhe e din se zemra ime ende te don!!