Silvana Braēe, prezantuesja e njohur e televizionit shqiptar jeton nė Rimini. Rrėfen ndryshimin 360 gradėsh qė ka pėsuar jeta e saj pas shkėputjes nga Shqipėria e nga ekrani i vogėl, e pėrpirė nga dashuri e familjes dhe veēanėrisht nga Fatjoni i vogėl, fėmija i saj i parė
Nė vitet tetėdhjetė dhe nėntėdhjetė Silvana Braēe ka qenė njė nga fytyrat mė tė njohura tė televizionit shtetėror. Falė elegancės dhe tonit tė saj tė ėmbėl me tė cilin drejtonte praktikisht tė gjitha programet variete tė TVSh-sė, brenda njė kohe tė shkurtėr ishte bėrė zonja e televizionit. E diplomuar nė Ekonomi nė Universitetin e Tiranės, e pasionuar me vallėzimin, nė vitin 2004 vendos tė ndjekė tė shoqin nė Itali. Nuk e pata tė vėshtirė tė vendosja mes Tiranės dhe Riminit, pasi isha shtatzėnė dhe kisha vendosur tė mos punoja pėr disa kohė tregon Silvana Dhe Fatjoni lindi nė njė ditė tė bukur shtatori tė 2004-ės, kėtu nė Rimini. Pėr thuajse njėzet vjet (kur televizioni publik impononte shumė mė tepėr ngurtėsi se stili i harlisur i rrjeteve tė sotme) kjo zonjė e ėmbėl me flokėt e verdha mbushi shtėpitė e shqiptarėve me buzėqeshjen e saj tė ngrohtė.
Vitet e para kam pasur edhe vėshtirėsi me drejtuesit e televizionit, pikėrisht sepse e konsideronin pamjen time nė skenė tepėr perėndimore dhe mė kritikonin pėr buzėqeshjen time, tė tepruar sipas tyre kujton ajo. Silvana tregon qė nė fillimet e karrierės sė saj kishte si model frymėzimi Raffaella Carrą. Carrą ka qenė pėr mua vetėm frymėzim, pasi unė nuk mund tė vishesha apo tė krihesha si ajo dhe as tė kėrceja si ajo: do tė mė kishin pėrzėnė menjėherė.
Pas rėnies sė regjimit, gjatė viteve nėntėdhjetė, megjithė kėrkesat e majme nga televizionet private, Silvana vazhdoi tė punonte nė televizionin shtetėror: Puna nė TVSh mė ka dhėnė gjithnjė njė kėnaqėsi tė veēantė. Ėshtė vendi ku u rrita. thotė ajo Nuk jam materialiste dhe mė ka mjaftuar dashuria e publikut, ngrohtėsia e tij. Edhe rėnia e regjimit nuk mė ka ndryshuar shumė, me pėrjashtim tė faktit qė tani vesh rroba mė elegante, qė i kisha ėndėrruar dhe qė mė parė nuk mund ti vishja nė skenė.
Nė vitin 2002 i mbėrriti ftesa nga shoqata Amicizia e Riminit pėr tė prezantuar njė koncert nė Itali. E pikėrisht atėherė u njoha me bashkėshortin tim tė tanishėm, Agron Ēekėn, qė ėshtė presidenti i shoqatės Amicizia. Ramė nė dashuri me shikim tė parė.
Por thirrja e skenės ishte e papėrballueshme pėr Silvanėn dhe shumė shpejt u kthye te publiku i saj tashmė i ri. Vėrtet nuk drejton mė programe televizive, por prezanton spektakle nė tė katėr anėt e botės ku ka shqiptarė. Sė fundi, ka prezantuar koncerte tė organizuara nga shqiptarėt nė ShBA, nė Angli, Vendet Skandinave, Belgjikė, Zvicėr, Gjermani dhe natyrisht nė Itali. Edhe pse pa magjinė e telekamerave, kėto spektakle mė dhurojnė gjithnjė kėnaqėsi e emocione tė thella. Kujtoj ende me emocion prezantimin e njė koncerti tė madh kur trupat e NATO-s ēliruan Kosovėn. Ishte 1 gusht 1999, nė stadiumin e Prishtinės kishte mėse 50 000 spektatorė qė ndoqėn atė qė u quajt Koncerti i Fitores.
Edhe sot e kėsaj dite nė Shqipėri Silvana Braēen e njohin dhe e duan tė gjithė. Shumė rrjete televizive ritransmetojnė edicione tė vjetra festivalesh dhe programe tė drejtuara prej saj. Ėshtė vėrtet njė star nė Shqipėri, praktikisht e panjohur nė Itali. Pėr mua ėshtė diēka e re, ndryshe, por qė mė pėlqen. Jam njė shqiptare qė jeton nė Itali, dua tė jem njė prej tyre, dhe jo njė prezantuese vip. Ēvlerė do tė kishte kurrikulumi im kėtu?-
Nė tė ardhmen e Silvanės ėshtė padyshim Italia: E kam dashur gjithnjė kėtė vend, ndaj edhe sikur tė largohem njė ditė prej kėtej, do ta kem nė zemėr, sepse tani ėshtė pjesė e jetės sime. Silvana ka akoma njė ėndėrr tė parealizuar, tė interpretojė nė njė film. Ku i dihet, ndoshta njė ditė, kėtu nė Itali
.
No Comment.