Kėngėtarja shkupjane, Tuna Sejdiu, nuk di tė ndalet, e kritikuar pėr klipet e fundit, por e pėlqyer tej mase pėr performancėn e saj, ajo kėto ditė ėshtė kthyer nė Shkup pėr tė mbledhur energjinė dhe pėr tė shpėrthyer me projektet e radhės. Nė pėrgjithėsi marr ftesė nga festivalet tona dhe i falėnderoj pėr vlerėsimin qė mė bėjnė
Arsyeja pse vitet e fundit po ngurroj sa u pėrket kėtyre kompeticioneve, ėshtė qė nuk mė sfidojnė si nė fillimet e mia, edhe pse nuk mund ta mohoj faktin qė janė ideale pėr tė promovuar njė projekt tė ri. Kėshtu thekson Tuna pėr eventet qė realizohen tek ne, gjatė njė interviste dhėnė pėr revistėn Korniza. Shumė kėngėtarė e trajtojnė temėn e dashurisė nė kėngėt e tyre dhe kėsaj liste i bashkėngjitet edhe Tuna pa dyshim. Pa marrė parasysh trendin aktual tė zhanreve tė muzikes qė nuk durojnė tekste tė komplikuara, unė mendoj qė ēdo tekst duhet tė pėrmbajė mesazhin e saj, qoftė direkt apo indirekt, tregon ajo, duke shtuar se njė ditė mund dhe ta shohim nė festivalet ndėrkombėtare, madje edhe nė MTV. E pyetur nėse ka ambicie se njė ditė do ta shohim atė nė skenėn ndėrkombėtare, kėngėtarja pėrgjigjet shkurt: Pse jooo?.
E rėndėsishme pėr Tunėn, pėrveē karrierės, ka qenė shkolla, dhe studimet i ka kryer nė Selanik tė Greqisė. Katėr vitet e fundit e kam pasur shumė vėshtirė tė menaxhoj karrierėn dhe studimet paralelisht, nė veēanti dy vitet e fundit nė Selanik.
Tani qė jam diplomuar, nuk mendoj qė pėrfundoi me kaq, vetėm qė kam vendosur ta shijoj dhe ti fokusohem karrieres kėto vite, derisa tė vendos pėr magjistraturėn, shton kėngėtarja, e cila tregon gjithashtu me shumė bindje se publiku shqiptar kėrkon mė shumė origjinalitet dhe diversitet.
Origjinaliteti pa dyshim ėshtė. Nuk ka logjikė tė ekzistojė njė artist, mė saktė njė kėngėtar nėse nuk e ka vulėn e vet. Pra, kur nė radio do tė kėndohet njė kėngė, tė njihet nė 3 sekondat e para se kush e kėndon. Kėtė gjė tek estrada jonė shumė pak artistė e kanė, pėrfundon Tuna.
Gazeta Zeri
No Comment.