Alma Bektashi ka folur pėr karrierėn e saj si kėngėtare dhe pėr rolin e trajneres nė emisionin The Voice of Albania. Kėngėtarja kosovare ka theksuar se kohėt e fundit nuk ka qenė shumė aktive nė botėn e muzikės pėr shkak se ka qenė shumė e ngarkuar me plotėsimin e vetes. Kam studiuar dhe nuk mund tė them qė kam qenė pushim. Kam qenė mė e ngarkuar madje. Unė jam munduar tė perfeksionoj veten. Gjithashtu jam marrė me njė libėr timin Zėri dhe Aktori ku shpjegohet vokali dhe transformimi i tij. Kam bėrė edhe njė master pėr dramaturgji. Kam dashur tė plotėsohem, tha Bektashi e ftuar nė studion e emisionit Pasdite nė Top Channel.
Duke folur pėr fillimet nė botėn e muzikės, kėngėtarja e famshme theksoi se ishte babai ai qė e shtyu drejt saj: Babai ka qenė i apasionuar pas artit dhe na ka orientuar drejt instrumenteve muzikore mua, motrėn dhe vėllain tim. Nuk e kam menduar se do tė bėhem kėngėtare, studioja pėr piano. Tė them tė vėrtetėn shkova nė shkollėn e muzikės se nuk kishte matematikė.
Pėrsa i pėrket planeve pėr tė ardhmen Bektashi tha: Dua tė bėj njė libėr tjetėr pėr muzikėn moderne dhe ja kam vėnė vetes detyrė. Gjithashtu, jam pedagoge nė Fakultetin e Arteve nė Prishtinė. Janė edhe konkurrentėt drejt finaleve nė The Voice.
Nuk kam asnjė peng nė karrierė sepse kam arritur gjėrat qė kam dashur. E mira nuk ka fund, por kėnaqem me arritjet e mia. Albumi do investim kolosal. Pastaj ėshtė Youtube qė tė pengon shitjet e albumit. Kam menduar ndonjė kėngė, por jo album. Jam e ngarkuar pėr momentin, shtoi Bektashi kur u pyet nėse kishte nė planet e saj njė album tė ri muzikor.
Duke folur pėr rolin e saj si trajnere nė The Voice of Albania, Bektashi renditi kriteret nė bazė tė tė cilave pėrzgjedh konkurrentėt: Pėrpos cilėsisė vokale, kėngėtari duhet tė jetė i plotėsuar: interpretues i mirė, njohės i mirė i muzikės. Ka rėndėsi edhe emocioni qė pėrcjell interpretimi. Nuk ka rėndėsi mosha. Ka shumė shembuj qė e tregojnė kėtė. Susan Boyle nuk njihej, kėndonte vetėm nė kishė dhe tani e njohin tė gjithė.
No Comment.