Ditėt e fundit, shumė gazeta kanė deklaruar pėr njė lidhje tė mundshme tė Stines me rreperen nga Tetova, Lil Vlora dhe ky lajm tashmė, ėshtė pėrhapur ndjeshėm nėpėr komente tė ndryshme mediatike dhe jo vetėm. Shumė pėrsona tė thjeshtė e kanė besuar lajmin, ndoshta pėr faktin se ai ėshtė pėrhapur kudo, por personi i vetėm i cili mund ta vėrtetojė kėtė marrėdhėnie ėshtė Stine, i cili ka qėnė i pari qė ėshtė ēuditur nga komentet e pėrhapura nė drejtim tė tij. I pyetur nga Trafik Vip pėr kėto komente nė media, Sine ėshtė shprehur: Unė nuk jam prononcuar pėr asnjė media dhe asgjė e thėnė nė to nuk ėshtė ė vėrtetė. Pėr me tėpėr, kur isha duke shkuar ne Prishtine, ka qėnė momenti qė e kam dėgjuar pėr here tė pare kėtė situate dhe mė besoni, unė kam qėnė personi i parė qė nuk u kam besuar veshėve kur dėgjova tė pėrmendej emri im nė kėtė formė, nė deklarata qė nuk mbartin aspak vėrtetėsi. Sipas Stines, i gjithė ky keqkuptim e ka marrė spunton kryesore nė rrjetin social mė tė klikuar nė internet, nė Facebook, ku ėshtė bėrė tendencė tashmė qė fansat e personazheve tė njohur, tė krijojnė profile fallco, duke abuzuar me emrin dhe gjithēka qė i pėrket atyre. Mesa duket, njė djalosh, identiteti i tė cilit nuk dihet, ka krijuar njė profil nė Facebook mė emrin e vėrtetė tė Stines, Ernest Duka, duke thėnė nė emrin e tij shumė e shumė deklarata, e pėr mė tepėr, duke i bėrė fansat e Stines tė mendojnė se po flasin me idhullin e tyre, kur ndėrkohė, ai nuk ėshtė Stine i vėrtetė. Ky profil fallco nė facebook ka gėnjyer shumė persona, duke pėrfshirė kėshtu edhe gazetarė, tė cilėt kanė pretenduar se kanė komunikuar dhe kanė intervistuar vetė Stinen nė mėnyrė elektronike. Rasti mė i freskėt ėshtė i njėrės prej gazetave shqiptare dhe pikėrisht Game Over, e cila ka dhėnė para 2 javėsh nje intervistė ekskluzive nga Stine, duke na bėrė tė mendojmė sė edhe ata kanė rėnė nė kurth tė kėtij personi, pasi vetė Stine na ka deklaruar se nuk ka dhėnė asnjė intervistė pėr kėtė gazetė, madje na shprehu shqetėsimin se edhe kjo gazetė e ka bėrė tė lidhur me njė vajzė shqiptare qė studjon nė Londėr, ndėrkohė qė kjo nuk ėshtė e vėrtetė.
Mė tej, Stine ka deklaruar: I vetmi profil i imi real nė Facebook ėshtė adresa me emrin Nesti Duka dhe vetėm aty mund tė merren burimet e vėrteta pėrsa i pėrket gjėrave qė mė pėrkasin mua. Realisht, personi i ashtuquajtur Ernest Duka nė facebook, ka komunikuar pėr njė periudhė afėrsisht 3 mujore nė internet me rreperen nga Tetova, Lil Vlora, duke shkėmbyer shumė biseda , duke komunikuar edhe me kamer nė Skype me djalin i cili ka imituar Stinen nė look, si edhe me syzet e tij karakteristike, duke e bėrė vajzėn tė besojė, se ishte duke komunikuar me Stinen e vėrtetė.
Ndėrkohė, nė bisedėn tonė mė Stinen, ai na tregon: Pak ditė mė parė mė erdhi njė mesazh nė facebook nga Lil Vlora (vajzė tė cilėn nuk e kam njohur kurrė, madje as nuk e di kush ėshtė), ku mė pyeti nėse unė isha vėrtetė Stine, dhe sigurisht qė e pohova se isha unė. Mė tej, vajza mė pyeti nėse edhe nėse profili me emėr Ernest Duka ishte i imi, unė i pohova: Jo, ėshtė profil fallco.
Nė ato momente, edhe vajza protagoniste nė kėtė histori u shpreh e habitur dhe mė tha: Ti nuk e ke shtėpinė nė qytet studenti? Atėherė e kuptova menjėherė qė profili tjetėr jo vetėm ka biseduar me shumė persona, por madje ka ndarė me ta edhe informacione tė pabesueshme,- shprehet Stine pėr Trafik Vip.
Stine, njė ndėr kantautorėt mė tė mirė nė Shqipėri, ndihet keq qė ėshtė bėrė dashje pa dashje pjesė e kėsaj historie dhe qė tashmė, i duhet tė hedhė poshtė tė gjitha kėto hipoteza qė po pushtojne median pėr njė marrėdhėniė tė tij tė mundshme, me rreperen nga Tetova, Lil Vlora.
Vetė Stine ėshtė shprehur: Nė kėtė periudhė tė jetės time jam single dhe nuk ka hapėsira pėr polemika tė tjera. Me pak fjalė, shpresojmė qė situata tė tilla tė mos pėrhapen mė nė masė, pėr tė mos alarmuar as publikun dhe as vetė personazhet e njohur shqiptarė, siē ndodhi nė rastin konkret.
No Comment.