Albana Osmani njihet nga publiku si njė personazh i televizionit, por prezantuesja e Top Channel ka njė pasion qė shumė pak njerėz e dinė: pikturėn. Pasioni pėr pikturėn ka nisur shumė herėt, qė nė moshė tė vogėl. Gjėrat qė i pėlqeja i ktheja nė vizatime, shprehet Albana nė emisionin Pasdite nė Top Channel. Mė tej, ajo shton: Pikturat e para kanė qenė skica tė vogla: lule dhe kafshė kryesisht. Ndėrsa piktura e parė e vėrtetė ka qenė njė tablo me tre ftonj nė njė perde. E kam bėrė nė moshėn 14-vjeēare. Ka qenė e dominuar nga ngjyra e verdhė. Ishte viti i parė nė Liceun Artistik kur e realizova. Albana thekson se frymėzimi i vjen nga ēdo gjė nė jetėn e pėrditshme: Mė frymėzon e pėrditshmja. Mėnyra se si i pėrjetoj ngjarjet mė bėn qė ta hedh nė telajo si mė vjen. Ka raste qė edhe sot ulem pėr tė zbrazur njė gjendje. Nuk pėrqendrohem 100% sepse puna nė televizion nuk mė lejon tė punoj intensivisht me pikturėn, shton Albana.
Pėrsa I pėrket idesė pėr hapjen e njė ekspozite me punimet e saj, Albana zbuloi: Kam shumė piktura nė shtėpi qė nuk i kam shfaqur ndonjėherė, por kam njė plan ku pėrfshihet edhe mbesa ime qė jeton nė Londėr. Ajo ka trashėguar talentin tim, kemi biseduar bashkė dhe kemi njė projekt qė po e vėmė nė jetė pak e nga pak. Shpresojmė qė fundi i kėtij viti tė na gjejė nė Galerinė e Arteve.
No Comment.