Fobitė e personazheve tanė publikė, kėngėtarė, aktorė apo prezantues. Nga ēfarė tmerrohen Vip-at shqiptarė?! Pėr tė shuar kuriozitetin, tuaj mė poshtė do tė gjeni rrėfimet e tyre interesante, tė ēuditshme e shpesh pėr tė qeshur, por qė ata i kanė vėrtet tmerr. Megjithatė, duhet tė shtojmė se shumė prej tyre, tė cilėt i pyetėm pėr kėtė temė, nuk kanė asnjė fobi.
Sonila Meēo: Kam fobi errėsirėn dhe vendet e mbyllura, nėse mund ti quaj kėshtu, ka thėnė Sonila Meēo, gazetarja e njohur e televizioneve tona. Sonila ka shpjeguar se, nėse ėshtė vetėm dhe ka errėsirė, atėherė kjo e fundit i kthehet nė fobi edhe pse, shton ajo, mė produktive nė ide ėshtė natėn. Fakti ėshtė qė unė nė dhomė kam fjetur gjithmonė me motrėn dhe e kisha si njė garanci, kėshtu qė, nėse ngel vetėm, pėrbėn problem, tregon Sonila. Ndėrsa sa u pėrket vendeve tė mbyllura ajo thotė se nuk duron dot qė nė ashensor tė ketė mė shumė se dy persona. Atėherė unė nuk e marr ashensorin, se mė duket sikur nuk ka ajėr, pėrfundon gazetarja e njohur, e cila tani ėshtė nėnė e njė vajze tė bukur 5-muajshe.
Arjan Ēani: Kam fobi nga merimangat, sepse nuk ua shoh asnjėherė fytyrėn, kėshtu ka thėnė pėr Mapo-n moderatori i emisionit Zonė e Lirė, Arjan Ēani. Prezenca e tyre siē kuptohet nga pėrgjigjja, e tmerron Ēanin. Nė kėtė rast mund tė themi se nėse nė Zonė e lirė ka hapėsirė pėr ēdo personazh, merimangat janė kategorikisht tė ndaluara.
Albana Osmani: Prezantuesja e njohur Albana Osmani, tė cilėn tani e shihni ēdo tė diel nė Fan Club, ka treguar se ēfarė e tmerron atė. Kam fobi karkalecat. I kam aq fobi, sa mė bie tė fikėt nėse ndonjėri prej tyre mė hidhet, sidomos ata me ngjyrė jeshile
bahh tmerrr! Ndėrsa se pse i ka pikėrisht karkalecat kaq fobi, Albana ka shpjeguar: Para disa vitesh kėta karkaleca pushtuan Tiranėn nė mes tė verės dhe unė nuk dilja nga shtėpia (qesh). Shokėt e mi ma bėnė pėr shaka surprizė njėrin prej tyre, ma hodhėn sipėr dhe nuk fola, mė ra tė fikėt direkt, ngaqė nuk e prisja fare. Kėtu mė duket se i mora tamam fobi, pohon Osmani dhe vėrtet duket ēudi sesi njė karkalec i vogėl i padėmshėm mund tė tė kthehet nė fobi.
Devis Xherahu: Kėngėtari i baladave, Devis Xherahu, i cili aktualisht po jeton njė histori dashuri me ish-misin Ertemiona Mejdani, ka pohuar se nuk ka asnjė fobi. I trembem vetėm Zotit, na ka thėnė Devisi, ndėrsa ka shtuar se tė gjithė i kam shokė tė mirė.Nuk kam probleme me fobitė, mikja ime me ēdo gjė ėshtė ok
Genta Ismaili: Edhe pse fluturon shpesh nėpėr botė pėr koncertet tė ndryshme, Genta Ismaili ka fobi lartėsitė, por jo vetėm. Kam fobi lartėsitė dhe insektet ėshtė shprehur ajo kohė mė parė lidhur me frikėrat dhe fobitė qė ka nė jetė. Njė femėr me aq energji si Genta nuk mund ta mendosh kurrė qė tė ketė fobi njė insekt apo lartėsitė, sidomos duke pasur parasysh udhėtimet e saj tė shumta me avion.
Erion Korini: Kėngėtari, i cili njėkohėsisht njihet edhe si njė dublues mjaft i mirė i dokumentarėve, ka treguar se ka tė njėjtėn fobi me Adriano Ēelentanon. Erioni ka fobi avionėt. Ėshtė e vetmja gjė qė kam fobi thotė Korini, pėr kėtė frikė qė njihet ndryshe edhe me termin aviofobia. Nė fakt, ata qė kanė fobi avionėt, sipas studiuesve nuk kanė frikė tė fluturojnė apo lartėsinė, por fobia qėndron te fakti qė mendojnė gjithmonė ēastin e rrėzimit.
Almeda Abazi: Ish-misi shqiptar, e cila aktualisht po zhvillon njė karrierė tė suksesshme nė Turqi, ka pohuar se ka fobi insektet nė pėrgjithėsi, por sidomos merimangat. Kėto janė fobitė e Almeda Abazit, e cila pas Dancing with the Star nė Turqi po merr pjesė nė njė tjetėr format tė suksesshėm siē ėshtė Survivor. Nė kėtė reality-show Almeda ėshtė sė bashku me tė tjerė personazhe VIP turq, si kėngėtarja Nez, kėngėtari Sibel Tuzun, i cili ka pėrfaqėsuar Turqinė nė Eurosong, Bayanlarda Nez, Sibel Tüzün, Merve Büyüksaraē ve Almeda, Erkeklerde ise Mustafa Topaloğlu etj
Dafina Zeqiri: Kėngėtarja shumė e komentuar sė fundi, sidomos pėr njė lidhje me Ledri Vulėn, Dafina Zeqiri duket se ka frikė vetėm karrierėn e saj muzikore. Madje kjo frikė pėr tė qenė pėrherė nė super formė, po i krijon asaj fobinė e humbjes sė zėrit. Duffy kėtė fobi e pati pas shqetėsimeve dhe problemeve qė pati kėngėtarja britanike Adele. Kjo frikė sė fundmi iu kthye nė fobi edhe kėngėtares sonė, po besojmė se meqė Adele u bė mirė edhe Dafina do ta ketė hequr mendjen nga kjo gjė, ndėrkohė qė po shijon disa ditė nė Amerikė e shoqėruar nga Ledri.
Era Rusi: Kėngėtarja bionde me sy blu, e cila po zhvillon njė karrierė tė suksesshme nė Shqipėri kėto vitet e fundit, Era Rusi, na ka treguar fobinė e saj. Era ėshtė fobike ndaj tėrmeteve. Tėrmetet i kam fobi
Kur e mendoj mė duket e tmerrshme se e kam shtėpinė nė kat tė shtatė dhe mendoj gjithmonė qė nėse bie tėrmet sdo arrij tė zbres poshtė, ka thėnė Era. E vetmja gjė qė ne mund ti themi Erės ėshtė qė tė mos e mendojė farė kėtė gjė, pasi edhe fundi i botės qė do vinte nga katastrofa tė tilla natyrore, ėshtė shtyrė sipas kalendarit Maja.
Ronela Hajati: Kėngėtarja, e cila sė fundmi ka marrė pjesė nė Top-Fest 9 me njė baladė shumė tė klikuar, pohon se fobia e saj janė shpirtrat apo fantazmat. Kam frikė nga shpirtrat. Nė pėrgjithėsi nga gjėrat qė nuk mund ti shoh, ndėrsa nga ato qė shoh nuk kam frikė fare, thotė Ronela. Sipas saj, kjo lloj fobie asaj i ėshtė krijuar dhe i krijohet nga filmat e frikshėm qė mund tė qėllojė tė shohė. Ne e kėshillojmė Ronelėn qė filma tė tillė mos ti shohė mė, sidomos nė darkė. /Mapo/
No Comment.