Njė ambient gjigant e plot ngjyra ka qenė ai nė tė cilin Valbona Mema, kėngėtarja e njohur e muzikės popullore shqiptare, ka festuar ditėlindjen. Festa qė filloi qysh nė orėt e fundit tė ditės sė hėnė, pėr tė pėrfunduar nė tė gdhirė tė sė martės mė shumė se sa njė ditėlindjeje, i ngjante njė dasme, ose mė mirė tė themi njė festivali. Dhe nė fakt ky ishte edhe qėllimi i Bonės, tė mblidhte bashkė nė njė skenė tė vetme tė gjithė kolegėt e saj mė tė dashur. Mbi 150 emra tė njohur nė fushėn e kėngės, mes tė cilėve kėngėtarė e muzikantė tė njohur. Ndėrsa mbėrrita atje, gjėja e parė qė mė ra nė sy ishte Valbona e cila kishte zgjedhur si fustan tė parė pėr kėtė natė, njė nė ngjyrė tė bardhė tė ngjashėm me fustanet e nusėrisė. Sakaq edhe ambienti i dekoruar mjaft bukur, tė krijonte ndjesinė e njė dasme. Muzika nė sfond ishte gjithashtu e tillė, Ylli Baka ishte nė mikrofon dhe kėngėt e tij tė zgjedhura kishin mbledhur nė qendėr tė sallės njė grup njerėzish qė hidhnin valle. Mė kishin lėnė nė tė njėjtėn tavolinė me Ingritin, Zaiminėn, Indrit Mlikėn e Sabianin, tė cilėt nuk i kursyen komentet e tyre pozitive pėr kėtė organizim. Bona ishte e para nė valle, por sapo mė pa, u tėrhoq pėr tė mė takuar. Je e madhe, i thashė, ndėrsa ma priti menjėherė Kjo ėshtė gjithė jeta ime, kėto janė miqtė e mi, kjo ėshtė muzika ime, sot kam me vete njerėzit mė tė rėndėsishėm nė jetėn time, fėmijėt. Ja i shikon ata tė dy, si dy yje janė apo jo?!, ma pret Bona, ndėrsa mė prezanton me fėmijėt e saj. I mbaja mend shumė tė vegjėl, i kisha parė nė recitalin e mbretėreshės sė mbrėmjes. Pak mė vonė i pashė edhe tė kėrcenin, tanimė ata janė mbėshtetja mė e mirė pėr Bonėn, madje kėtė konstatim timin ma aprovoi edhe ajo vetė. Teksa minutat kalonin kėngėtarėt zėvendėsonin njėri-tjetrin, pas yllit nė skenė erdhi Maja, e pas saj shumė emra tė tjerė. Ah, po, se mos harroj tju them, prezent ishte edhe Mandi i Nishtullės
Jasha, jasha Bona, kėndonte ai, ndėrsa atmosfera tanimė kishte marrė flakė.
Kolegėt
As vetė nuk e prisja qė tė ishin kaq shumė. U kam nisur tė gjithėve nga njė mesazh si ftesė, por nuk mendoja se do tė vinin. Mė nė fund ia dola, arrita atė qė gjithmonė kam menduar, ti bashkoja tė gjithė muzikantėt nė njė skenė. Ėshtė vėrtet bukur apo jo?!, mė thotė Bona, e nė fakt ishte vėrtet kėshtu. Mė vonė, gjatė mbrėmjes ajo mė zbuloi se me njė prej kolegėve, kishte pasur dikur mėri, por kur muzika ėshtė nė mes gjithēka harrohet. Shumė nga ato qė mė konsiderojnė, apo i konsideroj rivale janė sot kėtu. Janė vėrtet shumė tė mirė tė gjithė, vazhdon Bona, e cila ia del mė nė fund tė mė bindė se nė muzikė nuk ka inate, por vetėm dashuri, si ajo qė tė gjithė kolegėt i dhuruan asaj atė natė. Buqetat, urimet e dedikimet e pa fund qė ka marrė ajo atė natė, gjithkush do ti ėndėrronte.
Fėmijėt
Padiskutim njė nga surprizat mė tė mėdha tė mbrėmjes, pėr ne gazetarėt sidomos, ishte dhe prezenca e fėmijėve tė Valbona Memės. Ndonėse kėngėtaren e kemi parė tė jetė prezente nė median e shkruar, familjen e ka ruajtur gjithnjė tė shenjtė e tė paprekur. E sigurisht qė nė njė rast tė tillė si ditėlindja e mamit, ata nuk mund tė mungonin, ndaj ne i sjellim sot pėrmes kėtyre fotove 2 yjet Bonės, 2 njerėzit pėr tė cilėt ajo thotė se jeton nė kėtė botė. Nė pėrfundim pėrveē urimit pėr njė jetė sa mė tė gjatė e tė lumtur pėrkrah fėmijėve, e kolegėve tė saj tė skenės, e urojmė Bonėn pėr kėtė koncert qė realizoi. Vėrtet, bravo Bona!
Gazeta Shqiptare
No Comment.