Personazhet mė tė famshėm nė katėr edicionet e kėtij reality show vijnė nė kėtė rubrikė duke na treguar veten e tyre. Ēfarė janė duke bėrė aktualisht? Ku punojnė? Ēfarė kujtimesh kanė nga eksperienca e tyre televizive dhe ēfarė kėshillash u japin tė rinjve qė duan tė ndjekin ėndrrėn e tyre
por dhe si u shkon dashuria. Ermela Mezuraj: Dashuria?! Jam pėr tė mė marrė sysh Ermela Mezuraj ėshtė vajza vlonjate qė fitoi edicionin e fundit tė Big Brother duke shėnuar kėshtu edhe femrėn e parė nė katėr edicione tė kėtij reality qė do tė ishte banorja mė e votuar e shqiptarėve, vota qė i dhanė asaj vendin e fitueses dhe ēmimin prej 100 milionė lekėsh tė vjetra. Ekstroverse, inteligjente dhe e shkathėt jo vetėm nė veprime por edhe nga goja
Ermela do tė shprehte gjatė qėndrimit tė saj tė njėqind ditėve njė karakter aspak tė luhatur dhe tė vendosur qė nuk mendoi pėr asnjė moment seēfarė do mendohej pėr tė. Njė personalitet i formuar por njėkohėsisht edhe I brishtė pėrsa i pėrket emocioneve.
Tashmė ndjek kėtė edicion tė ri tė BB sepse ėshtė e lirė edhe mė kohėn. Po bėn njė jetė tė qetė dhe po gėzon profesionin e shtėpiakes duke u marrė mė me gatime, dhe shumė punė tė tjera qė njė amvisė e mirė do ti pėrkushtohej.
E bėn me shumė dėshirė sepse ndoshta pėr herė tė parė nė jetė ndihet e lumturuar nė dashurinė e saj tė cilėn po e pėrjeton larg famės, bujės mediatike, lokaleve tė natės si nuk kishte ndodhur me tė mė parė.
I jam pėrkushtuar jetws time private me dėshirėn mė tė madhe pasi pas daljes nga BB mora njė mėsim tė mirė. Asnjė lloj pasurie nuk ėshtė mė e vlefshme se dashuria. Kisha paratė, suksesin, famėn, por nuk mė hynin nė sy sepse ndihesha personi mė i vetmuar nė tokė,
- tregon Ermela me pasionin e njė njeriu tė dashuruar marrėzisht qė I ndrisin sytė sa herė i jepet mundėsia pėr tė folur pėr kėtė. Kur e pyesim nėse di tė gatuajė pėrgjigjėt: Po. Biles shumė mirė sa ēuditem edhe vetė.
Po ēfarė kujtimesh i sjell asaj Big Brotheri tek sheh qė ka rifilluar sėrish edicioni pasardhės. Eh! Nuk mė duket si kujtim sepse unė ndoshta akoma nuk kam dalė qė aty. E kam marrė pak frikė sepse po mė pengon nė jetėn time tė pėrditshme.
Vetwm ata qė kanė qenė pjesė e asaj shtėpie e dinė se ēdo tė thotė tė jetosh aty. Jo vetėm unė por dhe disa banorė tė tjerė me tė cilėt jemi bėrė si kėshilluesit, psikologėt e njwri tjetrit kanė njė gjendje tė rėnduar psikologjike.
Unė pak mė rėndė se tė tjerėt sepse kam patur njė BB tė vėshtirė. Kur e pyesim ēfarė ke bėrė me 100 milionėt ajo qesh e thotė Bobo kjo pyetja! Ato qė kanė ngelur i kam mbyllur nė bankė.
Ndėrsa pėr sugjerimin qė do tu bėnte banorėve tė rinj tė shtėpisė mė tė famshme nė Shqipėri Ermela shpreset se duhet tė jenė tė matur mirė pėr hapin qė kanė bėrė. Ia vlen tė luftosh pėr 100 milionė, por tė mos mendojnė se hynė aty dhe kanė kapur qiellin me dorė.
Realiteti shqiptar ėshtė shumė i hidhur. Nė sensin qė shumica ėndėrrojnė tė kapin lehtė njė vend pune me famėn e tyre, apo tė kenė njė karrierė tė sigurt
Me kėtė mendje hymė dhe ne nė kėtė format, por gjithēka ėshtė ndryshe dhe zhgėnjim.
Uroj tė kenė forcė karakteri e tė pėrballojnė stresin psikologjik qė tė lė dalja nga BB. Mė e sinqertė se kaq skam qenė ndonjėherė nė njė intervistė-, shprehet Ermela. Edhe pse fitoi e morri atė qė mijėra tė rinj e kishin ėndėrruar,
edhe pse ishte shumė e kėrkuar pėr intervista dhe e kudoftuar nė festa e klube tė njohur jo vetėm tė kryeqytetit ajo nuk ndihej e qetė nga e gjithė kjo. Nuk po i jepte lumturi fama aq sa dashuria qė po shijon kėtė moment me djalin tė cilin ajo kishte vite qė e kishte njohur.
Jam pėr tė mė marrė sysh,- pėrfundon duke qeshur kur e pyesim sesi i shkon dashuria.
Poli Babi: BB, njė trampolinė e mirė nė jetė
Poli ishte njė nga finalistėt e edicionit tė parė tė BB dhe u pėlqye jo vetėm si njė djalė tėrheqės por edhe shumė i ndjeshėm dhe i sjellshėm. Edhe pse kanė kaluar disa vite ai ėshtė shpesh nė vėmendjen e mediave dhe tė publikut.
Aktualisht jam menaxher produksioni nė agjensinė e reklamava Oz Productions. Ėshtė njė punė e bukur qė e kam shumė pasion dhe e bėj me kėnaqėsi. Ai i ka harruar dashuritė gjatė pėrjetimit tė reality-s,
por mban ende kujtime tė bukura me vete. Nga momenti qė kam hyrė deri nė ditėn e fundit qė kam dale ka qenė i gjithė njė moment i bukur dhe i paharrueshėm. Nuk ėshtė se ka ndryshuar ndonjė gjė e madhe qysh atėhere nė jetėn time,
tregon Poli kur e pyesim sesa ka ndryshuar jeta e tij pas kėsaj eksperience krejt tė veēantė qė shumė tė rinj e ėndėrrojnė. Pak pėrveē vėmendjes sė njerėzve qė tė njohin dhe tė hedhin ndonjė shikim rrugės.
Ėshtė deri diku dhe njė trampoline e mirė pėr tė arritur rezultat nė njė aspekt profesional qė ti kėrkon, por dhe nė kėtė rast je ti ai qė duhet ta fitosh me pėrkushtim dhe punė sepse fakti qė ke qenė nė Big Brother nuk mjafton.
Mbetet mė tepėr nė kuadrin e njė prezantimi tė mirė apo tė kushtimit tė vėmendjes mė shumė sesa tė paraqitesh nė rrethana tė tjera. Por cila do tė ishte kėshilla qė Poli i jep njė banori tė ri tė kėsaj eksperiencė?
Ta pėrjetojė pozitivisht kėtė eksperiencė dhe tė mundohet tė kėnaqet pa fund, sepse tė vjen vetėm njė herė nė jetė si mundėsi, thotė ai.
Nuk i pėlqen shumė tė flasė pėr dahurinė edhe pse shpesh ėshtė pėrmendur nė faqet e shtypit rozė pėr dashuri tė supozuara pėr faktin se ėshtė parė shpesh nė shoqėrinė e vajzave simpatike. Nuk ka njė raport stabėl dhe kur e pyesin se si shkon dashuria ai pėrgjigjet mė humor:
Mirė. Dashuroj pėrditė.
Najada Konomi: Kam njerėz qė i dua dhe mė duan
Kush nuk e mban mend Najadėn apo Noēen si i thėrrisnin shkurt nė Big Brother! Ajo nė njėfarė mėnyre ėshtė heroina e edicionit tė parė. E para femėr qė theu tabutė e ekranit dhe me ēiltėrsinė e saj, thjeshtėsinė e buzėqeshjen qė nuk i hoqi kurrė nga buza, bėri pėr vete mijėra shqiptarė, qė vazhdojnė ta kujtojnė ende sot si vajzėn nga Fieri qė theu rregullat e njė morali absurd.
Dashuria e saj me Olsin, e lindur brenda mureve tė shtėpisė zgjati pėr disa vjet edhe pse pati shkėputjet dhe vėshtirėsitė e saj por dukej sikur ata ishin bėrė pėr njėri tjetrin. Pėrshtateshin dhe si karaktere por edhe si tipologji. Megjithatė rreth njė viti mė parė ata u ndanė duke ruajtur respektin dhe fjalėn e mirė pėr ish partnerin.
Olsi ėshtė njeri dhe djalė shumė I mirė,- thotė Najada edhe sot kur e pyesim. Ndėrsa kur vjen fjala pėr eksperiencėn e saj nė reality ajo mė buzėn nė gaz thotė: Kam shumė kujtime tė bukura nga BB dhe ėshtė e vėshtirė ti veēoj.
Provat e javės, zėnkat, ngacmimet, etj. Di tė them vetėm njė gjė; sa herė i rikthehem vidiove pėr ti parė ose momenteve tė mia mė tė bukura, shikoj se unė kam qenė gjithmonė e qeshur. E kam shijuar qėndrimin nė shtėpi
dhe kjo ėshtė njė gjė pozitive. Pėr njė vajzė tė realizuar nė jetė dhe me ide tė qarta nuk ėshtė rasti qė Big Brotheri mund tė ndryshojė shumė gjėra pėrveē famės dhe njohjes. Jeta ime mė pas nuk ėshtė se ka ndryshuar shumė.
Vazhdoj tė jem po ajo, Najada qė isha edhe para se tė hyja nė shtėpi. Aktualisht punoj nė Bashkinė e Fierit, nė sektorin e kulturės. Gjithashtu vazhdoj Universitetin e dytė nė degėn e Psikologjisė.
E kisha shumė pasion dhe duke qenė se kam kohė mendova qė pse mos tė kryeja studimet edhe nė kėtė fushė qė mė duket shumė interesante. Edhe pikturėn pėr tė cilėn ajo ka studiuar nė Akademinė e Arteve nuk e ka harruar por e ushtron mė tepėr sesa njė profesion si njė hobi.
Sigurisht kohėn e lirė e zė piktura,- tregon ajo. Kur e pyes pėr ndonjė sugjerim pėr banorėt e rinj ajo shprehet sugjerime kam shumė
por shumė ama, (qesh). Nuk do doja ti thosha tė gjitha por vetėm njė qė ėshtė: tė kenė besim nė vete, tė jenė ata dhe tė mos ndikohen nga askush,
sepse kjo mund tė ndikojė tek ata edhe pas daljes nga shtėpia. Pėr afro njė vit ka patur njė lidhje dashurie me njė djalė por qė ka vetėm pak kohė qė ka pėrfunduar. E kur e pyes sesi shkon dashuria pėr tė ajo pėrgjigjet me humor, zakon qė tashmė e dimė tė gjithė:
Dashuria shkon shumė mirė. Kam njerėz qė i dua dhe mė duan,- pėrfundon duke qeshur.
Jetmir Salaj
Kam patur zhgėnjime nga aktivizimi im nė politikė
Ai diti tė bėjė pėr vete shumicėn e shqiptarėve tė cilėt e votuan masivisht dhe i dhanė fitoren e edicionit tė dytė tė Big Brotherit. Inteligjent, antikonformist dhe i papėrtuar nga goja mban rekordin e numrit mė tė lartė tė nominimeve gjatė gjithė histories sė shkurtėr tė kėtij reality show.
Djali vlonjat qė preku shumėn e100 milionėve diti tė manovrojė dhe tė reagojė me zgjuarsi mes situatave tė ndryshme tė krijuara gjatė jetesės nė shtėpinė e Vėllait tė Madh duke Luftuar pa asnjė pėrjashtim goditjeje me banorėt e tjerė dhe duke bėrė pėr vete publikun.
Thotė se nuk i ka shpenzuar paratė qė fitoi por i ka investuar nė mėnyrėn mė tė mirė tė mundshme. Nė njė biznes importi nga Kina. Nė dallim nga banorėt e tjerė u tėrhoq shumė nga jeta publike duke shkuar tė jetonte nė Vlorė bashkė me tė dashurėn qė gjeti nė BB3,
vajzėn nga Kosova, Rrezartėn. Nuk bėri thuajse fare intervista dhe shėrbime fotografish nga njė tip ekzibicionist qė dukej nga ekrani, sepse shumė shpejt ai u kthye nė njė tip krejt tė kundėrt. Aq famė mjaftonte, thotėai kur e pyesim mbi kėtė zgjedhje.
Nėse nuk bėn diēka konkrete qė tia vlejė ėshtė e kotė tė dalėsh nėpėr gazeta rozė duke treguar se ku ishe apo ēfarė bėre. Siē e kishte shprehur edhe nė BB3 i interesonte politika. U aktivizova me grupin e Tė rinjve Patriotė,-
tregon ai, dhe me ta organizuam shumė mitingje nė Tiranė dhe nė qytete tė tjera tė Shqipėrisė, duke dashur tė zgjojmė te tė rinjtė ndjenjėn e atdhedashurisė. Jo se atyre u mungon por pėr faktin se duhet tė bėhen mė tepėr aktivė nė jetėn politike tė vendit,
sidomos kur bėhet fjalė pėr gjėra mė madhore si ishte edhe iniciativa pėr mbledhjen e firmave nė ndihmė tė ēėshtjes ēame. Unė e besoj se e kam treguar edhe nė Big Brother qė jam shumė patriot dhe ēėshtjet kombėtare i kam pėr zemėr.
Nuk e di sesa ėshtė kuptuar kjo. Politika ėshtė nė zemėr tė tij duke qenė se ka studiuar Shkenca Politike nė Universitetin e Romės. U aktivizua shumė me Partinė Drejtėsi dhe Integrim, e cila mbron tė drejtat e popullsisė ēame dhe ishte njė nga bashkėpunėtorėt mė tė ngushtė tė drejtuesit tė saj Shpėtim Idrizit.
Por pas njė periudhe tepėr active, Jetmiri u shkėput dhe asnjėherė nuk u prononcua publikisht pėr arsyet e largimit. Nuk ėshtė ajo qė doja unė ose mė saktė ajo qė prisja unė nga politika,- tregon ai.
Unė kam njė vizion tjetėr dhe e ndjeva se nuk pėrshtatesha shumė. Unė e mendoj politikėn me strategji mė madhore dhe insistoj nė mendimin se tė rinjtė janė ata qė mund ti japin jo vetėm njė shtysė tė re mėnyrės sė tė bėrit politikė por sepse kanė energji dhe botėkuptim tjetėr mė modern,
e natyrisht mė tė efektshėm nė politikė. Ėshtė ndarė nga Rrezarta, vajza nga Prishtina me tė cilėn bashkėjetoi pėr mesė njė vit e gjysmė nė Vlorė dhe nė Tiranė. Nuk ėshtė se kishim ndonjė kontradiktė,- thotė ai, pėrkundrazi shkonim shumė mirė,
por jetėt tona ishin shumė tė ndryshme sepse asaj i duhej tė shkonte nė Shba pėr njė master, unė qė jetoja nė Vlorė dhe rrethanat gjeografike dhe perspektivat tona tė jetės na bėnė qė tė merrnim bashkarisht kėtė vendim.
Kėshtu i dhashė mundėsi Rrezartės qė tė vazhdojė studimet qė janė tė rėndėsishme pėr tė ardhmen e saj. Jemi nė marrėdhėnie tė mira miqėsore dhe respekti dhe e kujtoj periudhėn e kaluar mė tė si njė nga periudhat mė tė kėndshme tė jetės sime,- pėrfundon Jetmiri.
Aktualisht Jetmiri jeton nė Vlorė dhe ėshtė nė pritje tė njė punėsimi nė Tiranė qė mund tė ndodhė shumė shpejt, por qė rezervohet tė tregojė se ku, pėr tė na e lėnė surprise.
Qetsor Ferunaj: Mė pėlqen tė flas pėr politikė por jo tė merrem me tė
Karizma e Qetsorit ėshtė e fortė ende sot e kėsaj ditė edhe pse nga ai BB ku morri pjesė kanė kaluar tashmė afro tre vjet. Familjar shembullor, por edhe njė tip djaloshar,
me karakter dhe zgjuarsi diti tė manovrojė ashtu si duhet duke bėrė edhe lepurin edhe luanin siē ėshtė shprehur vetė ai derisa doli fitues nė edicionin e dytė tė kėtij reality.
Merrem me biznesin e skrapit qė e kam nisur pak kohė mė pare dhe mendoj se do tė funksiojė,- thotė Qetsori kur e pyesim se me ēfarė po merret momentalisht. Hoteli ėshtė njė punė e bukur por edhe stresuese.
E keqja e hotelit tim ėshtė se dukė qenė nė Orikum afėr detit periudha e dimrit ėshtė pothuajse zero pėrsa i pėrket punės dhe hoteli kėrkon mirėmbajtje dhe riparime gjatė kohės sė dimrit. Ndaj dhe nuk ėshtė njė biznes shumė fitimprurės.
Vazhdon tė frekuentojė vitin e tretė pėr Shkenca Politike nė njė universitet privat tė Vlorės dhe duket se kjo i pėlqen shumė.
Ndonjėherė bėhem i lodhshėm pėr njerėzit se kam qejf qė tė flas pėr politikė dhe pėr probleme tė tjera e shpesh miqtė e mi ma kthejnė mė shaka duke mė thėnė Sori pusho se nuk je nė BB kėtu.
Djali dhe vajza po i rriten dhe tashmė ndihet edhe mė i lirė sesa kur ishin mė tė vegjėl. Merrem shumė me peshkim dhe zhytje. Ėshtė pasioni im dhe jo vetėm pėr gjuetinė e peshkut por edhe pėr tė kėrkuar nė det sende e objekte antike e tė vjetra qė ndodhen nė fundin e detit.
Kur e pyet se ēfarė kujtimesh ka nga jetesa nė BB ai qesh dhe thotė: Gjithēka qė kam kaluar aty. Fati deshi qė unė tė fitoja se nuk e di ēfarė pėrshtypje do tė kisha sot pėr atė periudhė nėse do tė kisha shkuar deri nė finale dhe nuk do tė kisha fituar.
Po ashtu mbaj marrėdhėnie tė mira me tė gjithė dhe shumė prej tyre i takoj me kėnaqėsi sa herė mė jepet rasti.
Kur e pyesim Qetsorin pse nuk arriti tė fitonte te Vip Shpija nė Kosovė, njė reality show i realizuar me personazhe tė njohur tė botės sė spektaklit ai qesh e shprehet se ia bėnė me hile atje.
Pėr banorėt e tanishėm nuk ėshtė se ka ndonjė kėshillė tė veēantė. Mjafton tė kenė parė BB2, ku kam qenė unė dhe tė bėjnė si bėra unė,- pėrfundon Qetsori pa hequr dorė asnjėherė nga sensi i humorit tė tij.
Nga: Arjan Konomi Revista Shqip
No Comment.