Imagjinoni njė burrė tė ulur nė gjunjė, me shikimin te sytė e pėrlotur tė njė gruaje. Ai nxjerr nga xhepi njė kuti tė vogėl e prej andej njė unazė Ajo ngel gojėhapur. Unaza e diamantit ka formėn e njė zemre tė thyer.
E dashur do tė divorcohesh nga unė?. Ky skenar-paradoks nuk ėshtė aq i pamundur sa ēmund mendohet. Firma Alice Kwartler Antiques ka nxjerrė tashmė nė shitje unaza divorci prej ari 18 karatėsh dhe gurė diamanti, tė dizenjuara me njė zemėr tė thyer. Pėr njė ēmim prej 3200 dollarė, simboli i gjėrave qė nuk kanė funksionuar siē duhej bėhet juaja.
Pėrdorimi i unazės si simbol i martesės ėshtė pėrdorur qė nė kohėt e hershme, shumė mė para se tė tjera opsione pėrveē derisa vdekja tė na ndajė tė ekzistonin. Nė epokėn moderne, tre janė statuset: beqar, i martuar dhe i divorcuar. Por nėse diēka nis me njė unazė, pėrse nuk duhet edhe tė pėrfundojė me njė tė tillė.
Unaza e divorcit do tė ishte njė mėnyrė efektive pėr tu treguar tė tjerėve nė mėnyrė vizuale se martesa ka marrė fund, pa qenė e nevojshme hyrja nė detaje.
Pėr ata qė kalojnė njė divorc tė dhimbshėm, unaza mund tė jetė pėrgjigjja e heshtur Po, jam divorcuar ose Jam singėll, por pas krahėve kam hedhur njė martesė.
Tė tjerė mund tė zgjedhin pėr ta blerė njė unazė tė tillė pėr veten e tyre si njė simbol i zemrave qė kanė thyer.
Unaza e divorcit ka njė gur diamanti, i cili futet nė mes tė zemrės sė thyer, njėsoj sikur ēan njė guackė dhe mesa duket ky ėshtė edhe shpirti i festave qė organizohen pas divorcit.
Padyshim janė femrat ato qė kanė mė shumė nevojė pėr rituale tė tilla pas njė martese tė shkuar keq, si fillimi i pėrpjekjes pėr tu rikthyer nė statusin e mėparshėm.
gazeta shekulli