BOTASHQIPTAREFORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Alma Bektashi: Rikthimi im nė ‘The Voice’

LePuRuShJa
    LePuRuShJa
    ♫ Stafi Administrues ♫
    ♫ Stafi Administrues ♫

<b>Shteti</b> Shteti : Europė
    <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
    <b>Antarėsimi</b> Antarėsimi : 11/09/2007
    <b>Nr i postimeve</b> Nr i postimeve : 122965
    <b>Pikėt</b> Pikėt : 260987
    <b>Votat</b> Votat : 311
    <b>Titulli Preferuar</b> Titulli Preferuar : E pėrse mos tė tė Dua?! - Kur diēka e vogėl nga Ti, sjell Ndjenja tė pafundme tek Unė!

18112011

Buzqeshje Alma Bektashi: Rikthimi im nė ‘The Voice’

Mesazh nga LePuRuShJa

Alma Bektashi ka folur pėr karrierėn e saj si kėngėtare dhe pėr rolin e trajneres nė emisionin ‘The Voice of Albania’. Kėngėtarja kosovare ka theksuar se kohėt e fundit nuk ka qenė shumė aktive nė botėn e muzikės pėr shkak se ka qenė shumė e ngarkuar me “plotėsimin e vetes”. “Kam studiuar dhe nuk mund tė them qė kam qenė pushim. Kam qenė mė e ngarkuar madje. Unė jam munduar tė perfeksionoj veten. Gjithashtu jam marrė me njė libėr timin “Zėri dhe Aktori” ku shpjegohet vokali dhe transformimi i tij. Kam bėrė edhe njė master pėr dramaturgji. Kam dashur tė plotėsohem”, tha Bektashi e ftuar nė studion e emisionit ‘Pasdite nė Top Channel’.

Duke folur pėr fillimet nė botėn e muzikės, kėngėtarja e famshme theksoi se ishte babai ai qė e shtyu drejt saj: “Babai ka qenė i apasionuar pas artit dhe na ka orientuar drejt instrumenteve muzikore mua, motrėn dhe vėllain tim. Nuk e kam menduar se do tė bėhem kėngėtare, studioja pėr piano. Tė them tė vėrtetėn shkova nė shkollėn e muzikės se nuk kishte matematikė.”

Pėrsa i pėrket planeve pėr tė ardhmen Bektashi tha: “Dua tė bėj njė libėr tjetėr pėr muzikėn moderne dhe ja kam vėnė vetes detyrė. Gjithashtu, jam pedagoge nė Fakultetin e Arteve nė Prishtinė. Janė edhe konkurrentėt drejt finaleve nė The Voice.”

“Nuk kam asnjė peng nė karrierė sepse kam arritur gjėrat qė kam dashur. E mira nuk ka fund, por kėnaqem me arritjet e mia. Albumi do investim kolosal. Pastaj ėshtė Youtube qė tė pengon shitjet e albumit. Kam menduar ndonjė kėngė, por jo album. Jam e ngarkuar pėr momentin”, shtoi Bektashi kur u pyet nėse kishte nė planet e saj njė album tė ri muzikor.

Duke folur pėr rolin e saj si trajnere nė ‘The Voice of Albania’, Bektashi renditi kriteret nė bazė tė tė cilave pėrzgjedh konkurrentėt: “Pėrpos cilėsisė vokale, kėngėtari duhet tė jetė i plotėsuar: interpretues i mirė, njohės i mirė i muzikės. Ka rėndėsi edhe emocioni qė pėrcjell interpretimi. Nuk ka rėndėsi mosha. Ka shumė shembuj qė e tregojnė kėtė. Susan Boyle nuk njihej, kėndonte vetėm nė kishė dhe tani e njohin tė gjithė.”
    Share this post on: reddit

No Comment.

Ora ėshtė 15/11/2024, 08:26