Nė kėtė rrėfim pėr Sh.F nė kėto ditė tė nxehta gushti kėngėtarja e muzikės popullore tė Shqipėrisė sė Mesme, Valbona Mema, flet pėr njė temė qė kėngėtarėt e tjerė nė pėrgjithėsi duan ta shmangin
pjesėmarrjen nė dasma. Vetė Valbonėn, mezi e kapėm, pikėrisht pėr shkak tė
dasmave. Njė herė ajo ėshtė pjesėmarrėse nė mbrėmje dhe mė pas nė drekė. Por Valbona ėshtė e vetėdijshme pėr diēka: qė muzika tallava qė po kėndohet rėndom nė festa, po prish tabanin e muzikės popullore. Njė pjesė e madhe e njerėzve, pėrfshirė tė rinjtė, kohėt e fundit janė duke u dhėnė shumė pas kėsaj muzike, dhe kjo nuk i pėlqen kėngėtares sė njohur.
Valbona, ju kėndoni nėpėr dasma?
Po, sigurisht. Atmosfera e dasmave ėshtė vetė njė moment gėzimi pėr tė gjithė, njerėzit argėtohen pa fund dhe ndihem mirė kur zėri im bėhet pjesė e kėsaj atmosfere shumė tė bukur.
Ju pėlqen qė tė merrni pjesė nėpėr dasma, apo kjo gjė ėshtė kthyer tashmė nė njė domosdoshmėri pėr artistėt e sotėm tė muzikės popullore thjesht pėr arsye tė ardhurash?
Unė them se tashmė ėshtė bėrė pjesė e imja. Shikoni, unė nėpėr dasma kam kėnaqėsi tė marr pjesė. Pjesėmarrja nė dasma ėshtė njė kėnaqėsi mė vete sepse kurorėzon njė ēift. Prandaj, nuk mund tė quhet domosdoshmėri.
Nė sa dasma keni marrė pjesė?
Janė pa numėr. Duke lėnė disi mėnjanė modestinė, unė jam kėngėtarja mė e kėrkuar sot pėr sot.
Nė Shqipėrinė e Mesme, flas. Dhe sa paguheni pėr njė dasmė?
Nuk mundem tė them shifėr, mė kuptoni drejt
Por mund tju garantoj se jam mė e paguara sot pėr sot dhe jam shumė e kėnaqur. Para disa kohėsh kishim njė intervistė kėtu nė Shekulli, tė koreografėve tė njohur qė shprehnin shqetėsim pėr dasmat e sotme, braktisjen e traditės dhe muzikės shqiptare.
Sipas Valbonės, ėshtė prekur tabani i kėngės popullore sot?
Jam dakord me ta. Po, ėshtė prekur shumė.
Pse ėshtė prekur?
Tabani ėshtė prekur sepse nė shumė evente po mbizotėron tallavaja. Nė shumė vende, ku mund tė dėgjohej muzika popullore, tani dėgjohet tallava. Kjo ėshtė pėr tė ardhur keq, tė flasim drejt.
Po a ka aktivitete tė tjera ku artisti i kėngės popullore mund tė marrė pjesė dhe mund tė promovohet ashtu siē duhet?
Them se po. Artisti i vėrtetė i kėngės popullore ka disa variante: duke bėrė kėngė tė vetat dhe videoklipe dhe duke testuar veten nė tregun e kėsaj muzike, ose mund ta shfaqė veten nė evente tė ndryshme, ka organizime serioze ku kėrkohet pjesėmarrje serioze dhe nivel i lartė i interpretimit tė muzikės popullore.
Njė ditė pa dasma nė verė?
Drekė me fėmijėt dhe shėtitje me Roky-n
Valbona ka shumė vite qė i pėrkushtohet kėngės popullore tė Shqipėrisė sė Mesme. Do tė vazhdoj tė kontribuoj nė muzikėn e mirėfilltė tė Shqipėrisė sė Mesme, thotė ajo, duke e bėrė tė qartė qė mesa duket nė kėtė zhanėr e ka gjetur plotėsisht veten. Nė pjesėn e dytė tė intervistės pėr Sh.F, Valbona flet pak pėr veten dhe atė ēfarė po bėn kėtė verė tė nxehtė tė 2012-s.
Njė ditė pa dasma e Valbonės, si ėshtė?
Njė ditė e imja pa dasma gjatė verės
Pasi ēohem nga gjumi, dal nė mėngjes dhe pi njė kafe e shoqėruar nga qeni im Roky. Me Roky-n bėjmė njė shėtitje pėr tu qetėsuar. Kur jam e lirė, dal edhe me fėmijėt pėr drekė. Koha pėr tė qėndruar sa mė tepėr me fėmijėt duhet gjetur patjetėr pavarėsisht angazhimeve nė ēdo fushė qė tė jenė. Unė pėrpiqem ta gjej gjithmonė kohėn pėr dy fėmijėt e mi.
Kalon Valbona shumė kohė para pasqyrės?
Kujdesi pėr veten ėshtė gjėja qė e dua mė shumė. Nuk mė pėlqen pasqyra se nuk kam shumė kohė, por sido qė tė jetė kujdesem shumė. Veshjen, nė mėnyrė tė veēantė, e zgjedh gjithmonė me kujdes.
Valbona, ke dashur gjithmonė tė jesh kėngėtare e muzikės sė Shqipėrisė sė Mesme, apo ishte njė zbulim gjatė rrugės sė karrierės?
Rrugėn pėr kėngėn e kam nisur shumė e vogėl sepse kam pasur shumė dėshirė tė bėhem kėngėtare, pak a shumė kjo qė jam sot (qesh). Qė e vogėl kam qenė shumė aktive, nuk humbisja asnjė rast pėr tė qenė nėpėr eventet qė bėheshin. Kam marrė pjesė nė spektakle televizive dhe nė plot ngjarje tė tjera. Pėr pyetjen tuaj, mund tė shtoj se unė fillimet e mia i kam pasur me muzikėn e lehtė shqiptare. Mė pas i jam pėrkushtuar plotėsisht muzikės popullore.
A ka kėngėtarė tė mirė popullorė sot, si mendon?
Sigurisht. Nuk dua tė pėrmend emra, por mund tė them qė ka shumė kėngėtarė tė mirė tė muzikės popullore.
Mos ka ca si tepėr?
Absolutisht jo
Gjithkush ka vendin dhe fansat e vet.
Pushimet e verės?
Pushimet i mia gjithmonė i bėj nė fillim tė shtatorit qė jam pak mė e lirė. Nė kėtė kohė numri i dasmave dhe i angazhimeve vjen duke u ulur. Por, pushimet janė gjithmonė surprizė.
Ku do tju shohin fansat tuaj pas verės, veē dasmave?
Ky projekt qė jam duke punuar ėshtė surprizė nė zgjedhje dhe nė stil.
No Comment.