BOTASHQIPTAREFORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

“Nė zemėr pėrjetė” kthen “Hithat” nė skenė!

LePuRuShJa
    LePuRuShJa
    ♫ Stafi Administrues ♫
    ♫ Stafi Administrues ♫

<b>Shteti</b> Shteti : Europė
    <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
    <b>Antarėsimi</b> Antarėsimi : 11/09/2007
    <b>Nr i postimeve</b> Nr i postimeve : 122965
    <b>Pikėt</b> Pikėt : 260987
    <b>Votat</b> Votat : 311
    <b>Titulli Preferuar</b> Titulli Preferuar : E pėrse mos tė tė Dua?! - Kur diēka e vogėl nga Ti, sjell Ndjenja tė pafundme tek Unė!

14112011

Buzqeshje “Nė zemėr pėrjetė” kthen “Hithat” nė skenė!

Mesazh nga LePuRuShJa

Prishtinė, 14 nėntor - Formacioni i grupit ėshtė i vetmi qė ka ndryshuar. “Hithat” edhe pas gjashtė vjetėsh pauzė vazhdon t’i kėndojė dashurisė. “Ėshtė gjėja mė e mirė nė botė”, thotė vokalisti dhe basisti, Luan Tashi, i cili ka marrė iniciativėn qė tė ringjallė rock grupin, tė cilin vetė e kishte themeluar mė 1995. Tashi, veteran i rockut, vazhdon tė mbetet zėri i “Hithave”, derisa pjesėn tjetėr tė punės ia ka besuar dy djemve tė tij. Kitaristi Lum Tashi (19) dhe Drin Tashi (15) nė bateri, janė pjesė e formacionit tė ri tė “Hithave”. Videoklipi dhe kėnga e titulluar “Nė zemėr pėrjetė”, me tė cilėn grupi i bashkohet edhe njė herė skenės muzikore kosovare, ėshtė promovuar tė shtunėn mbrėma nė kafenenė “Filikaqa”.

Nė dhjetė ekrane qė mbushin muret e kėtij lokali, “Nė zemėr...” emetohej pa pra derisa treshja shkundte skenėn. Fiks nė 23 e 23 minuta, “Hithat” janė akorduar pėr “Nė zemėr pėrjetė”, pas njė shėtitjeje nė hitet e pavdekshme tė rockut botėror. Intro e ekzekutimit tė tyre ishte njė minihistori qė jepte Luan Tashi pėr secilėn kėngė. Nė repertorin e tyre nuk ka munguar as “Mori loēka jem”, e cila ėshtė kėnga e fundit qė grupi kishte realizuar me formacionin e vjetėr.

E notat e para tė “Nė zemėr pėrjetė” ishin hedhur dy vjet mė parė.

“Realizimi ka zgjatur njė vit e gjysmė meqenėse kėngėn e kam punuar nė studion time dhe nuk kam pasur nevojė tė ngutem”, ka thėnė Luan Tashi, i cili po ashtu ka shkruar tekstin. “Kėnga ėshtė finalizuar nė studion e Florent Boshnjakut, ndėrsa videoklipi ėshtė xhiruar nė hapėsira tė Teatrit Kombėtar tė Kosovės”.

Mesazhi i kėngės sė re tė “Hithave” pėr Tashin ėshtė shumė i thjeshtė.

“Ėshtė njė kėngė e bukur dashurie dhe bėn fjalė pėr dikė qė kėrkon dashurinė e humbur. Nuk ka asgjė tė keqe nga dashuria”, ka thėnė ai.

Kur flet pėr formacionin e ri tė grupit, Tashi thotė se nuk e ka pasur tė vėshtirė tė bashkėpunojė me dy djemtė e tij.

“E kam ndier se mund tė besoj nė ta dhe mė vjen mirė qė kemi bėrė njė punė tė madhe me shumė dashuri sikurse ėshtė edhe mesazhi i kėngės”, ka thėnė ai.

Videoklipi dhe kėnga e re janė hapi me tė cilin “Hithat” do tė “masin pulsin” e publikut.

“Do tė shohim se si do tė pritet kėnga dhe videoklipi. Nėse ka sukses atėherė do tė vazhdojmė me kėngė tė tjera”, ka thėnė ai. Hithat kanė arsye tė vazhdojnė me kėngė tė tjera. Nė performancėn “live” ata janė mirėpritur. Njė “sound” i mirė i krejt grupit - solo tė sakta tė Lum Tashit dhe kontra - kalime tė bateristit Drin Tashi - duket se janė pėrputhur mirė me eksperiencėn e Luan Tashit.

“Jam krenar qė babai im ėshtė njė muzikant me eksperiencė dhe qė jam pjesė e kėtij grupi”, ka thėnė Lum Tashi, i cili studion pėr arkitekturė. Nė “Nė zemėr pėrjetė” kombinimi ndjeshmėrinė sė tingujve tė kitarės akustike me ato elektrike duket i qėlluar.

“E kemi parė se kėngės i fle tė pėrcillet nga njė kitarė akustike dhe nga njė elektronike. Megjithatė preferoj kitarėn elektrike, sepse ndihem mė i lirė”, ka thėnė kitaristi i cili nė performancėn “live” e ka dėshmuar kėtė (veēmas me ‘coverin’ e ‘Little Wing’ tė Jimi Hendrixit, por jo vetėm).

Edhe pse thotė se ėshtė ende herėt tė flitet pėr suksesin e kėngės, Lumi duket optimist.

“Shpresojmė qė do tė bėhet hit”, ka thėnė ai.
    Share this post on: reddit

No Comment.

Ora ėshtė 15/11/2024, 08:40