Sot ka shumė tė rinj tė cilėtndjekin pasionet e tyre,ėndrrat e tyre pėr tė arriturnjė sukses dhe sigurishtpėr tė bėrė karrierė,apo pse jo tė jenė tė njohur publikisht.Njė prej tyre ėshtė dhe Lu Mita,njė kėngėtare e re nė moshė e cilaedhe pse nuk ka shumė vite eksperiencė,ka arritur tė bėjė sukses dhetė mirėpritet nga dėgjuesit.Ndryshe nga tendenca e kohėve tėsotme kur jemi mėsuar tė dėgjojmėqė meshkujve u shkon pėr shtat tėkėndojnė kėngė HIP-HOP dhe RREP,Lu Mita na rrėfen se jo gjithmonėndodh kėshtu. Ajo ėshtė njė prej pakvajzave nė botė qė kėndojnė tė tillakėngė dhe qė shfaqin njė paraq itjetė mirė para publikut si dhe, sipassaj, tė pėlqehet mjaft.Lu Mita ėshtė ende njė studente ecila kėrkon tė profilizohet nė fushėngjuhės sė huaj dhe mė konkretishtfrėngjisht. Megjithatė, ajo asnjėherėnuk ka ngurruar tė realizojė ėndrrėne saj pėr tiu pėrkushtuar kėngės. Lumitapohon pėr Trup dhe Shpirt sesipas saj, ėndrrat i janė bėrė realitet.20-vjeēarja nga Librazhdi ka marrėpjesė nė shumė evenimente dhekoncerte brenda dhe jashtė vendit,kryesisht nė Kosovė, Maqedoni dhenė Mal tė Zi. Gjithashtu, repertori i sajėshtė dėgjuar edhe nė qytetet mė tėmėdha tė vendit, tė organizuara ngabashkitė pėrkatėse.Njė ndėr sukseset qė Lumita, sikėngėtare e re, numėron ėshtė edheprezenca e saj si pasojė e ftesave nėPUB-et e Tiranės.Jam e lumtur pėr rrugėn tė cilės i jampėrkushtuar pasi ndihem e vlerėsuarshumė nga publiku, edhe pse jam njėkėngėtare e re, jam mirėpritur mjaftmirė dhe kam shumė fansa qė mėduan. Kjo mė ka bėrė qė tė vazhdoj,plus talentit tim dhe mbėshtetjes sėfamiljes time tė dashur thotė LuMita.Ajo pohon qė ka njė farė konkurrencėmidis kolegėve tė saj, madje dhe ngaata qė nuk e duan, por ajo i referohetkarakterit tė saj tė fortė si garantpėr tė ecur pėrpara.
Si modele
Krahas suksesit tė saj nė botėne muzikės, Lu Mita thotė qė kapunuar edhe si modele pėr njėsėrė agjencish nė Shqipėri gjatėperiudhės 2009-2010. Ajo tregonse ka pasur oferta pėr modeleedhe jashtė vendit, kjo falėlinjave perfekte tė vlerėsuaranga stilistėt vendas dhe tė huaj,por angazhimet e saj si kėngėtaredhe studente nuk e kanėbėrė tė mundur qė ajo ta vazhdojėmodelen si profesion tėdytė. Ndėr kėngėt e dėgjuaratė Lu Mitės janė: E ndjej, Jame njėjtė, Pritėm pak etj.Pas publikimit tė kėngės sė sajtė parė ajo thotė se ka qenė eēuditur me kėrkesat qė ka pasurnėpėr aktivitete tė ndryshme.Ajo ēfarė e karakterizon LuMitėn ėshtė shpirti i saj humanpasi fitimet pas daljes sė klipittė saj tė parė nė vitin 2011,ajo ia ka dedikuar fėmijėve tėshtėpisė jetimore Shtėpia eShpresės nėpėrmjet dhuratave.Lu Mita ėshtė nga ato kėngėtaretqė nė zhanrin e Hip-Hopitjanė tė pakta nė Shqipėri e cilame karakterin dhe vullnetin e sajtė fortė ka bėrė tė mundur qė tėkorrė sukses brenda vendit dhenė diasporė.
No Comment.