Njė takim mbresėlėnes pėr dashurinė dhe hakmarrjen, mbrėmjeve nė Tv Klan, Ezel pėr shumė persona nuk mund tė lihet pėr asgjė tjetėr. Ezel, njė dramė rreth dashurisė, miqėsisė, tradhtisė dhe hakmarrjes dhe tani njė fenomen televiziv me miliona shikues nė mbi 40 shtete tė botės, i ka bėrė shumė persona tė humbin bastin me veten, pėr tė ndjekur seriale tė tilla. Kjo premierė absolute qė nga 16 janari nė Tv Klan ėshtė kthyer si luftė e audiencės televizive. Arsyeja kryesore pėr tė cilėn ky serial ndiqet, ėshtė sharmi i aktorit protagonist. Por ja ēfarė thonė disa nga vajzat e njohura tė ekranit:
Jonida Maliqi: E ndjek, mė tėrheq intriga nė kėtė serial
Ka sjellė nė jetė fėmijėn e saj tė parė, djalin me emrin Dan dhe ka mė shumė kohė pėr tė qėndruar para ekranit. Kėngėtarja Jonida Maliqi pohon se nė fakt, unė hyj te kategoria e njerėzve qė nuk i merrja nė konsideratė telenovelat, se si mė dukeshin pėr shijet e mia dhe as nuk mund ta imagjinoja dot veten qė mund tė ulesha para ekranit dhe ti ndiqja rregullisht, seri pas serie. Por Ezelin e kam parė nė orėn 12:00 pas mesnate, kur mė duhej tė ushqeja tim bir dhe tė mbaja veten zgjuar. Nė fillim nisa ta ndiqja thjesht pėr inerci, por mė kuriozoi. Pėr njė periudhė u shkėputa, dhe vetėm kur dėgjoj komentet, pėrfshirjen dhe ndikimet e njerėzve, me kuriozoi sėrish duke iu rikthyer. Pas disa serish bėra lidhjen me seritė e mėparshme, aq sa tashmė nėse nuk mundem ta ndjek nė orėn 20:00, e ndjek nė 24:00 dhe, nėse e humb dhe kėtė orar, kam mundėsi ta ndjek nė ritransmetimin e orės 06:00 tė mėngjesit, thotė Jonida duke qeshur. Ajo tregon se seritė nuk mė shpėtojnė sidoqoftė. Po ēfarė i pėlqen asaj nė kėtė serial? Intriga ėshtė shumė e bukur, aktorėt janė profesiontė, personazhi kryesor ėshtė interesant, dhe mė ngjason me filmin Konti i Monte Kristos. Jonida shton se mė tėrheq shumė intriga dhe gjuha turke po mė pėlpen, nisur dhe nga fakti qė bashkėshorti im e ka origjinėn nga Turqia. Sbesoj se njerėzit do mė paragjykojnė pėr kėtė, pasi jo vetėm unė por edhe shumė njerėz janė pėrfshirė nga kureshtia pėr ta ndjekur Ezel seri pas serie, pėr faktin sė aty gjen njė realitet qė ėshtė i pashmangshėm dhe tek ne, si pabesia apo mosbesimi kundrejt miqve etj.
Sonila Meēo: Shqiptarėt gjejnė veten tek Ezel
Ndonėse nė doza tė reduktuara, edhe ajo nuk i ka bėrė dot bisht manisė qė ka kapluar thuajse gjithė audiencėn shqiptare. Telenovela turke Ezel, pėrveēse rrėmben njė kohė tė mirė fizike, ėshtė kthyer mė sė shumti nė njė ankth tė vazhdueshėm seri pas serie, se si do tė shkojė fati i protagonistėve tė serialit turk. Sa i takon folėses sė lajmeve nė ABC News, Sonila Meēo, ajo tregon se nuk e pėrjashton veten nga vėmendja ndajEzel, por kjo e forcuar nė seritė e para tė transmetimit, sesa kohėt e fundit, kur ajo e ka thuajse tė pamundur gjetjen e kohės pėr tu ulur pėrpara ekranit, e pėr tė mos i shpėtuar as presja nga lėvizjet e ndodhitė e reja tė serialit. Arsyeja?! Nė fakt, orari kur transmetohet Ezel ajo thuajse gjithnjė nė transmetim direkt tė edicionit informativ nė ABC TV, ndėrsa nė shtėpi, vėmendjen pa kushte e rrėmben vetėm e vogla Amaris. Nė fillim mora vesh lajmin e blerjes sė njė telenovele tė famshme turke, qė do tė transmetohej nga Tv Klan. Por, reklamėn mė tė madhe ma kanė bėrė dy parukierėt e mi turq. Ata gjithnjė mė thoshin se ėshtė njė nga serialet mė tė ndjekura nė Turqi, dhe nė orarin kur shfaqet nė ekran, kėmbė njeriu nuk duket rrugėve tė Turqisė. Mandej, pas orarit 20:00-21.00 ata donin tė merrnin kohėn mė tė mirė televizive dhe, duke parė suksesin e kėtij produksioni, u shtua me njė orė transmetimi, domethėnė ora 20:00 -22.00. Edhe unė i kam ndjekur me kėrshėri seritė e para dhe, tė them tė drejtėn, mė kanė pėlqyer shumė. Por besoj se jehona e kėtij seriali nė vendin tonė ka edhe motive tė tjera. Fakti qė nuk ėshtė njė telenovelė qė demaskon njė mentalitet gati rural siē ishte rasti i Gymyshit, por ėshtė njė telenovelė e prodhuar enkas pėr shoqėri nė zhvillim e sipėr, siē ėshtė edhe vendi ynė. Paraja, vrasjet, dashuritė dhe gjithēka tjetėr demaskohet, ėshtė produkt i kėsi shoqėrive, tė ngjashme me tonėn, thotė Sonila. Megjithatė, ajo ndan mendimin se impakti i frikshėm qoftė nė Turqi apo edhe nė vendin tonė i telenovelės Ezel janė sinjale qė duhen konsideruar pėr matjet e shijes thuajse tė kultivuar tė shoqėrisė shqiptare, pėrfundon Sonila.
Samanta Karavella : Ezeli pėrfaqėson mashkullin perfekt, qė i ēmend femrat
Samanta Karavella ėshtė njė tjetėr kėngėtare qė pohon se e ndjek ndonjėherė serialin Ezel. Pėr aq sa e kam ndjekur, pėr mua mbetet njė serial enigmatik, ndaj mė tėrheq. Kurse pėr sa i pėrket Ezel, thotė ajo, e di qė shumė femra e pėlqejnė Ezelin, pasi pėrfaqėson mashkullin perfekt nė pamje dhe prezencėn e tij. Unė personalisht se kam parė me atė sy, por mė pėlqen si aktor. Samanta thekson se nuk jam shikuese e rregullt e kėtij seriali, por gjej arsye pėr ta ndjekur pasi ka personazhe qė vėrtet ia vlen ti shohėsh dhe njė histori qė tė rrėmben.
Rosela Gjylbegu: Ezel ėshtė njė mashkull i bukur, por aktor i stisur
Edhe kėngėtarja Rosela Gjylbegu pohon se nuk ėshtė e afeksionuar pas telenovelave. Po nė rastin e Ezel, mund tė them se mė pėlqen ta ndjek, por nuk kam kohė. Me aq sa e kam ndjekur, thotė ajo, mendoj se ėshtė varianti modern i Konti i Monte Kristos, dhe ka njė intrigė qė tė tėrheq vazhdimisht. Pėr sa i pėrket aktorit qė luan Ezel Rosela, pohon se, ėshtė njė masdhkull tėrheqės, model perfekt, por i stitur si aktor. Gjithsesi, thotė ajo, nuk hyj nė njerėzit qė mund tė magjepsem pas pamjes sė tij prej mashkulli tė bukur, pasi meshkuj tė bukur shfaqen shpesh nė kinema, dhe sgjej ndonjė arsye pse duhet tė ēudisė kaq shumė ai me pamjen qė ka.
Kush ėshtė KENAN IMIRZALIOGLU apo EZEL BAYRAKTAR
Femrat shohin tek ai mashkullin perfekt, ku me pamjen serioze nė perfeksion rrallė di tė dhurojė njė buzėqeshje. I komentuar dhe nė skenarin e kėtij seriali si mashkulli qė i shkon te pėrlotja, ndoshta ėshtė arsyeja qė pse e gjithė vėmnedja ėshtė kthyer tek ai. Po kush ėshtė Kenan?! Ai ka lindur nė Ankara nė vitin 1974 dhe ka pėrfunduar studimet pėr matematikė nė Universitetin Teknik Yildiz. Gjatė studimeve ka punuar nė njė agjenci modelingu dhe ėshtė shpallur fituesi si Modeli mė i mirė i Turqisė nė 1997-n, ndėrsa ėshtė zgjedhur Modeli mė i mirė nė Botė 2001. Por Kenan vendosi tė braktisė modelingun dhe tė bėhet aktor. Pas suksesit tė kėtij seriali, nė Turqi u zhvillua njė sondazh qė e shpalli Kenan mashkullin model pėr tė gjithė meshkujt nga 15-35 vjeē. Kenan ėshtė i gjatė 192 cm dhe Ezel konsiderohet kulmi i karrierės sė tij, pas roleve Ejder Kapani Dragon Trap (2010), Kabadayi For Love and Honor (2007), Son Osmanli Yandim Ali The Last Ottoman: Yandim Ali (2007), Yazi Tura Toss-Up (2004), Deli Yürek: Bumerang cehennemi Wild heart: Hell of Boomerang (2001). /Panorama/
No Comment.