Rikthehet pas 12 vitesh si prezantuese e Festivalit tė 50- tė tė Kėngės nė RTSH, por kėsaj here me njė status ndryshe. I kujton me nostalgji vitet kur sapo kishte fituar njė kurorė miss-i dhe prestigjin pėr tė qenė njė prezantuese festivali ia jepte ajo kurorė. Pas tri viteve rresht si prezantuese e kėtij evenimenti tė rėndėsishėm tė fundvitit qė nga viti 97, dy herė nė krah tė Adi Krastės dhe njė herė nė krah tė Gazmend Gjokės, tani sėrish nė krah tė njė aktori si Nik Xhelilaj. Zbulojmė prapaskenat e prezantimit tė njė viti jubile, ku ethet e kėngėtarėve do tė alternohen me historinė e 50 viteve muzikė e lehtė shqiptare, nė katėr netė show duke filluar nga 26 dhjetori.
ĒFARĖ PRITET NDRYSHE NĖ TRESHEN HYGERTA, NIKU DHE ENKELEDA
Ajo ėshtė njė miss me shumė vite eksperiencė televizive, aq sa nė mbi njė dekadė punė si prezantuese festivalesh, spektaklesh bukurie, apo show tė pėrjavshėm nė televizion, natyrisht tė krijon idenė se tashmė roli i shoqėrueses sė njė mashkulli prezantues me peshė tė skenė, ta marrė ajo. Dhe kjo ide pėrfocohet, duke marrė parasysh qė aktori Nik Xhelilaj e ka pėr herė tė parė prezantimin, po ashtu dhe gazetarja sportive e RTSH-sė, Enkeleda Zeko, e ka pėr herė tė parė. Hygerta shprehet pėr kėtė rast: Jemi tre prezantues me njė peshė tė barabartė nė skenė. Do e mbajmė me pak kimet Nikun se e kemi tė vetmin mashkull, qė do tė thotė se ndoshta shpeshherė do tė nisė tė flasė ai pari, por pesha e prezantimit ėshtė e barabartė mes tė treve, sqaron Hygerta. Jemi kureshtarė tė dimė se si do tė shkojė ky trinitet, ndėrkohė qė Festivali i RTSH-sė asnjėherė nuk u ka shpėtuar komenteve pėr formulėn e prezantimit, qė pėr vite tė tėra ka pasur si figurė qendrore njė prezantues mashkull me vetėsiguri nė skenė dhe dy femra shoqėruese.
ME NIKUN DO SHKĖMBĖJMĖ BATUTA JASHTĖ SKENARIT
Gjatė provave me skenarin e Pandi Laēos dhe Edlira Birkos, ata kanė zbuluar tek njėritjetri edhe sensin e humorit, duke nuhatur se mes tyre mund tė realizohet njė prezantim jashtė skemave. Hygerta pohon se: Mendoj qė do shkėmbejmė batuta tė momentit nė katėr netėt e festivalit, pasi tė tre jemi persona me humor, spontanė, tė lirshėm. Tė paktėn kėtė fakt e kam vėnė re dhe te Niku, tė cilin po e shoh nė prova qė ka lirshmėri, dhe pse jo batuta tė rastit. Sigurisht, thotė ajo, qė do i pėrmbahemi njė linje tė skenarit qė ėshtė konceptuar, ku alternohet prezantimi i kėngėve me njė lloj historie tė 49 viteve festival. Por pa dyshim do tė ketė batuta qė do ti lihen momentit, pra njė komunikim spontan me njėritjetrin, pa u dashur qė tė jenė tė pėrgatitura mė parė.
HYGERTA HYN NĖ DIETĖ INTENSIVE
Ajo kėmbėngul se nė kėtė rast nuk i intereson aq shumė pamja sesa prezantimi, ndaj po punon qė tė shfaqet nė skenė e zhdėrvjellėt. Ky ėshtė njė festival jubile, ka ngarkesė tė madhe emocionale dhe ngarkesė profesionale sepse nuk ėshtė pak tė prezantosh festivalin e RTSH-sė sė fundvitit, dhe ndaj po punoj qė tė mundem tė transmetoj emocionin e 50 viteve, thotė ajo. Por si do tė shfaqet nė pamjen e saj?! Nė pamje natyrisht qė nuk jam mė njė vajzė e vogėl, si atėherė kur kam qenė 21-22 vjeēe. Tani unė vij me njė tjetėr status, dhe mbi tė gjitha me njė tjetėr staturė nė skenė. Atėherė unė kam qenė e ftuar mė shumė si ai personazhi femėr nė krah tė njė mashkulli, ndėrsa tani raportet janė ndryshe. Smund tė vij si shoqėruesja e njė partneri tė zotė mashkull, por me njė personalitet tė plotė tė krijuar nė vite dhe tė shprehur me vetėsiguri, pohon Hygerta. Kanė kaluar shumė vite, dhe pas lindjes sė vajzės pesė vite mė parė, Hygerta ka ndryshuar pak nga linjat qė kishte kur u shpall miss. Ndaj ajo, prej dhjetė ditėsh ka nisur njė dietė impenjative, qė duket se i ka dhėnė rezulatet e para. Deri tani ka humbur 2 kg, dhe shumė shpejt shpresoj tė humb edhe 2 kg tė tjera pėr tė arritur tek pesha 65 kg, e justifikueshme pėr gjatėsinė time, tha ajo. Pėr sa i pėrket look-ut, ajo shprehet se nė kėtė rast nuk do shqetėsohem shumė pėr tė, dhe nuk do mėrzitem nėse nuk do pėlqehet ngjyra ime e flokėve, fustani apo vathėt. Jam e prekopuar qė tė marr vlerėsime vetėm pėr prezantimin, shprehet ajo. Gjithsesi, tashmė ngjyrėn e flokėve e ka portokalli, por nė festival ka shumė mundėsi tė shfaqet me flokė tė errėta gėshtenjė. Jam duke eksperimentuar me pamjen, dhe dėshiroj qė tė mos shfaqem ekstravagante si nė veshje, ashtu edhe nė grim e model flokėsh, pėrfundon Hygerta. /Panorama/
No Comment.