Nė ambient familjar, e rrethuar nga djemtė e vajzat, nipėrit e mbesat, stėrnipėrit dhe stėrmbesat, lokja Zaide Hasani nga Haraēina e Maedonisė sot festoi 110 vjetorin.
Rrėfimi pėr jetėn e saj nė shekujt e kaluar ėshtė sa interesant por edhe i hidhur. Ajo ende i mban tė freskėta vuajtjet dhe kujtimet nga luftėrat qė ka kaluar, pėrfshi edhe vrasjen e bashkėshortit me shumė tė afėrm tė tjerė.
Megjithė kėto kujtime tė vrazhda, Lokja qėndron akoma e fortė para fėmijėve, madje nuk e dėgjon tė ankohet shpesh.
Nuk e di, kanė hy pėr kėtė derė e kanė dalė pėr atė derė, nuk po mė doket qė i kam.Kur po mė thonė ashtu po mė vjen habi, nuk i mora vesh. Kurrgjė, diku mirė e diku keq, shtetet katėr a pesė i pėrcolla. Keq e mirė, kur jeton ēfarė nuk sheh,... diku mirė e diku keq. Me fėmijėt njeriu kėnaqet, me tė tjerat jo. Fėmijėt i kam pasur dhe me ata jam kėnaqur, tha lokja Zaide Hasani.
Edhe pse nė kėtė moshė lokja Zaide vazhdimisht shkon tė vizitojė djemtė e saj tė cilėt gjenden afėr shtėpisė ku banon. Ajo qė ėshtė mė interesante - thonė familjarėt - ėshtė se qė prej lindjes ajo asnjėherė nuk ka qenė tek doktori pėr ndonjė sėmundje.
Vet i vizitojė krejt... vijnė e mė shohin dhe shkojnė...Po kujtojnė se po vdes! Vite kam bėrė e po kujtojnė se po vdes, po unė akoma po jetojė.... po jo, jam kėputur, veē po mburrem para jush, se jo... jam kėputur. Po mė dhėmbin kėmbėt, po mė dhemb koka, pleqėria! Si tė mundem, gjithė kėto vite... mu mė duket si dje, .....mė duket si dje por kur mė bie ndėrmend
, tha lokja Zaide Hasani.
Lokja Zaide Hasani tani ka edhe letėrnjoftimin e ri por me mbiemėr tė vajzėrisė pėr shkak tė mungesės sė dėshmitarėve tė cilėt kanė vdekur. Historia e gjyshes 110 vjeēare nuk pėrfundon kėtu. Pėr tė rrėfyer jetėn e saj nuk do tė mjaftonin disa libra.
Gėzimi nė familje dhe urimet pėr kėtė pėrvjetor vinin nga tė gjithė anėtarėt dhe tė afėrmit e tjerė me shumė dhurata simbolike.
No Comment.