Ēifti, tė cilėt dashurinė e tyre e bėnė publike nė Prishtinė, duke dalė publikisht dhe duke u pėrqafuar para publikun kosovarė, kanė thėnė se ndihen mirė kur janė nė Shqipėri dhe nė Kosovė, pasi qė njerėzit nė kėto dy vende i presin ata nė gjithmonė me dashamirėsi.
Miriam Cani dhe Alban Skenderaj janė artistėt tė cilėt do tė provojnė fatin e tyre edhe nė skenėn ndėrkombėtare tė muzikės.
Me kėngėn e tyre Let Me Die With You, e cila u promovuan nė Kosovė gjatė muajit maj, ata tashmė kanė bėrė hapin e parė, pėrderisa planifikojnė qė videon e tyre ta shpėrndajnė edhe nėpėr vende tė tjera tė botės.
Dueti, tė cilėt janė edhe nė lidhje, momentalisht jetojnė nė Gjermani, por shpesh vizitojnė Kosovėn dhe Shqipėrinė duke mbajtur koncerte tė ndryshme, pėrderisa Miriam, thotė pėr Express Online, se ndihet mirė kur ėshtė nė Kosovė.
Sa herė vijė nė Kosovė ndihem shumė mirė. Jam shumė krenare edhe pėr adhuruesit e shumtė tė Albanit kėtu, tė cilėt meritojnė 100 pėr qind respekt, dhe normalisht ne jemi duke punuar qė tė arrimė famė edhe jashtė kufijve shqiptarė.
Ndėrkaq, nė lidhje me puthjen qė Albani ia dha Miriam-it nė Video-festin muzikorė 08, Cani qesh dhe thotė se lidhja e tyre ka ekzistuar edhe para dy viteve por tani ajo ėshtė mė e forcuar se kurrė.
Ish anėtarja e grupit Preluders, Miriam Cani, e cila prezanton njė emision nė televizionin e famshėm gjerman RTL, thotė se megjithatė Kosova dhe Shqipėria kanė ecur shumė pėrpara nė fushėn e emisioneve televizive.
Ajo qė i dallon kėto dy vende me emisionet televizive perėndimore ėshtė se nė Kosovė dhe Shqipėri, publiku ka mė shumė emocione gjė qė i jep mundėsi dhe shprehje edhe mė tė madhe prezantuesit.
Nė Gjermani, populli atje, janė paksa mė tė programuar dhe kėtu ka mė shumė emocione dhe kėtė e them duke u nisur nga vetja e ime. Nė Gjermani ka disa vite qė bėj muzikė, moderacione dhe nuk jam aq e emocionuar kur jam atje nė skenė por kur jam nė Shqipėri apo nė Kosova, ka raste kur nuk di tė flas dhe ndihem shumė e emocionuar, sikurse tė jetė hera e parė nė prezantim, thotė Cani pėr Express.
Ajo tashmė ėshtė e koncentruar nė promovimin e videos me Albanin tė cilėn e realizuan sė fundmi dhe dėshirojnė qė atė ta promovojnė sa mė shumė edhe jashtė trojeve shqiptare.
Jemi duke shikuar qė ta prezantojmė atė edhe nė Gjermani, sepse, siē e dini, planet tona nuk pėrfundojnė kėtu dhe ne kemi shumė plane pra nė tė ardhmen.
Ndėrkaq, pėr Express Online, ka folur edhe kėngėtari Alban Skenderaj i cili ka thėnė se pavarėsisht problemeve qė ka pasur nė tė kaluarėn me disa kėngėtarė tė estradės kosovare, publiku nė Kosovė, pėr tė, ka njė rėndėsi tė veēantė.
Pėr mua gjithmonė ėshtė njė ndjenjė e mirė qė tė jem para publikut kosovarė. Sepse unė kėtu e kam kaluar njė kohė tė gjatė nėpėr vite tė ndryshme qėkurse bėj muzikė. Jam rritur kėtu, por gjithsesi kur vij nė Prishtinė dhe marrė lėvdata atėherė pėr mua ėshtė njė kėnaqėsi edhe mė e madhe, thotė Albani.
Ndėrkaq, nė lidhje mė atė se kush pėrkujdeset pėr dukjen e tij, Albani ka thėnė se mė shumė pėrkujdeset vet, nė pėrjashtim tė kravatės tė cilėn duhet tia rregulloj dikush tjetėr.
Sa i pėrket stilit nuk dua tė jem out situatės. Me pėlqen tė jem elegant por gjithsesi nė mėnyrėn time me njė thjeshtėsi brenda.
Kurse, pėr kėngėt e tij sentimentale, tė cilat zakonisht lėshohen nga ata njerėz qė kanė zemra tė thyera, Albani thotė se nuk e pėrzien jetėn e tij private, apo emocionet e tij tė pėrditshme me dashurinė, por ajo qė ai dėshiron ėshtė qė nė tė gjitha paraqitjet e tij tė jetė sa mė elegant.
No Comment.