Ėshtė duartrokitur fort kudo ku ka kėnduar, ėshtė adhuruar shumė fort nė ēdo skenė ku ka shkelur dhe po kaq shumė ėshtė pėlqyer edhe pėr performancat e saj tė veēanta
Kėngėtarja e suksesshme e muzikės moderne nė Shqipėri, Ingrit Gjoni, ėshtė sot njė ndėr emrat mė tė spikatur tė skenės
Pėrmes rreshtave nė vijim do pėrpiqemi tė sjellim nė sytė tuaj gjithė dimensionet e kėngėtares Gjoni
Le tė zbulojmė bashkė pėrmes kėtij rrugėtimi aspekte tė njohura e tė panjohura nga jeta e show-girl-it tė famshėm tė ekranit
Aktrimi
Ėshtė diplomuar nė Akademinė e Arteve tė bukura pėr aktrim, e do shumė kėtė art, pavarėsisht se deri mė tani ka preferuar tė shfaqet nė skenė e ekran si kėngėtare. Qė nga koha qė ishte studente, e ka humbur protagonizmin nė ndonjė pjesė teatrale, apo nė ndonjė film, ndonėse po tė bashkoheshin klipet qė ka bėrė do tė krijohej njė film mjaft interesant pėr shikuesit
Pėrpos kėsaj Ingriti na tregon se nė njė tė ardhme do ti rikthehet fuqishėm aktrimit. Pėr momentin i jam pėrkushtuar muzikės, por kurrsesi nuk kam nė plan ta pėrjashtoj aktrimin nga jeta ime. Ndoshta nė njė tė ardhme do ti pėrkushtohem seriozisht kėtij pasioni qė vijon tė zėrė njė vend tė veēantė nė zemrėn time
, tregon Gjoni, duke lėnė nė kėtė mėnyrė tė hapur rrugėn pėr tu prezantuar para publikut me ndonjė surprizė nė fushėn e aktrimit. Ndoshta pse jo, Ingriti mund tė jetė protagoniste nė pjesėn e ardhshme qė do tė vėrė nė teatėr motra e saj, regjisorja Inis Gjoni.
Muzika
Njė nga dėshirat e saj mė tė zjarrta qysh nė fėmijėri ka qenė edhe muzika. E ka prekur skenėn pėr herė tė parė nėn petkun e kėngėtares nė moshė fare tė re dhe qė nga ajo kohė nuk i ėshtė ndarė mė kėtij pasioni. Njė rrugėtim i suksesshėm qė nė fillim ka nisur si njė hobi kalimtar, por qė me kalimin e kohės u kthye nė njė dashuri tė jetės. Tė gjitha kėngėt e saj janė bėrė hite, duke qenė se Ingriti ka pasur nuhatjen e duhur pėr tė zgjedhur bashkėpunėtorėt qė do ta ēonin drejt rrugės sė suksesit. Sot ėshtė njė nga kėngėtaret mė tė paguara tė arenės muzikore nė Shqipėri, e jo vetėm
Shtrirja e suksesit tė saj i kalon shpesh herė kufijtė shtetėror, pėr tė kėnaqur fansat e saj kudo ku janė nė Diasporė. Sė fundmi ėshtė bėrė pjesė njė turi tė tillė koncertor qė ka nisur nė Zvicėr pėr tė ndaluar mė pas nė njė sėrė stacionesh tė tjera, si: Itali, Spanjė, Gjermani, Holandė, etj. Njė tjetėr pikė shumė e fortė nė karrierėn e kėngėtares Gjoni kanė qenė edhe klipet e saj tė cilat gjithmonė janė dalluar pėr frymėn e re qė Ingriti ėshtė pėrpjekur tė sjellė nė to
Koreografi tė veēanta, fabula tė trajtuara shumė bukur, veshje plot stil, personazhe mjaft interesantė, vende tejet magjepsėse
Ky ėshtė bilanci i tė gjitha risive qė kėngėtarja seksi ka sjellė nė klipet e saj, tė cilat kanė rėnė menjėherė nė sy tė publikut tė gjerė, e pėr tė cilat Ingriti ėshtė vlerėsuar jo rrallė herė me ēmime tė rėndėsishme nė Festivalin e Klipit Shqiptar. Vitet e fundit ėshtė vėnė re edhe njė dėshirė e kėngėtares pėr tė konkurruar nė kompeticione tė rėndėsishme nė vend, nga ku ka dalė shumė fitimtare
Ne foton me siper Ingridi ne moshen 16-vjecare
Baleti
Qasja e saj e parė me skenėn ka qenė pikėrisht pėrmes baletit
Ishte vetėm 9 vjeē kur me aftėsitė e saj pėr tė kėrcyer fitoi zemrėn e koreografit tė njohur Llaqi Nako, i cili e vuri menjėherė soliste tė grupit tė tij. E kujtoj me shumė nostalgji atė kohė
Pėrmes baletit kam prekur pėr herė tė parė skenėn, pėrmes tij jam ndjerė pėr herė tė parė e vlerėsuar, e rėndėsishme
Mendoni qė pas meje vinin edhe 40 balerinė tė tjerė. Pjesėmarrjen nė atė grup e ēmoj si njė ndėr eksperiencat mė tė bukura nė jetėn time, tregon Ingriti.
Fotomodelimi
Por, pėrpos kėrcimit, qė ishte dashuria e parė pėr tė, gjatė adoleshencės morri jetė njė tjetėr pasion i Ingritit, siē ishte dhe fotomodelimi
Me dėshirėn e saj tė zjarrtė pėr tu bėrė pjesė e faqeve tė revistave e kalendareve, Ingrit Gjoni u bė fotomodelja e parė shqiptare
Theu jo pak tabu me fotot e saj, madje nė atė kohė u pėrfol si vajza e parė nė Shqipėri qė guxoi tė pozonte topless, ndonėse nuk ishte tamam kėshtu. Qė nga hera e parė qė ka pozuar pėr njė aparat profesionist, nė fototekėn e kėngėtares Gjoni janė shtuar me dhjetėra albume, megjithatė albumin e parė profesional ajo e kujton gjithmonė me shumė dashuri
Do tė mbeten gjithmonė tė veēanta pėr mua fotot e para profesionale. Tani kam bėrė shumė sete tė tilla, por nė asnjėrin prej tyre nuk kam pėrjetuar emocione si atė ditė
Ka qenė me tė vėrtetė shumė special ai sesion fotografik, pohon bukuroshja e ekranit me buzėn nė gaz.
Ēmimet
Kėrcimtarja mė mirė nė Shqipėri pėr vitin 1995
Ajo ėshtė vlerėsuar shpesh herė me ēmime nė festivalin Netėt e klipit. Nga ky sepktakėl ajo ka rrėmbyer plot ēmime tė tilla si:
Ēmimi pėr montazhin mė tė mirė Klipi Pėrse me mua
Interpretuesja mė e mirė femėr Klipi Barbie silikon
Ēmimi i publikut Klipi Vitamina
Bashkėpunimi mė i mirė Klipi Puēi puēi
Ēmimi mediatik Klipi Hiptonize mi
Ēmimin Top Albania Radio nė festivalin e muzikės moderne Top Fest
Ēmimin Best Dance nė festivali Kėnga Magjike
Familja
Si mė e vogla nė tri motrat, ka pasur fatin tė jetė e privilegjuara e shtėpisė. Qė nė fėmijėri prindėrit e saj janė pėrkujdesur qė tė trija vajzave nė pėrgjithėsi, e Ingritit nė veēanti ti plotėsonin ēdo dėshirė a tekė fėmijėrore
Meqenėse kam qenė e fundit e motrave, dhe nė kohėn qė linda unė gjendja ekonomike e familjes ka qenė shumė e mirė, unė kam pasur mė shumė privilegje. Prindėrit nuk i ndajnė fėmijėt, por mami ka pasur pak mė shumė dobėsi, tregon ēiltėrsisht Ingriti. Kėtė gjė nė fakt e pohojnė edhe dy motrat e kėngėtares tė cilat thonė se Ingriti ėshtė pika e dobėt e mamit. E duke mbetur tek dy motrat kur i kėrkuam Ingritit tė na tregonte se me kė i ndante sekretet ajo na u pėrgjigj kėshtu: Me tė dyja flas pėr jetėn time, por problemet ia tregoj mė sė shumti Ildės, ndėrkohė qė me Inisin ndaj mė tepėr detaje nga karriera ime. Por pėrpos statusit tė motrės e vajzės, Ingriti nė familje gėzon edhe njė tjetėr status, ajo prej kohėsh ėshtė edhe teze e dy mbesave dhe e njė nipi. Motra e madhe, Ilda, i ka gėzuar familjarėt e saj mė tre fėmijė si yje, pėr tė cilėt e vogla e motrave Gjoni ka njė debulesė tė madhe. I dua shumė qė tė tre, si Anėn, si Vikin ashtu edhe Rodeon. Anėn e kam marrė unė nė patronazh, andaj dhe e kam pak mė shumė pikė tė dobėt, por tė tre i adhuroj nė infinit. Sa herė udhėtoj jashtė u ble shumė dhurata atyre, pasi e thashė i dua pafundėsisht shumė dhe pėr kėtė arsye dua qė tė mos i mungojė asgjė, pohon bukuroshja Gjoni. Sakaq Inis Gjoni, motra e mesme e familjes ėshtė nė pritje tė njė vajze dhe ne dhjetor tė kėtij viti pritet ta gėzojė familjen me kėtė engjėll tė vogėl. Vetė Ingriti ka gjithashtu njė surprizė tė tillė. Shumė shpejt edhe ajo do tė provojė ndjesinė e tė qenit nėnė, por ndryshe nga Inisi, ajo do tė bėhet nėnė e njė djali.
No Comment.