Dita e shtunė do tė zgjasė 86 401 sekonda!
LePuRuShJa- ♫ Stafi Administrues ♫
- Shteti :
Gjinia :
Antarėsimi : 11/09/2007
Nr i postimeve : 122965
Pikėt : 260987
Votat : 311
Titulli Preferuar : E pėrse mos tė tė Dua?! - Kur diēka e vogėl nga Ti, sjell Ndjenja tė pafundme tek Unė!
Dita e shtunė do tė zgjasė njė sekondė mė shumė, paralajmėruan ekspertėt e astronomisė. Mė 30 qershor, dita do tė jetė njė grimė mė e gjatė, pėr tė kompensuar lėvizjet e Tokės rreth vetes. Planeti ka nevojė pėr pak mė shumė se 86 400 sekonda pėr tė kryer njė rrotullim 360 gradė rreth vetes, por rrotullimi nė aksin e Tokės ndikohet edhe nga tėrheqja gravitacionale me Diellin apo Hėnėn. Pėr tė korrektuar kėtė ndryshim tė padukshėm me sy, rrotullimi i ri ėshtė vendosur qė tė zgjasė 86 401 sekonda. Pėr ta shpjeguar mė qartė, ashtu si rrotullimi i Tokės rreth Diellit, qė zgjat pak mė shumė se 365 ditė, edhe ai i Tokės rreth vetes zgjat pak mė shumė se 24 orė dhe kjo korrigjohet me ditėn e shtuar njė herė nė katėr vjet, nė muajin shkurt, apo me shtimin e njė sekonde njė herė nė disa kohė, siē do tė ndodhė tė shtunėn. Sot, koncepti i kohės ėshtė i pėrcaktuar dhe i matur me orė atomike, qė bėjnė tė mundur qė kushdo nė planet tė jetė saktėsisht nė tė njėjtin orar, deklaroi Noel Dimarcq, drejtori i sistemit Syrte, nė Observatorin Qiellor tė Parisit.
Re: Dita e shtunė do tė zgjasė 86 401 sekonda!
Mirboll se pa flejm pak ma shume
Tamam pėr ty ...
Sa sevapet i ke marr qe mke tregu
Shif edhe tallesh tani,,, ik flej mos humb kohė ...
Ik ti e para
Unė nuk iki pa ik ti hahahha ...
As une pa ik ti
E mirė rrijmė tė dy kėtu ...
Oki u pa puna
Hahahahahhahaha e shef e pastaj mė thua e ke fain ti,,, vetė po rrin ti ...
Jo ti je tu nejt, se une ket pune kam,
ku tze njerz zgjuar per t'kalu naten
ku tze njerz zgjuar per t'kalu naten
Hahahahahhaha ,,, unė presė tė mė vij ora ,,, tė lej turnin,,, po ti qė deshe me ik ...
Me ndrroj mendja tani, s'do iki
Mjer mjer ,,, sa shpejtė ndėrronė mėndje ...
Do njė kafe ???
Do njė kafe ???
Jo po ta kesh mendjen si ti,
te te ndrroj si ora dy her ne vjet
Jo s'du se me hell valium brenda
te te ndrroj si ora dy her ne vjet
Jo s'du se me hell valium brenda
Hahahahhahahahahahaha he se stė bėnė gjė ... Maksimumi flen 1 javė gjumė,,, tė zėvėndėsosh netėt qė ke nejtė zgjutė...
Hahahahaha une kam nje jete qe rri zgjuar,
ti thua netet
Ika tani naten e gjume te embel
ti thua netet
Ika tani naten e gjume te embel
Iiiiiiiiiiiiiiiiiik
Gjumėėė tė ėmbėl ...
Gjumėėė tė ėmbėl ...