BOTASHQIPTAREFORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rita Ora Hirushja e 2012-ės!

LePuRuShJa
    LePuRuShJa
    ♫ Stafi Administrues ♫
    ♫ Stafi Administrues ♫

<b>Shteti</b> Shteti : Europė
    <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
    <b>Antarėsimi</b> Antarėsimi : 11/09/2007
    <b>Nr i postimeve</b> Nr i postimeve : 122965
    <b>Pikėt</b> Pikėt : 260987
    <b>Votat</b> Votat : 311
    <b>Titulli Preferuar</b> Titulli Preferuar : E pėrse mos tė tė Dua?! - Kur diēka e vogėl nga Ti, sjell Ndjenja tė pafundme tek Unė!

04012012

Buzqeshje Rita Ora Hirushja e 2012-ės!

Mesazh nga LePuRuShJa

Ndryshe nga shumė pop-artistė, tė cilėt bėjnė mjaft marifete, individualiteti i saj ėshtė i padiskutueshėm. Duke iu falėnderuar vokalit tė saj tmerrėsisht tė freskėt, kėngėtarja e cila jeton qė e vogėl nė Britani tė Madhe, ėshtė unike. Kėngėtarja 19 vjeēare nga Kosova, Rita Ora – e cila ka nėnshkruar kontratė me Rock Nation, kompaninė e tė famshmit Jay Z – nuk lodhet sė shfaquri talentin e saj. “Tė jesh ndryshe duhet tė tingėllosh ndryshe”, thotė Rita. “ Stili im muzikor ėshtė mjaft i lirė. E dua muzikėn pop dhe e bėj me mprehtėsi. Dua ta sjell kėtė stil britanik nė Amerikė, ngase kemi shanse tė ndryshme nė muzikė”.

E lindur nė kryeqytetin kosovar – Prishtinė, Rita bashkė me prindėrit ishin shpėrngulur nė Londėr pėr tė ikur nga lufta kur ajo ishte vetėm dy muajsh. Si 14 vjeēare , Ritės iu ofrua njė producent teksa ajo po interpretonte nė njė ngjarje.

“Derisa unė po kėndoja, njė producent mė kishte vėnė re. Ai mė pa dhe mė ftoi nė studion e tij”, thotė Rita rreth takimit me producentin e njohur Martin Terefe. “Nuk e mora seriozisht kėtė gjė, por pastaj ai mė dha njė vizitkartė. ‘Oh, ai mė dha vizitkartėn!” Kėshtu Rita shkoi nė studio tė tij pasi kishte kryer mėsimin nė shkollė. Aty ajo kėndoi pėr tė dhe ai nėnshkroi njė marrėveshje dyvjeēare”.

Terefe, i cili ka bashkėpunuar me Jason Mraz, Cat Stevens etj., shėrbeu si mentori i parė muzikor pėr Ritėn. “Ishte njė mundėsi e madhe dhe unė jam me tė vėrtetė mirėnjohėse, sepse mė kanė ndihmuar kaq shumė njerėz qė emri im tė bėhet i njohur”.

Jo shumė kohė pas, ajo ishte kontaktuar nga njė A&R nė njė koncert nė Londėr, i cili e njihte Ritėn nga studio e Terefe. “Ajo po mė pyeste ēfarė po bėn?” – “Jam duke e marrė diplomėn e shkollės”, i thashė. ‘ Eja takohemi nesėr”, kujton Rita takimin me tė. “Shkova nė drekė me tė dhe po i tregoja disa gjėra tė vogla nga laptopi im. E di kush do ishte i mirė pėr ty? Jay Brown, president i Rock Nation. “Nuk e dija se ai kishte lidhje me Jay-Z nė atė kohė. Ajo e thirri atė nė telefon dhe mė tha t’ia ēoja ato gjėrat e vogla”, rrėfen Rita pėr takimin qė do i mundėsonte tė lidhej me Rock Nation.

Nė dhjetor tė vitit 2008, pesė ditė pas dėrgimit tė muzikės sė saj te Brown, Rita mbėrriti nė New York pėr t’u takuar me drejtuesit e ROCK Nation. Tri ditė mė vonė, ajo siguroi njė kontratė nė labelin e tyre. “Ishte pėrtej mundėsive tė njė 19 vjeēareje”, tregon James Brown.

Tani qė ka njė ekip tė pabesueshme pas saj, Rita ka pasur mundėsi tė fillojė krijimin e albumit tė saj debutues, i cili ėshtė cilėsuar stilistikisht ndryshe dhe emocionalisht i angazhuar. Kėtė e bėn pėrzierja e gjerė e artistėve, tė cilėt kanė pasur ndikim tek ajo, duke u nisur nga Sade, Amy Winehouse, MGMT dhe Beyonce. Zėri i saj ka njė ton tė pasur dhe tė zjarrtė, qė evokon njė cilėsi tė pėrjetshme.

“Unė mendoj se albumi im nuk duhet tė jetė mbi tė gjitha njė zhanėr”, thotė Rita. “Ēdo udhė duhet tė jetė ēdo gjė qė kam dėgjuar. Kjo ėshtė ajo ēfarė jam. Unė e shoh atė si pop i lirė. Muzika ėshtė e gjitha njė gjė, ėshtė vetėm rreth shprehjeve tė ndryshme”, shprehet Rita rreth karakteristikave tė saj si kėngėtare.

Debutimi i Ritės

Debutimi i Ritės sigurisht kishte ndikimin e vet dhe krijoi njė shije tė mirė. “Unė e dua ēdo kėngė, sepse ēdo kėngė ka njė anė tė ndryshme pėr mua ose njė kuptim tė ndryshėm,” thotė ajo. “Nuk mendoj se kam nevojė pėr tė shkuar mė tej pėr tė bėrė veten time tė ndryshme. Nė qoftė se ju jeni vetja juaj, atėherė jeni tė ndryshėm pa marrė parasysh ēfarė. Unė jam me tė vėrtetė pėr pavarėsi dhe individualitet. “Jam vetėm njė shpirt i lirė”, shprehet Rita teksa paralajmėron: Tėrė kėtė do ta kuptoni se pėr ēka e kisha fjalėn kur tė mė shihni nė skenė”.

Hirushja e 2012-ės

Ndėrkohė, Rita ka tėrhequr edhe vėmendjen e medias ndėrkombėtare. “The Independent” e ka cilėsuar nė njė reportazh si vajza qė po pėrjeton historinė e Hirushes. E cilėsuar nga revista si ‘Gwen Stefani’ e Kosovės, Rita megjithatė thotė sė ėshtė e thjeshtė nė paraqitje. “Unė bėj kombinime me bizhuteri shumė tė lira, duke i pėrshtatur ato me trendėt e veshjes, si p.sh. me ndonjė ēantė “Channel”. Jetoj nė Portobello Road (Londrėn Perėndimore), kėshtu qė gjithmonė jam nė treg”, pohon Ora. Biondina kaēurrele me sy tė thellė ėshtė rritur duke dėgjuar The Beatles, Duran Duran dhe Eric Clapton, por edhe muzika soul nuk mbetet pas. Nga kontrata me Rock Nation parashikohet qė njė kėngė tė dalė kėtė vit, pėrpara daljes sė albumit tė saj tė parė nė vitin 2012. Pjesė e kėtij projekti ka qenė edhe bashkėpunimi me Jay-Z, Kanye West dhe Beyoncé.

Beyonce ėshtė idhull i saj

“Beyoncé ėshtė njė nga idhujt e mi dhe pėrfshirja e saj nė projektin tim mė ka bėrė tė pickoja veten, pėr tė kuptuar nėse ėshtė ėndėrr apo realitet. Por, nė kėto raste duhet tė mbash qetėsinė pasi edhe ata janė njerėz normalė. Dhe, pėr mė tepėr, kjo ėshtė pjesė e procesit, kėto miqėsi i fiton gjatė rrugės”, thotė Ora me modesti pėr “The Independent”. “Do tė mė pėlqente tė fitoja Grammy, ndoshta pėr aktrim. Por, aktualisht vetėm dėshiroj qė albumi im tė jetė i pėrkryer. Shpresoj qė tė gjithė ta pėlqejnė aq sa edhe unė. (Pėrgatiti Mehdi Abdullahu) EXPRES
    Share this post on: reddit

No Comment.

Ora ėshtė 15/11/2024, 10:30