Personazhet mė tė famshėm nė katėr edicionet e kėtij reality show vijnė nė kėtė rubrikė duke na treguar veten e tyre. Ēfarė janė duke bėrė aktualisht? Ku punojnė? Ēfarė kujtimesh kanė nga eksperienca e tyre televizive dhe ēfarė kėshillash u japin tė rinjve qė duan tė ndjekin ėndrrėn e tyre
por dhe si u shkon dashuria. Neda: Kam dashurinė dhe lumturinė qė ajo tė fal Njė nga vajzat mė simpatike dhe origjinale qė do tė spikaste nė Big Brother 4. Ishte njėra prej atyre qė bėri xhelozė shumė tė tjerė, duke marrė parasysh tipin e saj, mėnyrėn e tė shprehurit, snobizmin qė e karakterizon si dhe kėtė dashuri qė ndjeu pėr Ogrenin. Aktualisht ajo po vazhdon tė bėjė atė qė di tė bėjė mė sė miri; Po ėndėrron dhe po jeton ėndrrat e saj. I kalon ditėt duke u ndjerė e lumtur, nė krah tė dashurisė, familjes sė saj, fakultetit, miqve dhe pasioneve, tė cilat nuk do ti harronte apo zėvėndėsonte kurrė, e dhe nėse e tėrė rrjedha e jetės sė saj guxon tė ndryshojė. Nėse e pyesim pėr kujtimin mė tė bukur qė ka nga BB ajo pėrgjigjet: Kujtimet, mė duken qenie tė krijuara nga pėrjetimet dhe nė bazė tė tyre, ne vendosim se ēfarė tė mbajmė me vete nė mendjen dhe zemrėn tonė kudo.
Kujtimi im mė i bukur nė BB, ėshtė gjithashtu edhe pėrjetimi im mė i madh
njė pėrqafim pafundėsisht i gjatė me Ogrenin, nė derėn e pishinės
Dhe, ishte pikėrisht ai momenti qė kuptova se sa e dashuruar isha me tė. -shprehet ajo.
Jeta e Nedės ka ndryshuar mė sė miri pas BB. Big Brother, di tė tė ndryshojė jetėn nė mėnyrė radikale, nėse ti e lejon atė! Nga ana tjetėr, mund tė jetė vetėm njė experience mė shumė, nėse ti vendos tė jetė kėshtu.
Kėtė vendosa edhe unė, sidomos pėr arsyen se e kam pėlqyer gjithmonė jetėn qė kam bėrė
Qėllimi qė kisha pėr hyrjen nė BB, nuk ishte tė pėrmirėsoja jetėn time. Mirėpo, nėse do mė pyesje; Si ėshtė zbukuruar mė shumė jeta jote pas BB-sė?
Do tė thoja qė ajo tashmė ėshtė realizuar nė qėllimin mė tė madh qė ka; dashurinė dhe lumturinė qė tė fal ajo. Sigurisht, nuk mund tė lė kurrė pa pėrmėndur edhe miqtė qė tashmė janė mė tė shumtė!-thotė Neda.
Vetevetja dhe tė mos qenurit e tradhtuar ėshtė njė nga gjėrat mė tė rėndėsishme pėr Nedėn. Ajo sugjeron se Nuk duhet bėrė asgjė brenda asaj shtėpie, nėse jashtė nė kushte normale, nuk do ta bėnit kurrė!
Nė fund, e rėndėsishmė ėshtė tė mos humbasėsh veten! E nėse e pyesim pėr dashurinė ėshtė e kotė sepse tė dashuruarit, Ogrenin, ėshtė njė nga gjėrat qė ajo di tė bėjė mė mirė.
Ogreni: Asgjė nuk mund ta ndryshojė lidhjen me Nedėn
Ogreni ishte njė nga djemtė mė interesantė qė spikati pėr karakterin dhe personalitetin e tij nė Big Brother 4. Pėrmes debateve qė zhvilloi arriti tė kishte jo vetėm vėmendjen e kundėrshtarėve tė tij por mbi tė gjitha tė vajzės qė bėri pėr vete, Nedėn.
Diskutimi dhe tė qenit gjithmonė kundėrshtar e vuri atė nė qendėr tė ēdo debati tė sė shtunės, aty ku banorėt mblidheshin dhe diskutonin pėr problematikat e javės. Tashmė ai e kujton Big Brotherin si njė eksperiencė tė bukur qė ia vlejti tė merrte pjesė.
Njė nga arsyet qė ia ka vlejtur pjesėmarrja ka qenė edhe njohja me Nedėn. Pas daljes nga Big Brother, unė e Neda ju dedikuam njėri-tjetrit plotėsisht, duke u njohur dhe pėrshtatur mė shumė edhe me kushtet e jetės reale.
Kemi udhėtuar dhe i kemi plotėsuar ēdo ėndėrr e ēdo dėshirė njėri-tjetrit. Ndėrkohė, kam qėnė nė pritje ndėrmjet intervistave dhe ofertave tė punės, pėr tė zgjedhur mundėsinė mė tė mire pėr mua.
Ajo mundėsi mė nė fund erdhi dhe tashmė jam i punėsuar nė sektorin e menaxhimit dhe marketingut, ku unė menaxhoj njė filial tė Euromax. Por nėse e pyesim pėr kujtimin mė tė bukur qė mori nga Big Brother ai pėrgjigjet kėshtu:
Big Brother, ėshtė nė vetvete njė kujtim shumė i bukur dhe si i tillė do tė mbetet gjatė nė mendjen time. Mirėpo, ai ėshtė I ndėrtuar nga detaje tė ndryshėm dhe tė kundėrt. Ndėr to, si mė tė veēantin dhe atė qė mė ka falur emocionet mė tė forta mund tė konsideroj ditėn e ditėlindjes sime, e cila u bė shumė herė mė e bukur nga surpriza qė mė organizoi Neda. Por ajo qė ndryshoi ndjeshėm nė jetėn e Ogrenit ishin dy momente shumė tė rėndėsishme nė jetėn e njė njeriu si pika vėrtet tė forta ishin dashuria dhe miqėsia.
Pas pėrfundimit, ndryshimet e vetme qė u bėnė nė jetėn time ishin nė dashuri dhe miqėsi. Sigurisht Neda dhe shumė njerėz qė kam njohur pas BB-sė, qė tashmė janė kthyer nė miq tė mirė tė mitė,- pėrfundon ai.
Edhe Ogreni ashtu si shumė banorė tė tjerė ka pėr tė dhėnė sugjerimin e tij qė lidhet me psikologjinė e fortė qė duhet tė ketė ēdo banor pėr ti shpėtuar kėsaj lufte tė fortė emocionale nė kėtė realitet televiziv.
Ėshtė e vėshtirė tė pėrballosh njė presion dhe luftė psikologjike si ato qė tė ofron Ogreni shtėpia e BB-sė, ndaj banorėt reagojnė nė mėnyra tė ndryshme ndaj tyre. Ka nga ata qė janė shumė tė natyrshėm, pėr shkak tė forcės psikologjike dhe atė tė karakterit.
Tė tjerė, bėjnė gabime shumė tė mėdha tė tipit tė krijimit tė strategjive qė jashtė shtėpisė, dhe e nisin lojėn tė impostuar. Kėto mėnyra janė bėrė tashmė cliché dhe tė lexueshme nga publiku, dhe pasojat bien gjithnjė nė kurriz tė vetė konkurentit.
Njė gabim tjetėr qė njė konkurent nuk duhet tė bėjė kurrė pėr mendimin tim, ėshtė krijimi i lidhjeve tė stisura dhe tė pandjera, -thotė Ogreni. Por nėse dashuria do tė ishte e pabesueshme nė kėtė lloj formati pėr Ogrenin nuk mund tė quhej kurrsesi e tillė.
Ka disa njerėz pėr tė cilėt mesa duket dashuria dhe ndjenjat, nuk marrin kurrfarė vlere ndaj egove personale dhe mllefeve tė brendshme
Do mė vinte keq pėr disa prej tyre.
Por pėr tė tjerė qė janė tė pajisur me njė mikrofon, disa kamera dhe statusin e drejtuesve tė programeve, mė vjen vetėm pėr tė qeshur. Uroj e shpresoj, qė njerėz tė tillė tė zbulojnė njė ditė se ēfarė ėshtė njė ndjenjė e vėrtetė qė tejkalon ēdo kufi! Ne tė dy jemi bashkė!
Dhe nuk ka zėdhėnės tė asnjė zemre tė ligė e shpirti tė ftohtė ta ndryshojė kėtė!, pėrfundon i bindur e i lumtur ai.
Arjon Muca: Puna nė television ishte ėndrra ime
Ishte djali nga Vlora qė u spikat nė edicionin e dytė tė BB. Plot sharm, elegant dhe fin, i komunikueshėm dhe i qeshur dukej si ishte lindur pėr tė qenė pjesė e ekranit televiziv.
Dhe Arjoni pas pėrfundimit tė eksperiences sė reality-s nisi njė karrierė tė bukur televizive. Fillimisht nė Top Channel me njė program nė prime time dhe tashmė nė tv Klan.
Sa herė qė rifillon BB pavarėsisht faktit qė kanė kaluar 3 edicione deri mė sot, ngelet sigla pjesa ime mė emotive.
Ajo mė rikujton emocionet qė krijoheshin brenda meje nė situatat e papėrshkrueshme emotivisht brenda asaj loje; emocion, shans, ndjesi, pėrvojė
quaje si tė duash. Ajo qė mė mungon mė shumė nga ajo experience ngelet ama dėshira e tė qenit i lirė,
shprehet Arjoni. E pyesim se ēfarė ka ndryshuar nė jetėn e tij. Ka ndryshuar nė kompleksitetin e tė tėrės. Do tė thotė qė ka ndryshuar gjithēka dhe asgjė. Jeta ime, familjare dhe sociale ka ngelur po e njėjta.
Kam patur mundėsinė tė bėj atė qė ėndėrroja, tregon Arjoni, dhe kėtė ma mundėsoi Big Brotheri. Mė ndihmoi tė bėhesha i njohur pėr publikun e gjerė jo mė si banor por si prezantues, nė krah tė Hueyda El Sajed nė emisionin Njė kėngė pėr ty.
Mė pas prezantova disa evente private. Fillova dhe nė Rtsh si prezantues, u bėra imazh i njė kompanie prestigjoze brenda e jashtė Shqipėrisė Bella Confex. Interesante ishte pėr mua edhe koha qė punova nė Radio Tirana, ku moderoja njė program me tė ftuar tė ideuar nga mua, tregon me entuziazėm Arjoni. Tashmė e shohim ēdo tė dielė pasdite. Mu dha mundėsia e realizimit tė njė pėrvoje tė re shumė tė bukur e qė mė pėlqen jashtė mase.
Ėndrra ime ka qenė dhe mbetet televizioni, ndaj dhe ndihem shumė i realizuar tek bėj rubrikėn e tė rinjve tek E diela shqiptare me Kėndin 4D nė televizionin Klan. Pėrsa i pėrket ndonjė kėshillė pėr ata qė duan tė realizojnė po tė njėjtėn pėrvojė si ai duke marrė pjesė nė njė reality show ai shprehet:
Unė nuk jam askushi pėr ti dhėnė kėshilla sesi dikush duhet tė menaxhojė ndoshta shansin e vetėm qė i jepet nė jetė. Shumė njerėz e dėshirojnė dhe nuk iu mundėsohet. Por besoj, ajo qė do tė bėja unė po tė rikthehesha pas, do ishte tė vazhdoja tė mbėshtetesha pėrsėri tek familja dhe tek ata njerėz qė me qetėsi e dashamirėsi mė kanė dhėnė kėshillėn e duhur pėr menaxhimin e situates ku ndodhesh i katapultuar. Jeton i lumtur dashurinė e tij me Violėn, bukuroshen e njohur tė ekranit si velinė nė programin Fiks Fare. Kur e pyesim sesi shkon marrėdhėnia me tė, ai pėrgjigjet: Perfekt! Jetoj ēdo ditė me lumturinė qė mė ka dhuruar Viola dhe me qetėsinė e vetėbesimin qė tė jep njė person qė tė do pa kusht.
Arbėr Cepani: Kthimi i studentėve shqiptarė, projekti im aktual
Arbri ėshtė fituesi i BB1. Me ēmimin prej 50 mijė eurosh qė fitoi bėri bamirėsi pėt shkolat e fėmiljve nė nevojė ashtu si kishte premtuar qė do tė bėnte qysh nė ditėt e para nė shtėpinė mė tė famshme nė Shqipėri kur ende fitorja ishte njė ėndėrr e largėt pėr tė.
Bėri pėr vete shqiptarėt, tė cilėt e votuan duke parė tek ai njė djalė model, me prirje intelektuale, shumė qytetar dhe mbi tė gjitha i qetė dhe i matur ndoshta edhe mė tepėr sesa mosha qė ai kishte.
Aktualisht jam duke u marrė me Asan, rrjetin e studentėve shqiptarė nė botė, qė ėshtė njė rrjet gjithėpėrfshirės e qė synon tė kryej brain gainin, ose e thėnė shqip, rikthimin e trurit shqiptar; tė studentėve qė pėrfundojnė studimet jashtė vendit.
Kujtime tė bukura nga Big Brother kam pėr gjithė 100 ditėt e qėndrimit tim aty Brenda. Qė nga miqėsitė qė u krijuan e deri tek emocionet dhe ndjesitė mė tė vogla.
Teksa pėrpiqet me vėshtirėsi tė risjellė kujtimet tė veēanta nga ato momente jete tė pėrjetuara nė mėnyrė intensive para syve tė qindra mijėra shikuesve, nė memorien e tij mbetet e freskėt sikur ta kishte jetuar sot pėrjetimi i ēasteve tė natės finale tė spektaklit, kur do tė shpallej edhe fituesi i parė I vėllait tė Madh shqiptar. Pa dyshim nuk mund tė mohoj qė kujtimi mė i bukur ishte nata finale dhe fitorja. Ishte gjithēka njė emocion i papėrshkrueshėm rrėfen Arbri. Kur e pyesim sesi ka ndryshuar jeta e tij pas daljes nga BB1, pėrveē fitores sė shumės sė ēmimit ai thotė: Pasi bėhesh pjesė e njė emisioni tė gjatė mediatik me njė vėmendje dhe audiencė tė jashtėzakonshme si Big Brother, kur pėrfundon kjo eksperiencė normalisht jeta e pėrditshme tė merr njė rrjedh tjetėr.
Nėqoftėse pėrpara hyrjes nė BB kisha marrdhėnie ndėrpersonale vetėm me tė afėrmit dhe miqtė, pas daljes nga ky reality, jeta ime sociale ndryshoi dhe mori njė tjetėr ritėm, shumė mė dinamik.
Arbri nuk mund tė fshehė nostalgjinė qė ka pėr atė periudhė dhe ka ndjekur edhe fillimin e kėtij edicioni tė pestė. Pėr banorėt kėshilla qė do tė jepte ėshtė thjesht ta shijojnė nė maksimum kėtė eksperiencė.
Ėshtė diēka qė nuk do tė tė jepet mundėsia ta provosh dy herė nė jetė, prandaj duhet ta jetosh ēdo ditė, ēdo javė, ēdo muaj nėse do ta kesh mundėsinė e qėndrimi aty brenda.
Nga: Arjan Konomi Revista Shqip
No Comment.