Devis Xherahu ėshtė padiskutim njė nga zėrat mė tė bukur mashkullor tė skenės shqiptare. Kėngėtari qė prej vitesh e zhvillon jetėn e tij mes Greqisė e Shqipėrisė ka dhėnė sė fundmi njė intervistė ekskluzive pėr emisionin Stars tė GM.RADIO, ku dhe ka prezantuar albumin mė tė ri tė tij. Pėrveē shumė detajeve tė reja nga jeta e tij artistike, Devisi tregon edhe pėr krijimin e kėngės sė tij tė fundit, e cila ėshtė prezantuar gjatė spektaklit Miss Shqipėria 2011. Kėngėtari thotė se kėnga Ēmenduri ka ardhur krejt rastėsisht. Muzika ėshtė bėrė nga njė prej kompozitorėve mė tė njohur nė Greqi, tė cilin ai e quan absolut, Kostandino Paxhi. Krijuesi ėshtė i njohur edhe pėr kėngėn pėrfaqėsuese tė Greqisė nė Eurovizion disa vite mė parė, na tregoi Devisi. Ndėrkohė teksti ėshtė shkruar nga mjeshtri i fjalės shqipe, Jorgo Papingji. Kam bėrė kėshtu njė martesė tė bukur artistike, tha Devi, ndėrsa ka shtuar se po kjo rastėsi e ka ēuar atė nė njė bisedė me regjisorin Petri Bozo, prej nga ku ka lindur edhe idea pėr tė realizuar videoklipin me konkurrentet nė Miss Shqipėria. Veē falenderimeve tė pamata pėr Deliart, Devisi tregon edhe pėr prapaskenat e klipit.
Ai shprehet shumė i lumtur qė edhe nė kėtė vit, siē dhe nė vitin e shkuar, protagonistja kryesore e klipit tė tij ėshtė njė vajzė e bukur nga Korēa. Gjatė gjithė bisedės nė studio kėngėtarin e kanė komentuar shumė mirė fansat, tė cilėt kanė shprehur konsideratėn e tyre pėr tė, pėrmes mesazheve tė drejtpėrdrejta. Ai ka komentuar edhe kolegė tė tij, ndėrsa e kanė pyetur pėr shembull lidhur me mendimin qė ka krijuar pėr Noizyn: Nuk e njoh personalisht, por shikoj qė ėshtė njė djalė i talentuar, me tė ardhme tė shkėlqyer. Sakaq pyetjes sė simpatikes Eni, prezantueses sė programit qė lidhej me tė ardhmen e tij, ku e shikon veten Devisi nė Shqipėri apo Greqi, kėngėtari me zėrin brilant i ėshtė pėrgjigjur: Jam duartrokitur pa fund nė Greqi, mė kanė pritur tė gjithė shumė mirė, por gjithsesi nė cilindo vend tė botės tė shkosh nuk gjen si publiku shqiptar, si Shqipėria jonė.
Kėtu e ndjej veten mė mirė, ndoshta edhe ngaqė jam nė shtėpinė time, ndoshta edhe ngaqė kėtu e provova pėr herė tė parė ndjesinė e skenės. Kohėt e fundit e kam pėrqėndruar mė sė shumti jetėn time nė Shqipėri dhe besoj se kėtė linjė do vazhdoj tė ndjekė, ka thėnė mė tej ai. Pėrgjatė shumė pyetjeve tė intervistės Devis Xherahu ka zbuluar edhe detaje nga bashkėpunimi me Redon Makashin. Kėtė kėngė e kishim planifikuar vite mė parė, thuajse 16 vjet, por vetėm tani erdhi momenti tė bashkoheshim. Ka njė histori tė bukur nė fakt kjo kėngė. Redoni ishte i ftuar nė njė koncert nė Korēė ku isha edhe unė gjithashtu pjesėmarrės, atė ditė e ftova tė vinte nė shtėpinė time dhe i tregova kėngėn qė kisha shkruar.
Redoni e pėlqeu shumė, sepse nė tė vėrtet i pėrshtatet. Fabula e kėngės trajton 2 djem qė i kėndojnė serenatė njė vajze. Qė nga ajo kohė unė u shkėputa dhe nuk u bėmė mė mbarė pėr njė duet, derisa erdhi ky moment. Kėnga ėshtė orkestruar nga miku im, i cili ka bėrė orekstrimin e tė gjitha kėngėve tė albumit, Gent Myftaraj. E thirra Redonin dhe i thashė tė kam njė borxh, ai e ridėgjoi kėngėn tė pėrpunuar sigurisht dhe mė nė fund erdhi ky duet mes nesh, ka shtuar artisti. Ai tregon se arsyeja pse albumi i tij ka marrė titullin e kėngės sė kėtij dueti lidhet me faktin qė ai gjithmonė ka qenė kėngėtar i natės, nė kalldrėmin e rrugicave tė Korrcės. Skena ime ka qenė gjithmonė Korēa, ka thėnė ai. Pėrveē kėtyre kėngėtari ka rrėfyer edhe shumė gjėra tė tjera dhe ne i urojmė suksese nė karrierėn e tij
No Comment.