BOTASHQIPTAREFORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Big Brother ndėr vite, Bjordi, Adelajda, Bertina dhe Erjoni…!

LePuRuShJa
    LePuRuShJa
    ♫ Stafi Administrues ♫
    ♫ Stafi Administrues ♫

<b>Shteti</b> Shteti : Europė
    <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
    <b>Antarėsimi</b> Antarėsimi : 11/09/2007
    <b>Nr i postimeve</b> Nr i postimeve : 122965
    <b>Pikėt</b> Pikėt : 260987
    <b>Votat</b> Votat : 311
    <b>Titulli Preferuar</b> Titulli Preferuar : E pėrse mos tė tė Dua?! - Kur diēka e vogėl nga Ti, sjell Ndjenja tė pafundme tek Unė!

19052012

Buzqeshje Big Brother ndėr vite, Bjordi, Adelajda, Bertina dhe Erjoni…!

Mesazh nga LePuRuShJa

Personazhet mė tė famshėm nė katėr edicionet e kėtij reality show vijnė nė kėtė rubrikė duke na treguar veten e tyre. Ēfarė janė duke bėrė aktualisht? Ku punojnė? Ēfarė kujtimesh kanė nga eksperienca e tyre televizive dhe ēfarė kėshillash u japin tė rinjve qė duan tė ndjekin ėndrrėn e tyre… por dhe si u shkon dashuria. Bjordi: “Tani mund tė quhem aktor” Bjordi sapo ka pėrfunduar sė xhiruari njė film nė Itali pėr tė cilin nuk jep shumė detaje derisa tė pėrfundojė montazhi dhe filmi tė dale nė dritė. “E kam patur gjithnjė dėshirė tė bėhem aktor dhe duke intepretuar nė kėtė film mendoj se realizova njė dėshirėn time tė kahershme. Nuk e di si kam interpretuar, thotė Bjordi kur e pyesim por tė shohim sesi do pritet kur tė dalė e si do tė reagojė publiku. E natyrisht nuk ėshtė se qė me rolin e parė do tė marr ēmimin Oscar”,- pėrfundon duke qeshur. Ai momentalisht ėshtė nė Itali pėr pak kohė sa tė fillojnė pėrgatitjet pėr programin Fan Club nė Vizion plus, ku ai ėshtė bashkė moderator me Adelėn. “Aty i kemi gjėrat e ndara, tregon ai. Adela interviston meshkujt e unė femrat. Tė dy ndihemi mė rehat kėshtu e nuk fillojmė tė “zihemi” se cilin do tė intervistojė kush, si bėjmė nė shtėpi pėr tė bėrė punėt”. Edhe Bjordi kėrkon njė punė qė mos tė jetė sezonale dhe tė gjejė njė siguri tė vazhdueshme. Qysh prej daljes nga BB2 ai ėshtė shkėputur nga e ėma e vet e ka jetuar me Adelėn.

Ndėrkohė qė zonja Antoneta, tė cilėn e mbaj mend si njė personazh gjatė netėve tė spektaklit jeton midis Italisė dhe Tiranės, ku pėr disa kohė u mor edhe me njėbiznes restoranti diku nga zona e Saukut.

Bertina Mehmeti: “Tė pėrballosh problemet nė ēift ėshtė e rėndėsishme sa dhe vetė ndjenja”

Ajo qė do tė mbahet mend gjatė pas daljes nga Big Brother 3 do tė ishte vajza e bukur me kaēurrelat tipike Bertina Mehmeti. Me karakter tepėr tė fortė por dhe me njė ėmbėlsi tė parezistueshme, kryeneēe por edhe lozonjare, inteligjente por edhe shumė e sinqertė, Bertina ishte vajza qė bėri njė public tė jashtėzakonshėm si rrallė mund tė ketė ndodhur pėr ndonjė personazh tė BB.

“Sot vazhdoj tė punoj pas dy vitesh nė njė prej kompanive tė mėdha nė treg nė fushėn e Siguracioneve tė quajtur “Interalbanian-Viena Ensurance Group”, dhe konkretisht si Menaxhere Marketingu.

Ndonėse nuk ėshtė puna e profesionit tim, pasi sikurse dihet prej shumicės unė jam diplomuar nė Universitetin Politeknik tė Tiranės, nė Fakultetin e Inxhinierisė sė Ndėrtimit nė njė degė tė re qė ka mė pak se 10 vjet qė ka hyrė nė Shqiperi, konkretisht Inxhinieri Mjedisi”, flet ajo pėr punėn me shumė pasion.

Gjatė kėtyre dy viteve Bertina ka marrė mjaftueshėm prej atij vendi dhe mjaft njohuri qė mė parė ndoshta dhe nuk ia kishte idenė se ēfarė mund tė ishin. Kur i kujton Big Brother asaj i vijnė nė mendje shumė mendime.

“Big Brother ėshtė njė kujtim mė vete pėr mua, sepse brenda kėtij kuptimi kam aq shumė frekuenca momentesh tė pėrjetuara saqė ėshtė paksa dhe e vėshtirė t’i perceptosh pėrmes fjalėve.

Pėr mua moment i veēantė ka qenė qė prej hyrjes time nė atė spektakėl, gjatė tė cilit pėrjetova menjėherė emocionet mė tė forta kur bėhej fjalė pėr eliminimin e menjėhershėm nga konkurrentėt e tjerė dhe televotimin e parė nėse do hyja apo jo,
    si dhe deri nė fund tė aventurės time prej 64 ditėsh nė atė shtėpi pasi u eleminova”, shprehet ajo. Por nuk do tė harronte tė shtonte pėrjetimin e momenteve tė bukura dhe tė kėqija me miqtė mė tė mirė qė bėri nėn atė ēati, shoqėri me persona qė dashje pa dashje iu bėnė si familje apo si shtylla e vetme ku mund tė mbeshtetej aty brenda nė ato ēaste. Po sa ka ndryshuar jeta e Bertinės pas B ?
    “Jeta ime nuk mendoj se ka ndryshuar shumė vetėm pse mė janė hapur dy dyer mė shumė! Ndoshta ajo ē’ka ndryshuar ka qenė vetėm kalimi I emėrtimit “person i thjeshtė” nė “person publik”, njė ndryshim i cili ka si anėt pozitive ashtu edhe ato negative.

Pozitivja ėshtė nė konceptin e mundėsive qė mund tė japė njohja publike. Eshtė mė e thjeshtė tė arrish njė sukses kur je person publik, sesa kur je person i panjohur.
    Pastaj ana negative ėshtė se asnjėherė nuk mund tė jesh i qetė prej paragjykimeve apo thashethemeve, qė me tė vertetė kėrkon durim tė madh.

Nė tėrėsi do tė thoja se rol tė rėndėsishėm nė arritjet e tua luan vetėm pėrkushtimi dhe vullneti yt, aftėsitė dhe vlerat e tua. Janė vetėm ato qė drejtojnė ēdo situate qė krijohet rreth teje. Banorėve tė rinj Bertina do i sugjeronte me shumė ftohtėsi duke u bazuar jo vetėm nė ndjenjė por dhe logjikė veprimi.

“Sugjerimi im pėr njė banor tė ri do ishte tė kombinojė me logjikė tė fortė ēdo lloj situate qė mund ti paraqitet, qoftė ajo edhe jo fort e kėndshme.
    Duhet tė kontrollojė mirė egon pėr tė qenė protagonist dhe tė pėrzgjedhė momentin e duhur kur i duhet tė jetė I heshtur nėn rolin e tė paditurit dhe indiferentit.
    Ndoshta do ishte qesharake tė thoja “Ji vetvetja”, sepse kjo shprehje ėshtė kthyer tashmė si njė barcaletė sa herė flitet pėr njė reality show. Mendojse duhet tė jesh “Vetvetja e transformuar”, nė kuptimin qė tė jesh ai qė je me shtesa tė pėrmirėsuara, me veshje tė karakterit, me virtyte dhe pastėrti, dhe jo me djallėzi dhe hipokrizi. Vetėm nė kėtė mėnyrė do tė mund tė jetė i suksesshėm dhe i dashur nga publiku. Me pak zgjuarsi, kjo gjė arrihet!”, sugjeron Bertina.

Megjithatė ajo pėr tė cilėn jemi kurioz tė dimė ėshtė pse pėrfundoi lidhja dyvjeēare me Erionin. Bertina ndryshe nga herėt e tjera e cila nuk edhe pse ka heshtur deri tashmė, pėrgjigjet pėrtej ēiltėrsisė sė ndjenjės.

“Ne krijuam njėlidhje dyvjeēare dhe gjithashtu bashkėjetuam pėr njė periudhė tė gjatė. Pikėrisht do tė thoja se ishte kjo bashkėjetesė, e cila nxorri mė nė pah disa mospėrputhje. Ishte njė fazė mosfunksionimi i lidhjes, e cila normalisht ēoi nė ndarje tė mirėkuptueshme nga tė dyja anėt”.

“Ėshtė mėse normale qė tė kalohet nė njė ndarje nėse disa element qė kanė peshė tė madhe nė lidhje nuk ndėrthuren mirė me njėri-tjetrin. Konkretisht nuk mjafton vetėm ndjenja dhe dashuria pėr tė patur njė lidhje tė suksesshme.

Mendoj se pėrballimi si njė mendje e vetme i problemeve, vėshtirėsive apo tė papriturave qė sjell jetesa nė njė ēift, ka po aq peshė sa dhe vete ndjenja”, pėrfundon kėtė rrėfim bukuroshja delvinjote.

Erjon Zeqiraj: “Angazhimi im aktual nė television mė argėton”

Gjatė edicionit tė pestė ishte Erioni, djali nga Tirana, qė si njė asnjė edicion tjetėr tė “Vėllait tė Madh” do t’i bėnte pėr vete vajzat e reja qė bashkėjetonin me tė pėr tė zgjedhur Bertinėn, vajzėn me tė cilėn lidhja zgjati pėr njė periudhė afro dy vjeēare.

Pėr t’u ndarė nga ajo vetėm pak kohė mė parė edhe pse motivet nuk janė shumė tė qarta prej tij. Nuk ėshtė se ka patur njė konflikt konkret midis tyre por ka qenė thjesht njė mospėrputhje karakteresh.

Me temperament tė fortė dhe i tepėr elokuent, Erioni kishte njė eksperincė tė shkurtėr televizive, tė cilėn e vazhdon edhe sot duke qenė i pranishėm ne ekranet e shqiptareve ēdo mėngjes.

Oraret televizive e kanė detyruar Erionin qė tė ndryshoje edhe ritmin ditor tė jetės sė tij, duke ia vėshtirėsuar mė tepėr daljet natėn dhe frekuentimin e shoqėrisė. Kjo pėr faktin se ai drejton njė emision mėngjesi dhe pėr kėtė i duhet tė bjerė nė shtrat herėt dhe tė zgjohet po ashtu herėt.

“Qė prej njė viti tashmė publiku ka mundėsi tė mė ndjek ēdo mėngjes nė ekranin e Albanian Screen, nė programin e paradites “Agon”. Roli i moderatorit mė ka dhėnė kėnaqėsi dhe angazhimi im aktual nė televizion mė argėton, pėrveēse mė jep mundėsinė e informimit nė kohė reale ndjej edhe kėnaqėsinė e kontaktit tė drejtpėrdrejtė me teleshikuesit”. Nga ana tjetėr, ai nuk ka hequr dorė edhe nga sporti i volejbollit, tė cilin e ka ndjekur me pasion prej vitesh.

“Pasditet e mia i pėrkushtohen tėrėsisht stėrvitjes, ndėrsa fundjavat ndeshjeve tė radhės. Kohėn e mbetur ia dedikoj vetes, nė njė mėnyrė apo tjetėr”, tregon Erioni.
    Kur e pyesim se cili ėshtė kujtimi mė i bukur qė ruan nga eksperienca nė Big Brother Albania ai pėrgjigjet me po atė sens humori qė e dalloi edhe gjatė qėndrimit tė tij nė BB3, nga dita e parė e hyrjes deri nė natėn finale kur ai ishte shumė afėr ēmimit final.

“Sa faqe ju lejohet tė shkruani? (qesh) Mund tė kujtoj shumė momente tė bukura, ama ēasti kur im atė ka ardhur brenda ambienteve tė shtėpisė ėshtė padyshim mė veēanti. Ishte njė surprizė e kėndshme.

Nuk i harroj lehtė emocionet qė mė pėrshkuan. Nė pėrgjithėsi nuk i shpreh hapur ndjesitė e mia, ama kjo nuk do tė thotė se pėrjetojpak, sidomos kur lidhen me njerėzit mė tė dashur, siē ėshtė babai”.

Natyrisht qė ka edhe momente tė tjera tė bukura kaluar me Bertinėn, por qė nuk shprehet pėr to. Por sa ka ndryshuar jeta e Erionit pas BB3? “Kaq shumė informacion sa ka qarkulluar pėr jetėn time para dhe pas kėsaj eksperience, ēdokush mund tė dilte nė njė konkluzion.

Mbetem nė televizion, nuk kam hequr dorė nga pasionet e mia, preferoj tė njėjtėn rrymė muzikore, bėj tifo pėr tė njėjtat ekipe futbolli, identifikohem me tė njėjtat karakteristika nė shoqėri. I vetmi ndryshim u ndje nė ditėt e para tė pėrfundimit tė spektaklit.

Mė njihnin mė shumė njerėz, mė pėrshėndesnin nė rrugė, ama kishte dhe nga ata qė ndėrhynin nė jetėn time private. (buzėqesh) “Ēfarė sugjerimi do t’i jepja njė banori tė ri? Fillimisht duhet ta njoh njė banor tė ri dhe tė kuptoj qėllimin e tij nė lidhje me kėtė eksperiencė.

Varet ēfarė ai kėrkon dhe sa pėrpiqet pėr ta arritur synimin e tij. Pėrmbledhur nė njė fjali tė vetme: “Hyr nė njė lojė me bindjen se do tė jesh fitues, ama krijo njė ide tė qartė se ēfarė dėshiron tė fitosh!” -kėshillon Erioni.

“Personalisht kam shijuar maksimalisht ēdo ditė. Jam argėtuar dhe nuk jam penduar pėr asgjė ēfarė kam realizuar”. Kur e pyesim pse u nda nga Bertina pas njė periudhė kohe relativisht tė gjatė, ai hesht dhe nuk ka dėshirė tė flasė.

Sepsendjen keqardhje apo sepse do ta harrojė nuk kuptohet nė mimikėn e tij. Por na thotė njė mendim pėr lidhjet sentimentale tė krijuara brenda shtėpisė.

“Pėrderisa bėhet fjalė pėr njė reality show edhe lidhjet sentimentale janė tė vėrteta pėrsa kohė funksionojnė”. “Nuk ka rėndėsi nėse ato ndėrtohen nė kuadėr tė strategjisė sė lojės, apo nė bazė tė ndjenjave qė lindin aty pėr aty.

Brenda katėr mureve, i presionuar nga ambienti I mbyllur kushdo ka nevojė pėr dikė qė e ka mė tė afėrt sesa tė tjerėt. Dikė tė besuar.

Rrjedhimisht krijohen lidhjet, tė cilat ashtu sikurse nė jetėn normale mund tė zgjasin dy javė, tre muaj, pesė vite apo pėrgjithmonė. Pavarėsisht pėrfshirjes sė publikut brenda tyre dhe simpative qė mund tė lindin pėr personazhet, mbarėvajtja i takon vetėm ēiftit.

Janė ata qė do tė vendosin pėr tė ardhmen, nė fund tė fundit marrin njė vendim lidhur me diēka tė rėdėsishme qė prek jetėt e tyre”, pėrfundon Erioni.

Adelajda Xhamani: “Isha zysh tani jam gazetare”

Besonte se Big brother do t’i ndryshonte jetėn dhe nė tė vėrtetė ashtu ndodhi. Nga mėsuese nė njė fshat tė vogėl tė Kavajės Adela sot punon nė njė nga redaksitė mė prestigjioze tė shtypit tė shkruar nė Tiranė.

Dhe jo pak por gazetare e redaktore. Elokuenca e saj spikati qysh gjatė BB2 ku ajo mori pjesė por aftėsinė nė tė shkruar e kishte pasion dhe e dėshmoi duke shkruar njė rubrikė me kėshilla nė njė gazetė tė pėrjavshme.

“Mė pėlqen shumė gazetaria,- thotė Adela, si ajo televizive ashtu edhe shtypi i shkruar. Por ndėrsa televizioni me jep dhe emocione, tė shkruaj mė pėlqen mė shumė jam mė praktike.

E kam pak tė lindur, pak nga puna si mėsuese dhe tė them tė drejtėn kur mė besuan nė fillim njė rubrikė tė pėrjavshme m’u duk sikur nuk do tė isha e aftė ta realizoja ēdo javė por e kuptova qe ia dola mbanė dhe tani ndihem shumė mire, sidomos nė punėn e re qė kam nisur”.

Dhe nuk ėshtė vetėm shtypi i shkruar. Adela sė bashku mė Bjordin do tė fillojnė edhe kėtė sezon tė prezantojnė dhe tė drejtojnė programin nė fan Club “Dancing with the stars” qė bėhet nė Vizion plus, i cili nis sė shpejti.

“Nuk mund ta fsheh qė televizioni mė pėlqen dhe nė kėtė format tashmė u bė edicioni i tretė e si tė thuash ndihem shumė mė mirė se eksperienca ka rėndėsinė e saj.Pėrveē kėsaj formati i fan Clubit tė krijon kontakte dhe njohje tė reja.
    Pėr mė tepėr qė aty kėrkon tė japėsh emocionet e konkurrentėve si dhe vėshtirėsitė apo pėrshtypjet e tyre pėr kėrcimin. Mė kujton shpesh Big Brotherin dhe kjo mė bėn shpesh tė qesh me veten”.

E kujton me nostalgji atė pjesė kur gjithė Shqipėria ndiqte me emocion historinė e saj familjare personale por edhe raportin e dashurisė qė lindi aty brenda me djalin nga Durrėsi qė ishte rritur nė Itali.

Shumė u pėrlotėn, shumė ishin skeptikė qė kjo lidhje do tė funksiononte sepse dukej sikur po bashkoheshin dy botė tė ndryshme qė nuk kishin asnjė lidhje me njėra tjetrėn. Por ja qė sot ata vazhdojnė tė jetojnė ende bashkė.

“Nuk e kam patur shumė tė lehtė pėr punė. Por mund tė them se kam qenė me fat. Tė jetosh nė Tiranė ka njė kosto dhe puna ėshtė e domosdoshme. Jam shumė e kėnaqur nga puna qė bėj”.

Tani Big Brotherin e ndjek sepse i duhet edhe pėr shkrimet nė gazetė dhe njė nga rubrikat qė Adela do tė mbulojė ėshtė ajo e banorėve tė shtėpisė. Tė jetės sė tyre nė shtėpinė e famshme por edhe tė jetės qė kanė patur pėrpara, tė familjarėve etj.
    E tė mendosh qė Adela ishte ajo banore e njė reality qė u shkruajt mė tepėr edhe pa dalė nga “shtėpia”. Faqe tė tėra mbushėn shtypin mbi jetėn e saj pėrpara, mbi familjarėt e saj etj etj. Ndaj ėshtė interesante ta pyesėsh Adelėn sesi do tė jetė ajo nė rreshtat e gazetės pėr “viktimat” e radhės.

“Do jem shumė realiste sepse e kam kaluar vetė mbi kurrizin tim dhe e di se ēfarė do tė thotė tė lexosh nga gazetat gjėra tė pavėrteta. Unė jam lėnduar shumė dhe atėherė dhe e kam ndjerė qė media abuzoi shumė me mua, ndaj dhe jam e sigurt qė nga ana ime do tė pėrpiqem tė mos lėndoj.

Por mos tė harrojmė qė puna ėshtė punė”- thotė Adela duke qeshur. Me Kavajėn i ka ndėrprerė krejtėsisht lidhjet qė kur prindėrit e saj dhe vėllai I vogėl janė transferuar tė jetojnė nė Itali nė njė vend afėr lokalitetit ku banonte Bjordi.
    E duket se janė sistemuar e ndjerė mirė atje sepse nuk mendojnė pėr kthimin aq mė tepėr qė vėllai tashmė po ndjek shkollėn e mesme.

“E kam menduar shpesh tė shkoj te shkolla ku kam dhėnė mėsim edhe pse tashmė nxėnėsit nuk janė mė ata qė kam patur unė se u bėnė disa vjet por mė merr malli pėr koleget me tė cilat ende ruaj kontaktet.

Nga: Arjan Konomi Revista Shqip
    Share this post on: reddit

No Comment.

Ora ėshtė 15/11/2024, 14:39