Tė burgosurit filipinas tė cilėt njėkohėsisht arritėn famė botėrore me versionin e tyre tė video-klipit Thriller nė YouTube, pėrsėri tė shtunėn vallėzuan pas grilave me muzikėn e idhullit tė tyre, Michael Jackson.
Pasi qė dėgjuan se Jackson ėshtė i vdekur, rreth 1,500 tė burgosur nė burgun e qarkut, Cebo filluan tė ushtrojnė paraqitjen e tyre tė sė shtunės.
Gjatė provės nėntorėshe bėnin pauzė vetėm pėr tė ngrėnė apo pėrderisa binte shi, tha koreografia profesionale, Gėendolin Laddor tė cilėn drejtoria e burgut e angazhoi qė ti mėsojė tė burgosurit tė vallėzojnė.
U mėrzita shumė meqė humbėn idhullin tonė, tha e burgosura Vangile Rezzane, e cila luan rolin e vajzės sė Jackson nga video-klipi.
Crisanto Nieri ishte pak mė shumė i emocionuar sepse ai e vallėzonte pikėn e Jackson nga Thriller.
Ishte idhulli im qė nė fėmijėri, thotė Nieri (38) i cili po i vuan shtatė vjet burg pėr probleme me drogė. Jam i lumtur se video-klipi ynė u bė i njohur, por jam nėn presion.
Rreth 700 njerėz, kryesisht banorė tė Cebo dhe turistė tė huaj, shikuan paraqitjen nga kati i dytė duke vallėzuar dhe duartrokitur.
Pėrveē Thriller tė burgosurit interpretuan edhe Ill be There dhe We are the World.
Nė fund tė burgosurit ngritėn njė pėlhurė tė madhe nė tė cilėn ishte i vizatuar Jakcson duke mbajtur njė shpatė nė dorė.
Pėrndryshe, video-klipi i tė burgosurve nga viti 2007 deri mė tani ėshtė shikuar mė shuam se 24 milionė herė, e vetėm nė 24 orė tė fundit ka pasur gjysmė milioni vizitor.
Tė burgosurit e konsiderojnė Jackson, Zot. Po tė mos ishte ai, kur sdo tė kishim pasur vėmendje kaq tė madhe ndėrkombėtare, thotė njėri prej anėtarėve tė drejtorisė i cili erdhi nė ide qė tė burgosurve tiu ofrojė orė vallėzimi. Fama iu ndihmojė tė burgosurve qė tė kthejnė besimin nė vete, shpjegoi ai.
No Comment.