BOTASHQIPTAREFORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Edoja si i qmedur

Anonymous
    Vizitor
    Vizitor

Buzqeshje Edoja si i qmedur

Mesazh nga Vizitor 2/7/2009, 21:09

Ishte vetem 17 vjeēe kur u dashurua me mua. E njoha ne gjimnaz. Une isha viti i katert kurse ajo ishte viti i pare. U mundova shume derisa ja vitova zemeren, por nuk e dija qe ajo do ma thyente zemren
    Lidhja vazhdonte per mrekulli. Ne fund te shkolles filluan sherret
    Donte dhe nje jave te mbaronte viti shkollor. Ajo po mbaronte vitin e pare kurse une po largohesha nga shkolla. Pasi mora pergjigjen e shkolles per ne Gjermani, ajo me kerkoi te takoja vellain e saj, gje qe une nuk e prisja. Nuk e kundershtova. E prita vellain e saj sa doli nga shtepia. E thirra dhe e ftova per kafe. Ai u trega shume i mire me mua. U ulem dhe i tregova si ishte muhabeti. Ai e dinte qe une per 1 muaj do largohesha nga Pri….ni. Mbasi i tregova gjithēka ai nuk u tregua shume i keq me mua. Me tha vetem "Te gjithe jemi ēuna, dhe te gjithe duam ne jete". Une u qetesova nga fjalet e tij.
    Ne darke fola ne telefon dhe ajo ishte shume e gezuar qe une mora nje inisiative qe nuk me takonte tani per tani se isha vetem 19 vjeē.
    Shkolla mbaroi.

Mbas mbarimit te shkolles filluan xhelozite
    Ajo vendosi te kalonte pushimet ne … te halla e saj. Mua nuk me pelqeu qe ajo te ikte ne ….. sidomos qe ajo do te qendronte 2 muaj. Une nuk doja per faktin se nuk rrija dot pa e pare ose pa e takuar. Me ne fund ajo iku pa me thene gje. Mbas 1 jave me mer ne telefon nga ……. dhe me thote se do rri 2 muaj. Une u nxeva shume dhe i bertita ne telefon. Mbas nje debati ja mbylla telefonin.Nuk komunikova me te per 1 muaj rresht. Mbasi erdhi nga ….. une isha ne ……. te njerezit e mi. Qendrova 1 jave ne …… per te harruar ate histori qe vertet me vrau. U ktheva nga …… 1 jave me vone pasi ajo kishte ardhur, nuk dija gje per ardhjen e saj. Me mori ne telefon dhe me tha: Faton dua te takoj. Ti harrojme ato qe u bene...........................?
    Vendosa ti harroj te gjitha. Por prap mbaja inat ne vetvete se si mundi te ikte pa me thene.
    Ndarja ndodhi per faktin se;
    Pasi kjo erdhi nga ….. ndenji 3 dite dhe kerkonte te ikte prape ne Theranda. Une u merzota aq shume sa i thashe;
    Po ike dhe nje here ne Priz…en kur te vish ti nuk do jesh me mua i lidhur. E thashe vetem per faktin se doja qe ti jepja pak frike (ne kuptimin qe ajo te mos ikte). Kurse ajo ma mori sikur une nuk e doja me. Filloi dhe me thoshte se ti nuk me do, do te me mbash mbyllur ne shtepi etj........
    Ndenji rreth 2 dite dhe me mori ne telefon dhe me tha; Faton une dua te ndahem nga ty per faktin se ti je shume xheloz. Une i thash une jam xheloz por jo deri ne ndarje. Por ajo ashtu donte ashtu beri. Nuk reagova keq thjesht mevinte inat se me thoshte qe vdekja do na ndaja ne te dy asnje tjeter.Nejse. U ndame.
    Rri dy dite kjo dhe me mer ne telefon. Me thote qe Faton u be ti harrojme.
    Kjo gje mua me ishte bere........
    Une i thashe jo ne u ndame dhe nuk kemi per tu lidhur me. Nga ana ime mos prit qe une te mar ne telefon dhe te them ?? une te dua, Ate mos e prit nga mua. Ajo filloi te qaje ne telefon. Une e mbylla telefonin. Per faktin se ishte hera e trete qe me thoshte do ndahemi dhe rrinte 2 dite me thoshte u bene ca u bene ti harrojme.!
    Nuk foli dhe e mbylli telefonin duke qare. E mora kete vendim per faktin se ishte hera e katert qe ma thoshte "do ndahemi".

Une edhe sot e kesaj dite jam ndare me tė per faktin se

DASHURIA TE LIDH, XHELOZIA TE NDAN
    Anonymous
    Vizitor
    Vizitor

Buzqeshje Re: Edoja si i qmedur

Mesazh nga Vizitor 8/7/2009, 09:06

Edoja si i qmedur V8ddh4 BUKUROSHJA E NATĖS

U ndal i zhgėnjyer. Nuk dinte ēfarė tė thoshte. Ēdo gjė i dukej si ėndėrr. “A ėshtė, vallė, e mundur qė mbrėmė tė kem quar dashuri me aq pasion me njė hije” -mendoi. Po, jo. Nė thellėsinė e qenies sė vet ndjeu se e donte, se nuk i vinte keq qė kjo gjė kishte ndodhur, qoftė edhe njė ėndėrr apo shpirti i saj tė ketė qenė. I kėrkoi falje gruas dhe u nis heshtas, i vendosur ta hulumtonte rastin gjerė nė fund. U ulė nė njė ulėse tė afėrt qė t’i mblidhte pėrshtypjet dhe tė vendoste ēka tė bėnte.

Nata, pėrplot hėnė, si e krijuar pėr shėtitje, gjersa voziste veturėn ngadalė nėpėr pylli e dendur prej frashri.

Ramit H. Nga Lubinja e Poshtme (Prizren) nuk mendonte asgjė tjetėr, pėrpos qė e pėrjetonte me kėnaqėsi atė natė tė mrekullueshme tė spėrkatur me hėnė tė argjendtė. Rruga e shtrembėr malore dukej posi gjarpėr i cili ngathtėsisht ishte shtrirė nėn hėnė. Kurse pylli, si nga ana e sipėrme, ashtu edhe nga ana e poshtme e rrugės, i jepte njė dukje fantastike tėrė atij pejsazhi. Vetėm ndonjė klithmė hutini dhe zhurma e prajshme e motorit thenin qetėsinė pėrkohėsisht e pastaj, pėrsėri, vendosej heshtja.

Nė njė ēast, 28 vjeēari Ramit H., vėrejti nė fund tė bėrrylit njė diēka tė bardhė, tė paqartė. Dhe gjersa mendonte e pėrpiqej t’ia qėllonte se ēka mund tė jetė, hija e bardhė ia bėnte me dorė dhe nė mėnyrė tė qartė dėshironte t’i tregonte qė tė ndalej. Pas njė vozitjeje tė shkurtėr, arriti pranė saj dhe pa vashėn me fustan tė bardhė:

-Mė falė, ju lutem -tha vajza, -a do tė mė merrni deri nė Reēan?

_Pse jo? -u pėrgjigj hareshėm djaloshi dhe hapi derėn qė bukuroshja e panjohur tė hynte nė veturėn e tij.

-Pėr ku je nisur nė kėtė kohė dhe pse je vetė? - e pyet Ramiti.

-Po shkoj nė ballo nė Reēan. Ishim me shoqėri, por nuk kishte vend nė veturė pėr mua dhe tė fejuarin tim, ndaj u nisėm nė kėmbė.

-Shumė interesant, -vėrejti djaloshi. -Po ku e ke tė fejuarin?

-A nuk e vėrjete vallė, se ai ishte ratė nė skaj tė rrugės? E ka zėnė gjumi. Do tė jetė shumė i befasuar kur tė shohė se nuk jam. E si do tė jenė tė befasuar shokėt kur tė mė shohin nė Reēan? -u pėrgjigj vasha me zė tė hareshėm e argėtues.

-Po, nuk ėshtė nė rregull, duhet tė ndalem e ta marrė edhe atė.

-Mos u brengos. A nuk tė mjaftoj vetėm unė? Ndoshta nuk po tė pėlqej?

-Uh, belbėzoi Ramiti, -je jashtėzakonisht e bukur, por nuk ėshtė korrekt kjo.

-Nuk ėshtė korrekte, por ėshtė tejet romantike, -tha vasha dhe e pėrqafoi me duart e saj tė buta vashėrore.

Ramiti ndjeu tėrė ngrohtėsinė dhe butėsinė magjike tė bashkudhėtares sė panjohur, ndaloi veturėn, dhe u kthye kah ajo, e shikoi vashėn e bukur dhe buzėt e tij u afruan drejt saj. Ndjente se po e humbte arsyen, se nga lumturia do tė alivanosej. “Kush po gajlohet tani pėr tė fejuarin” - mendoi. “Kėsi rasti tė jepet njė herė nė jetė. Nuk do ta lėshoj edhe njėqind tė fejuar tė saj tė mė ndeje,in tėrė jetėn!”

Kushedi sa kohė ka kaluar nė pėrqafim epshor tė bashkudhėtares sė stėrbukur e edhe sa do tė kalonte, sikur nė ndėrkohė, tė mos e zgjonte jehu i motorit, i cili vinte nga ana e kundėrt dhe shkonte drejt Lubinjės. E shikoi orėn dhe konstatoi se ishte njė pas mesnate.

Anonymous
    Vizitor
    Vizitor

Mesazh nga Vizitor 8/7/2009, 09:07

-Uh...veē qenka vonė, duhet tė ngutemi - tha djaloshi.

Vasha vetėm buzėqeshi duke e puthur nėpėr faqe. E ndezi motorin dhe u nisėn. Balloja veē ishte nė kulminacionin e zhvillimit. Nuk i shkohej nė sallė. Dėshironte ta kishte sa mė pranė, ta kishte tėrė jetėn. Salla e madhe nė fshat vezullonte. Prej saj shpėrthente muzika dhe zhurma e madhe e tė rinjve, djem e vasha, tė cilėt argėtoheshin me afsh.

-E di ēka -tha Ramiti. -Mė sė miri ėshtė qė ne tė shkojmė deri te “MADERE” dhe tė pimė diēka.

-Okej! Ti nuk po humb kohė bukuroshi im...pranoi vasha dhe tė dy filluan drejt restorantit tė njohur tė kėsaj ana.

Djaloshi e mori pėr dore dhe, nėpėr grumbullin njerėzve tė rinj, qė argėtoheshin nė rrugė, e ēoi nė restorant. E zgjodhi vendin ku askush nuk do t’i shqetėsonte. Iu bė se tavolina nė qoshen e djathtė ishte si e krijuar enkas pėr tė, e edhe drita ishte ca e ngulfatur. Gjatė bisedės mėsoi se quhej Sanije H. Dhe se jetonte nė Drajēiq. Ndejėn gjatė pranė tavolinės duke ndėrruar shikime plot butėsi dhe duke ia ledhatuar duart njėri-tjetrit. Nė fund porositėn nga njė kafe, qė ndoshta do t’i freskonte qė tė mund tė qėndronin zgjuar e tė kėnaqeshin nė kėtė takim gjerė nė agim. Vasha pastaj propozoi qė tė shkonin gjerė nė sallė e tė vallėzonin sė bashku. U ngrit dhe nė atė moment derdhi filxhanin gjysmė tė zbrazur tė kafesė, i cili u rrokullisė dhe u ndal nė fustanin e saj tė bardhė. Kėrkoi nga kamarieri njė gotė ujė, ndoshta o tė mund ta hiqte njollėn. Provoi, por njolla edhe mė tej mbeti shumė e dukshme.

-S’ka problem -tha Sanije. Ndoshta nuk tė vjen turp tė mė ēosh kėshtu nė sallė. E kur tė shkoj nė shtėpi, i heq me varakin.

-Si? Tė turpėrohem me njė bukuroshe tė tillė? Tė ēoj edhe nė fund tė botės, vetėm tė jesh paranė meje.

Vallėzonin...Ritmi magjeps e marramendės i muzikės “ever-grin” i dehte shpirtrat e tyre. Ramiti fuqishėm e afronte pėr trupi tė dashurėn e vet tė papritur, gjersa bukuroshja magjepse zinte ritmin e muzikės, duke e puthur princin e saj. Teni i saj i bardhė, fytyra e pėrsosur nė harmoni me trupin e saj tėrhiqte shikimet kureshtare tė tė pranishmėve enė sallė. Kurse ajo, si nė trans, luante me princin e saj, duke i recituar vargjet e buta tė kėngėve nė veshin e djaloshit. Nė ēast, pėrnjėherėsh vasha u tėrhoq nga pėrqafimi i Ramitit. Shikoi orėn dhe tha:

-Duhet t’i gjej shokėt e mi, do tė brengosėn. Ora gati katėr e unė askund. Mė falė qė po ngutem t’i gjej... -dhe humbi nė grumbull.

Ramitit priste dhe ēuditej se si u zhduk ashtu befas. Priste... Tė pranishmit nė sallė u shpėrndanė dhe nuk mbeti askush, kurse ajo s’dukej kund. “Vallė, ku ka mundur tė shkoj?” - mendonte. “Sigurisht ėshtė kritikuar prej shokėve, ndoshta edhe i fejuari ka ardhur e tani ka probleme. Por, nesėr, patjetėr do ta kėrkoj nė Draēiq.”

Pas pritjes dhe kėrkimit tė kotė, Ramiti megjithatė vendosi tė shkojė nė Prizren, meqė duhet tė lajmėrohej nė punė nė njė organizatė ndėrtimore. Ishte punėsuar sė frikti dhe nuk dėshironte tė krijonte komplikacione tė padėshiruara.

Anonymous
    Vizitor
    Vizitor

Mesazh nga Vizitor 8/7/2009, 09:08

Punonte, kurse mendjen krejtėsisht e kishte nė aventurėn e mbrėmshme tė ēmendur. Pas orarit tė punės, u drejtua pėr nė fshatin e afėrt tė vajzės sė pėrmendur dhe vendosi t’i kėrkonte sqarim pėr zhdukjen e saj tė papritur pa pėrshėndetje dhe pa kėrkuar falje. Priste s’paku se do t’i kėrkonte ndjesė. E pyeti pėr shtėpinė e saj njė grua nė moshė tė mesme, e cila me kovė nė dorė gjend nė rrugė. Gruaja i tregoi Ramitit se si shkohet te shtėpia e saj dh e pyeti se mos vallė po shkonte pėr ngushėllime. Ai, s’u pėrgjigj asgjė, por pak u befasua dhe mendoi se dikush i afėrt i paska vdekur. “Ja, zhdukja e saj e befasishme!” - mendoi. - Sigurisht e kanė lajmėruar mbrėmė se dikush nga tė familjes i ka vdekur.”

Trokiti nė derė. Ngriti kokėn dhe nė derė pa nekrologun me emrin saj.

-E pamundur! E pamundur qė sot tė ketė vdekur! -klithi dhe u zhgeh nė vaj djaloshi.

Nė atė moment u hap porta masive prej druri dhe doli gruaja, e veshur e tėra nė tė zezė. Djaloshi ai shpjegoi tėrė aventurėn e mbrėmshme, duke e shikuar gruan para vetes, e cila u shkreh nė rėnkim tė papėrmbajtur.

Duhet tė kesh gabim, bir. Vajza ime, Sanija, ka vdekur gati para ter muajsh bashkė me tė fejuarin e saj nė fatkeqėsi komunikacioni.

U ndal i zhgėnjyer. Nuk dinte ēfarė tė thoshte. Ēdo gjė i dukej si ėndėrr. “A ėshtė, vallė, e mundur qė mbrėmė tė kem quar dashuri me aq pasion me njė hije” -mendoi. Po, jo. Nė thellėsinė e qenies sė vet ndjeu se e donte, se nuk i vinte keq qė kjo gjė kishte ndodhur, qoftė edhe njė ėndėrr apo shpirti i saj tė ketė qenė. I kėrkoi falje gruas dhe u nis heshtas, i vendosur ta hulumtonte rastin gjerė nė fund. U ulė nė njė ulėse tė afėrt qė t’i mblidhte pėrshtypjet dhe tė vendoste ēka tė bėnte.

E luti djaloshin nga fshati me emrin Idriz I. qė ta dėrgonte nė varrezat e fshatit, duke i thėnė se ishte njė i afėrm i vashės se vdekur. Erdhėn nė fund tė varrezave, ku ishte varri me mbishkrimin e emrit tė saj nė pjesėn e sipėrme tė mermerit. E nė vet varrin - befasia: fustani i bardhė i guzhmuar nė mesė tė varrit!...

Ja, ky ėshtė varri i tė afėrmes tėnde. Pranoni ngushėllimet e mia! Vetėm nuk e kam tė qartė pse fustani i saj kėtu? Por ndoshta e ka sjellė nėna e saj e cila prej asaj dite qė vdiq ēmendet pėr tė, -tha Idrizi dhe u pėrkul ta ngriste fustanin.

-Po, ky ėshtė fustani i saj! -tha me zė tė pikėlluar, duke e shpaluar ngadalė me duar.

Nė atė ēast u shfaq njolla e freskėt e kafesė qė mbrėmė ishte derdhur nė “MADERA”.

-O jo! -klithi Ramiti dhe ra nė alivani pranė varrit tė saj.

Idrizit tė befasuar gjatė iu desh ta zgjonte nga alivania Ramitin, duke menduar se u alivanos nga pikėllimi pėr “tė afėrmen” e vet.

...Do tė mbetet fshehtėsi se si ndodhi e tėrė kjo. Por njė gjė ėshtė e qartė: 23 shtatori 1997 do tė mbetet i pashlyer nė kujtesėn e ramit H.

Sponsored content

Mesazh nga Sponsored content

Ora ėshtė 15/11/2024, 00:07