BOTASHQIPTAREFORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ardit Gjebrea: Ju rrėfej detajet e ardhjes sė Gymysh!

LePuRuShJa
    LePuRuShJa
    ♫ Stafi Administrues ♫
    ♫ Stafi Administrues ♫

<b>Shteti</b> Shteti : Europė
    <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
    <b>Antarėsimi</b> Antarėsimi : 11/09/2007
    <b>Nr i postimeve</b> Nr i postimeve : 122965
    <b>Pikėt</b> Pikėt : 260987
    <b>Votat</b> Votat : 311
    <b>Titulli Preferuar</b> Titulli Preferuar : E pėrse mos tė tė Dua?! - Kur diēka e vogėl nga Ti, sjell Ndjenja tė pafundme tek Unė!

19112011

Buzqeshje Ardit Gjebrea: Ju rrėfej detajet e ardhjes sė Gymysh!

Mesazh nga LePuRuShJa

Tė famshmet qė kanė shkelur posaēėrisht nė Tiranė pėr tė qenė partnere tė Ardit Gjebresė pėr njė natė tė vetme nė skenė, mė sė shumti kanė qenė italiane. Por kėsaj here ajo do tė jetė njė turkeshė me nam. Ka bukuri tipike ballkanase dhe do tė pėrshėndesė turqisht me “mehraba”! Tashmė limuzina ėshtė gati, njė suitė hoteli po ashtu, pėr tė pritur aktoren turke Songul Oden, e njohur si Gymysh, e cila mbėrrin sot nė Aereoportin e Rinasit. Ajo ende nuk e di sa fansa ka kėtu, por pa dyshim qė nuk do ēuditet pėrderisa ka arritur tė marrė vėmendjen po aq sa tė njė ylli Holliwood-i. Producenti i “Kėnga Magjike”, Ardit Gjebrea, deri nė momentet e fundit preferoi ta ruante enigmė, nėse ajo do tė vinte apo nėse nė vend tė saj do tė ishte thjesht sozia. Pėr gazetėn “Panorama”, Gjebrea zbulon tė gjitha detajet e mbėrritjes sė aktores nė Shqipėri, pėr tė qenė nė krah tė tij sot nė mbrėmje, nė finalen e “Kėnga Magjike 2011”

Sot nė mbrėmje ėshtė nata finale e festivalit “Kėnga Magjike 2011”. Ēfarė suprize mund tė na zbulonit paraprakisht?

Ėshtė e ēuditshme dhe e pabesueshme se si atmosfera ėshtė elektrizuar, pas natės sė dytė tė festivalit “Kėnga Magjike”. Ndihet ankth shumė i madh tek kėngėtarėt qė kanė votuar njėri-tjetrin, dhe presin tė performojnė sot nė mbrėmje, qė ėshtė dhe nata finale. Tė gjithė presin surprizat e show-t, qė nė radhė tė parė janė kėngėt e pėrzgjedhura tė kėsaj nate. Por teksa e nisa qė nė fillim bisedėn time qė kur thashė “e pabesueshme”, e kisha fjalėn tek interesimi i tė gjithė telenovelistave (nėse mund t’i cilėsojmė kėshtu) pėr ardhjen nė Shqipėri tė aktores turke Songyl Oden, e njohur si protagonistja e telenovelės “Gymysh”, qė po transmetohet nė “Tv Klan”.

Pra Gymysh do tė vijė…?

Sigurisht qė do vijė. Tashmė tė gjitha negociatat me aktoren pėrfunduan. Edhe pse e kishim pak tė vėshtirė tė rakordoheshim, sepse ajo ishte tepėr e zėnė kėto kohė.

Pse vendose tė kishe pėr partnere kėtė aktore qė vjen nga Turqia, ju e keni ndjekur telenovelėn?

Tė them tė vėrtetėn, unė nuk e shoh telenovelėn “Gymysh”, sepse nuk kam kohė, por ngado qė shkoja dėgjoja tė flitej pėr tė. “Gymysh” ka njė audiencė tė paparė, dhe pėrderisa e pashė qė kjo aktore po kthehej nė njė fenomen jo vetėm pėr telespektatorėt por edhe nė televizionin “Klan”, mendova pse jo, pse tė mos vijė, pse tė mos e sjell nė Tiranė? Pėrderisa edhe ne vetė shkallėve me shaka pėrshėndeteshim me fjalėt “Yakshamlar!” e “Mehraba”, pse jo?

U fol se Songul vjen sė bashku me partnerin e saj nė film, Kżvanē Tatlżtuš (Mehmetin), i cilėsuar nga media ndėrkombėtare si Brat Pitt i Turqisė. E vėrtetė ėshtė?

Jo, jo ajo vjen vetėm. Mehmeti nė kėtė rast jam unė, kėshtu qė ē’lidhje ka Mehmeti…?! (qesh)

Kureshtarė jemi tė dimė se sa kushtoi ardhja e aktores turke mė tė famshme tė momentit…

Unė nuk do doja tė jepja shifra, pavarėsisht se ajo nuk ka kushtuar pak. Por do thosha qė nga tė gjitha partneret e mia qė kam sjellė nė Tiranė, qė nga Natalia Estrada, Brigitte Nielsen, Alba Parietti, e deri tek Ornella Mutti, Gymyshi mė ka kushtuar mė shtrenjtė nga tė gjitha.

Ēfarė tip partnereje do tė jetė Gymysh? Deri nė kėto momente qė po flasim e ke takuar personalisht aktoren?

Unė as e kam takuar, as kam folur nė telefon me tė dhe as kam kontaktuar nė ndonjė mėnyrė tjetėr. Takimi ynė i parė do tė jetė sot nė drekė. Nuk po jap orėn dhe vendin ku do takohemi, sepse e di qė do tė mund tė ketė dyndje fansash. E them kėtė, sepse ndodhi qė nė televizionin “Klan”, pasi doli nė gazeta hamendėsimi qė do tė vinte Gymyshi, shumė menduan se ajo do tė vinte tek “E diela shqiptare”, dhe oborri i “TV Klan” u mbush me gati 500 gra, tė cilat prisnin tė bėnin fotografi me Gymyshin. Unė kam mbetur i shtangur nga dėshira e madhe e tyre dhe ky pėrjetim i emocioneve tė tyre pėr tė bėrė njė fotofrafi me aktoren. Tani qė ardhja e saj ėshtė njė realitet, jam vėrtet i lumtur.

Aktorja do tė bėjė prova, sa ėshtė pėrgatitur pėr tė qenė nė krahun tuaj nė kėtė rast?

Nė fakt, ne do tė kemi njė takim bashkė, do tė drekojmė sė bashku sot siē e thashė mė sipėr, dhe unė do ta sqaroj pėr gjithēka qė do tė ndodhė dhe nuk mendoj se do tė ketė vėshtirėsi pėr tė. E them kėtė, pasi unė kam tejkaluar vėshtirėsitė me Brigitte Nielsen, qė ka qenė partnerja mė e papėrmbajtshme qė kam pasur ndonjėherė nė jetė. Mendoj qė Gymyshi, tė paktėn me aq sa mė kanė treguar nga telenovelat, ėshtė vajzė e shtruar dhe e qetė. Edhe pse flet vetėm turqisht, pėr ne nuk pėrbėn pengesė, pasi ne kemi aq shumė fjalė turqisht nė pėrdorim, sa s’besoj se do tė kemi problem. Madje, jam ēuditur deri nė pataksje, kur pashė qė pėrkthyesja e turqishtes mė kishte nxjerrė 16 faqe format A4 tė fjalėve turqisht qė janė edhe nė shqip. Kėshtu qė nuk mendoj se do ta kemi tė vėshtirė komunikimim mė Gymyshin.

Kjo do tė thotė qė nė kėtė lloj skenari ne do kemi mė shumė fjalė turqisht?

Jo, ne do tė kemi fjalė shqip, nė kėtė rast turqit do tė flasin shqip. (qesh)

Po pėr veshjen ēfarė ėshtė menduar, ajo vjen me stilin e saj e saj apo tė imponuar nga ju?

Jo, do tė vijė me veshjen e pėrgatitur nga vetė ajo. Gjatė bisedimeve ka marrė tė gjitha informacionet se ēfarė do tė bėjė dhe kėshtu qė e ka tė qartė prezencėn e saj nė kėtė natė spektakli.

Mendoni se ka ndikuar ardhja e Gymyshit nė shitjen e biletave tė natės finale?

Nė shitjet e biletave tė natės finale, ardhja e aktores nuk ka ndikuar absolutisht. Sepse biletat e natės finale janė mbaruar qė ditėn e martė, dhe pėr kėtė motiv kam hequr tė gjitha telefonat e nuk kam asnjė kontakt telefonik me botėn. Kėshtu kam pėrjetuar pesė ditė shumė tė bukura nė qetėsi tė plotė, duke vazhduar me provat. Sigurisht, tė gjitha mesazhet e rėndėsishme i kam marrė nga asistenėt e mi.

Partneret e huaja VIP janė mė tė gatshme pėr njė prezantim “live” edhe pa prova?

Jo, ato qė vijnė nga jashtė, kanė thėnė pesė fjalė dhe kanė ikur. Ato po t’i vini re me kujdes nuk janė partnere, por prezencė skenike. Dhe kur kanė qenė Natalia Estrada, Brigitte Nielsen apo Alba Parietti, ato kanė dalė maksimumi gjithsej 10 herė nė skenė. Tė gjitha prezantueset shqiptare kanė qenė non stop nė krahun tim, dhe kemi prezantuar bashkėrisht festivalin. Nė rastin e tė huajave, jam munduar qė mjeshtėrisht bashkė me skenaristėt Aldon Lipe apo Pandi Laēon (qė kam pasur bashkėpunim) t’u pėrshtatemi partnereve qė kanė ardhur nga jashtė duke sjellė prezencėn e tyre nė masėn e duhur, por edhe tė dėshirueshme pėr publikun.

Gymysh: Cila ėshtė 30-vjeēarja e ndrojtur qė po ēmend botėn

Ajo i ka bėrė pėr vete gjithė fansat e telenovelave pėr natyrėn e saj, tė njė vajzė tė urtė dhe qė intrigon. Edhe pse njė aktore e bėrė e njohur nė Turqi, fama e saj ka mbėrritur deri nė shtetet mė tė zhvilluara tė Perėndimit, ndėrsa e ka parė veten nė qendėr tė vėmendjes edhe tė mediave italiane. Protagonistja kryesore e premierės turke qė po shfaqet nė televizionin “Klan”, ėshtė dėshmitarja e njė historie tė vėrtetė dashurie, qė pėr momentin ka kapur shifra rekord shikueshmėrie, jo vetėm brenda vendit tė saj, por si njė fenomen televiziv i vendeve arabe e tė Ballkanit. Eshtė komentuar si femėr me shumė ėndrra qė jeton martesėn me Mehmetin, njė mashkull ky i dėshpėruar. Po cila ėshtė aktorja Songul Oden (Gymysh), e cila luan dramėn e dashurisė me Kżvanē Tatlżtuš – Mehmet, ndėrsa episodi i fundit ka regjistruar vetėm nė Arabinė Saudite, nė “MBC channel”, 85 milionė shikues. 30-vjeēarja aktore luan nė telenovela qė nga viti 2001. E lindur nė Diyarbakżr, deri nė shpėrnguljen e familjes mė vonė nė Ankara, ajo u shfaq nė ekran pėr herė tė parė nė vitin 1999 nė serialin televiziv ”Ferhunde Hanżmlar”, dhe 5 seriale tė mėvonshme. Eshtė vlerėsuar me shumė ēmime, dhe u bė mjaft e kėrkuar pėr botėn arabe, ndėrsa tani bėn jetėn e njė stari me axhendė shumė tė ngjeshur njėsoj si yjet e Hollywood-it, ku nuk pėrjashtohen edhe aktivitetet e bamirėsisė. Nė intervista tė ndryshme, ajo ka pohuar se televizioni ka njė fuqi tė jashtėzakonshhme pėr t’i dhėnė famėn njė femre, gjė qė i ka ndodhur dhe asaj vetė. Pyetjes se a e ka pasur tė vėshtirė tė bashkėjetojė me famėn, ajo i ėshtė pėrgjigjur: ”Nė fakt, unė e harroj statusin tim e “famshme”. Jam totalisht e turpshme, dhe hyj tek njerėzit qė preferoj tė qėndroj nė backstage. Aktrimi ėshtė thjesht profesion dhe s’ka lidhje me jetėn time tė vėrtetė. Dhe tė jesh i famshėm, nuk do tė thotė se je i lumtur”, pohon ajo. Nė showbiz-in turk, janė ngritur pikėpyetje pėr njė marrėdhenie dashurie nė jetėn reale me aktorin qė luan Mehmetin. Ata janė parė gjithmonė e mė shumė bashkė, duke u komentuar si ēifti legjendar.

Panorama Plus
    Share this post on: reddit

No Comment.

Ora ėshtė 15/11/2024, 08:19