Jorgji, Ilsi dhe Geraldi, anėtarėt e grupit Classic Boys ishin tė parėt qė prekėn skenėn e X Factor Albania, tė dielėn qė lamė pas. Fillimi i mbarė ėshtė gjysma e punės, na thotė Isli pėr natėn e parė, ndėrsa uron gjithė konkurrentėt tė kenė suksese nė skenėn e madhe! Me njė interpretim tė shkėlqyer tė hitit botėror New York, New York, Classic Boys rrėmbyen duartrokitjet e publikut, ndėrsa kėtė tė diel vijon sfida e madhe. Po si e kanė pėrjetuar tre djemtė kėtė garė tė madhe tė muzikės. Ne kemi sjellė kėtė intervistė pėr tė zbuluar mė shumė rreth tyre, ndėrsa ēdo tė shtunė do tė sjellim tė tjerė konkurrentė
Jorgji Bello: Himni i Shqipėrisė, kėnga ime e pare
A i i bėri tė gjithė pėr vete qysh nė interpretimin e parė me kėngėn Stranger in the night nė audicionin e Elbasanit. Jorgji Bello, djaloshi 18- vjeēar nga Drenova e Korēės, nė fakt sa kishte nisur rrugėn e suksesit. Sot ai ėshtė pjesė e grupit Classic boys nė X Factor Albania. Ja ēfarė thotė pėr veten Jorgji: Si njeri jam shumė i qetė, serioz dhe punėtor. Qė 6 vjeē kam zbuluar talentin pėr kėngėn. Prindėrit nė tė vėrtetė e kuptuan prej njė nga kėngėt e para qė kam kėnduar, qė atje filloi rrugėtimi e vazhdon akoma. Ishte Himni i Shqipėrisė, qė kam kėnduar para klasės. Njė emocion vėrtet i madh, ashtu si edhe dashuria pėr muzikėn qė kisha qė fėmijė. Emigrova me familjen jashtė vendit dhe atje ku jetoja, fillova tė punoj mė seriozisht me muzikėn. Nisa tė kuptoj ēfarė ishte dhe ku mund tė arrish me tė, tregon Jorgji. Pastaj mbėrriti X Factor nė Shqipėri. Ishte ky rasti qė ėndrra ime pėr tė dalė nė skenė u bė realitet. E solli X Factor, njė ėndėrr e parealizuar kaq vite dhe tani fillon gjithēka. Njė jetė ndryshe nga tė tjerėt, njė jetė ku flet me muzikėn dhe i shpreh tjetrit emocionin me fjalėt e kėngės. Dhe ja ku jam tani, kam arritur nė finalen e X Factor nė Shqipėri, po realizohet ėndrra qė kam pasur gjithmonė. Kam pasur dhe kam besim te vetja nė hapat qė hedh nė jetėn time. Mu kėshillua tė bėhesha grup nė X Factor, nuk u vura poshtė, por vazhdova punėn nė grup, si njė kėngėtar i vėrtetė qė i provon tė gjitha sfidat nėse nesėr do qė tė bėhesh njė kėngėtar me emėr dhe njė kėngėtar qė ia vlen ta dėgjojnė, rrėfen Jorgji pėr rrugėn qė ka bėrė deri nė finalen e X Factor. Pėr sa i pėrket mentorit tė tij, ai thotė: Njė nga njerėzit e mi mė tė dashur nė televizionin shqiptar ėshtė Pandi Laēo, qė ėshtė edhe profesori im. Ai ėshtė njė njeri serioz, qė e dashuron muzikėn, mund tė quhet doktori i muzikės. Pandi ėshtė njė nga njerėzit, pėr tė cilėt kam mė shumė respekt. A dua tė fitoj?! Nėse populli do tė fillojė tė dėgjojė muzikė tė vėrtetė me zemėr, atėherė do tė arrijmė shumė lart, dhe mund ta bėjmė.
Gerald Murrja: Dua tė bėhem njė tenor i madh
G erald Murrja ėshtė 18 vjeē, nga Dibra, dhe jeton nė Tiranė. Nė kohėn e lirė, ai angazhohet me futboll e atletikė. Synon tė ndryshojė tė qenit njė njeri i thjeshtė. Dėshiroj tė realizoj ėndrrėn pėr tu bėrė njė tenor i madh, thotė Geraldi. Njerėzit rreth meje kanė vėnė re pėr herė tė parė talentin qė spikaste tek unė kur kam qenė rreth 10 vjeē. Gjithmonė mė thoshin qė kisha zė shumė tė bukur ndaj sduhet ta lija pas dore kėngėn. Qė prej atij momenti, kam besuar gjithmonė te vetja dhe kurrė skam reshtur sė kėnduari. Por dėshira pėr tė kėnduar nė njė skenė tė vėrtetė ashtu siē X Factor Albania e zotėron, ka qenė mė e fortė brenda meje. Tashmė qė ėshtė nė finale me grupin e tij Classic boys, ai tregon si e ka pėrjetuar atė moment. Tė futesha nė finale ka qenė momenti mė emocionues qė kam pėrjetuar ndonjėherė. Nuk e kisha planifikuar mė parė, por kur mora vesh se X Factor po zhvillonte audicionet, njė dėshirė pėr tė marrė pjesė lindi brenda meje. Me besimin nė vetvete, qėndrova i fortė dhe arrita tė futem nė finale. Kjo ėshtė pjesė e ėndrrave tė mia
Tė prek skenėn! Ndihet i lumtur me stafin e Pandi Laēos dhe profesionistėt qė punojnė me tė. E ndiej qė po rritem, e ndiej qė po ndryshoj, e ndiej qė po jetoj me tė vėrtetė brenda muzikės. Mendoj se X Factor do tė mė japė shumė mundėsi qė kurrė sdo tė mund ti realizoja vetė. Promocioni, profesionalizmi dhe eksperienca e bukur qė kam pėrjetuar nė X Factor, janė njė fitore pėr mua. Ndihem i kėnaqur dhe i lumtur. X Factor e konsideroj si njė nga eksperiencat mė tė dobishme dhe mė tė bukura tė jetės sime.
Ilsi Ademi: Dua ta kaloj famėn e Shqipėrisė
I lsi Ademi vjen nga Shkodra dhe ėshtė anėtar i grupit Classic boys. Aspiratat e mia nė jetė janė tė shumta, po mė e rėndėsishmja ėshtė qė tė shkel nė skenat mė tė mėdha tė operave botėrore. Talentin tim e zbuloi mėsuesja e muzikės nė klasė tė 4-t. Qė atėherė muzika u bė njė pjesė e pandarė e jetės sime, tregon Ilsi pėr veten. E ka ndjerė konkurrencėn e fortė qė vinte nga gjithė Shqipėria, Kosova e Maqedonia, por tani ėshtė nė finale, e sigurisht aspiron mė shumė. Ėshtė i kėnaqur qė Pandi ėshtė drejtuesi i kategorisė sė tyre: Mendoj qė ai ėshtė personi i vetėm qė mund tė tė ēojė nė rrugėn drejt suksesit. Besoj qė ai do tė bėjė njė punė tė pashtershme qė ne tė ecim pėrpara, thotė ai. Pėrderisa kam mbėrritur deri nė kėtė stad, mendoj qė edhe ta fitoj nuk ėshtė ndonjė ēudi, pavarė- sisht se ka shumė konkurrencė, dhe tė gjithė po luftojnė qė tė fitojnė. /Koha Jone/
No Comment.