BOTASHQIPTAREFORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Xhobs dha dorėheqje nga “Apple”

LePuRuShJa
    LePuRuShJa
    ♫ Stafi Administrues ♫
    ♫ Stafi Administrues ♫

<b>Shteti</b> Shteti : Europė
    <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
    <b>Antarėsimi</b> Antarėsimi : 11/09/2007
    <b>Nr i postimeve</b> Nr i postimeve : 122965
    <b>Pikėt</b> Pikėt : 260987
    <b>Votat</b> Votat : 311
    <b>Titulli Preferuar</b> Titulli Preferuar : E pėrse mos tė tė Dua?! - Kur diēka e vogėl nga Ti, sjell Ndjenja tė pafundme tek Unė!

Buzqeshje Xhobs dha dorėheqje nga “Apple”

Mesazh nga LePuRuShJa 25/8/2011, 14:16

Xhobs dha dorėheqje nga “Apple” 0218

Stiv Xhobs dha dorėheqje nga vendi drejtor kryesor ekzekutiv i gjigantit teknologjik "Apple".

Supozohet se arsye pėr dorėheqjen pas kryerjes 14-vjeēare tė funksionit janė problemet shėndetėsore.

Themeluesi 55-vjeēar i "Apple", i cili luftoi me kancerin nė pankreas nė vitin 2004, ndėrsa nė vitin 2009 iu transplantua mėlēia, mori pushim mė 17 janar tė kėtij viti pėr njė periudhė tė pacaktuar, por nuk shpjegoi se pėr ēfarė problemi shėndetėsor bėhet fjalė.

Xhobs do tė zėvendėsohet si drejtori kryesor ekzekutiv i korporatės nga njeriu i dytė nė hierarkinė e saj - drejtori kryesor operativ Tim Kuk, i cili njė kohė tė gjatė llogaritej si trashėgimtari i tij. Vetė Xhobsi me dėshirėn e tij ėshtė zgjedhur pėr kryetar tė kėshillit drejtues tė kompanisė.

Legjenda e Luginės sė silikonit, i cili e publikoi vendimin e tij nė letėr tė shkurtėr deri te kėshilli i drejtorėve tė "Apple", nuk i ceki arsyet.

"Ēdoherė kam thėnė se nėse njė ditė nuk mund t'i kryej tė gjitha obligimet dhe t'u pėrgjigjem pritjeve si drejtor i 'Apple', do tė jem i pari qė do t'ju njoftoj pėr kėtė. Pėr fat tė keq, ja erdhi edhe ajo ditė", shkruan Stiv Xhobs.

Nė tė njejtėn kohė ai planifikon ta mbajė vendin e tij nė kėshillin e drejtorėve nė kompaninė "Uolt dizni".

Shefi i njėrės prej kompanive udhėheqėse nė sferėn e IT teknologjive u paraqit pėr njė kohė tė shkurtėr nė mars, qė ta prezantojė versionin mė tė ri tė Ajpadit (iPad) dhe qė tė merr pjesė nė darkė tė organizuar nga presidenti Barak Obama pėr liderėt teknologjikė tė Luginės sė silikonit.

Aksionet e gjigantit teknologjik u liruan nė mėnyrė drastike pėr shtatė pėr qind pas lajmit pėr dorėheqjen, deri nė 357,40 dollarė. Ato u ndaluan nga tregtia para se tė publikohet tėrheqja e Stiv Xhobsit, ndėrsa dje u shtrenjtuan pėr 0,7 pėr qind deri nė 376,18 dollarė.

Xhobs e themeloi kompaninė nė vitin 1976 sė bashku me Stiv Vounjak dhe Ronald Uejn. Ai luajti rol kyē pėr revolucionin e kompjuterėve personalė. Ai u largua nga "Apple" nė vitin 1985, qė ēoi deri nė rėnie tė kompanisė. Gjėrat sėrish ecėn pėrpara pasi qė ai mezi ėshtė bindur qė tė kthehet nė gjigantin teknologjik nė vitin 1996.

Xhobs nė vitin 2001 e prezantoi pleerin muzikor Ajpod (iPod), nė kėtė mėnyrė duke i vendosur bazat pėr dalje edhe tė Ajfonit (iPhone) nė vitin 2007 dhe nė vitin 2010 tė Ajpadit (iPad).

Ora ėshtė 15/11/2024, 06:49