Atė e gjen nėpėr lokalet e Prishtinės sikurse mė parė. Ėshtė modest dhe pėr tė shokėt e tij thonė se nuk ka ndryshuar edhe pas daljes. Nuk flet shumė pėr jetėn private, pėrderisa thotė se u kėrkon falje adhuruesve tė tij nėse ka bėrė komente euforike pas daljes nga shtėpia e Big Brother Albania 5. Fituesin e edicionit tė sivjetmė tė Big Brother Albania 5, Arbėr Zekėn e gjen me shoqėri nėpėr lokale tė ndryshme tė Kosovės. Ai nuk ka ndryshuar shumė, pėrderisa celulari i tij i thjeshtė nuk ndalon sė cingėruari. Tė gjithė e thėrrasin dhe e urojnė pėr fitoren, pėrderisa ai vetė thotė se ėshtė dyfish i angazhuar pas daljes nga BBA. Angazhimet kanė qenė jashtėzakonisht tė mėdha, duke marrė parasysh faktin qė interesimi i medieve pėr tė ditur gjithēka rreth asaj shtėpie dhe gjithēka rreth lojės time deri tė fitimi i ēmimit ishte i madh. Por, mediat, si nė Prishtinė, ashtu edhe nė Tiranė gjithmonė mė kanė telefonuar. Mė kanė pritur jashtėzakonisht mirė, mė kanė pėrkrahur tej mase, mė urojnė pėr gjithēka qė kam bėrė brenda dhe kjo mė bėn tė ndihem krenar.
Shokėt tė cilėt e shoqėrojnė Arbrin thonė se ai nuk ka ndryshuar shumė dhe vazhdon tė jetė i njėjti. Ata janė edhe kolegė tė punės sė tij nga Enti i Statistikave tė Kosovės.
Edhe pasi ka dalė nga Big Brother Albania 5, Arbri vazhdon tė jetė i njėjti, pra nuk ka ndryshuar nė kuptimin qė mos tė na flasė mė pasi ka fituar ēmimin. Nuk iu ka rrit mendja. Ai vazhdon tė jetė i komunikueshėm, i shoqėrueshėm ashtu sikurse ka qenė edhe mė parė, thotė Shpend Lala i cili ka punuar me Arbrin pėr njė kohė tė gjatė nė Entin e Statistikave tė Kosovės.
Edhe shoku tjetėr i ngushtė i tij, Fidan Thaēi thotė se Arbri nuk ka ndryshuar fare qėkurse ka dalė nga shtėpia.
Me Arbrin ka kohė qė njihemi dhe kryesisht na ka lidhur puna nė Ent, ku kemi punuar bashkė njė kohė tė gjatė. Arbri gjithmonė ėshtė shquar pėr nga mėnyra e komunikimit, pak i hedhur, i shkathėt dhe batutat e tij qė gjithmonė e kanė karakterizuar gjatė kohės sa kemi punuar, thotė Thaēi.
Sshoh asnjė ndryshim te Arbri dhe ai vazhdon tė jetė i njėjti, madje tashmė ėshtė edhe mė modest, ėshtė edhe mė i hapur me njerėz qė takohet nė rrugė.
Nga ana tjetėr, vetė Arbri flet pėr marrėdhėniet e tij me banorėt, sidomos me Liamin me tė cilin ka pasur polemika, por kanė qenė edhe shokė.
Qė nga koha qė ka pėrfunduar emisioni i sė dielės nuk e kisha pasur numrin e kontaktit tė Liamit dhe e gjeta dhe gjatė javės qė lamė bisedova mė tė. Na ka ngelur njė kontakt dhe unė i uroj gjithė tė mirat nė jetė dhe shoqėria jonė do tė vazhdojė nga tash e tutje tė jetė si mė parė. Na ka ngelur njė kontakt dhe i uroj tė gjithė tė mira dhe do tė vazhdojė shoqėria jonė si ka qenė mė parė.
Arbri ka folur edhe pėr komentet e tij menjėherė pas daljes nga shtėpia. Ai thotė se ndoshta ėshtė ngutur paksa nė komente.
Andaj, kėrkoj ndjesė pėr disa komente paksa euforike, sepse jam ngutur nė disa raste dhe pėr kėtė kėrkoj ndjesė
, kanė qenė paksa tė nxituara dhe i kėrkoj ndjesė edhe Liamit edhe lexuesve dhe shikuesve pėr euforizmin tim.
Duke folur pėr qėndrimin nė shtėpi pėr javė tė tėra, Arbri thotė se ėshtė njė gjė shumė e rėndė. Vetė fakti qė je i mbyllur me njerėz qė nuk i ke njohur, me persona qė nuk i njeh dhe nė tė njėjtėn kohė i ke konkurrentė, atėherė kuptohet qė ėshtė stresues. Je i rrethuar me qindra kamera dhe normalisht duhet tė mendosh vazhdimisht qė mos tė humbėsh origjinalitetin tėnd, thotė ai.
Kur pyetet pėr atė se si para se tė hynte nė shtėpi a ka menduar qė nuk do tė fitonte atė pėr shkak se konkurrentėt e tjerė kishin thėnė se kosovarėt smund ta fitojnė kėtė spektakėl, ai thotė se ėshtė fut nė BBA me mendimin se nuk ka rėndėsi nga je dhe kush je po loja qė bėn.
Jam fut me tė menduarit se nuk ka rėndėsi nga vjen. Ėshtė origjinaliteti jem dhe kam dėshmuar qė jam lojtar i mirė. Ka qenė dedikim pėr prindėrit e mi dhe pavarėsisht momenteve tė kėqija qė kam pasur, e kam pėrballuar presionin ndonjėherė dhe kam ruajtur qetėsinė. Nuk i kam dėgjuar paragjykimet.
Ai thotė se nuk ėshtė mirė qė shqiptarėt tė kenė paragjykime ndaj njėri-tjetrit.
Nuk mendoj qė duhet tė ketė paragjykime pėr shqiptarėt. E rėndėsishme ėshtė qė tė prezantohesh nė mėnyrė tė denjė. Si nė Kosovė dhe Shqipėri kanė votuar pėr mua dhe unė i falėnderoj pėr pėrkrahjen.
Kur pyetet pėr tė ardhmen, ai thotė se ka dėshirė tė punojė nė ndonjė media. Ėshtė dėshirė e imja me qenė pjesė e njė mediumi dhe nėse vazhdoj menjėherė me televizion, nuk besoj qė mund tė kem sukses. Nuk e di ēka do tė ndodhė dhe nuk kam ofertė, por do tė kėrkoj vetė nėpėr dyer tė medieve dhe nėse ėshtė diēka e mirė, punė e mirė, do ta pranoj.
Nga Ardian Jasiqi Express
No Comment.