BOTASHQIPTAREFORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sekreti i Tunes artet marciale!

LePuRuShJa
    LePuRuShJa
    ♫ Stafi Administrues ♫
    ♫ Stafi Administrues ♫

<b>Shteti</b> Shteti : Europė
    <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
    <b>Antarėsimi</b> Antarėsimi : 11/09/2007
    <b>Nr i postimeve</b> Nr i postimeve : 122965
    <b>Pikėt</b> Pikėt : 260987
    <b>Votat</b> Votat : 311
    <b>Titulli Preferuar</b> Titulli Preferuar : E pėrse mos tė tė Dua?! - Kur diēka e vogėl nga Ti, sjell Ndjenja tė pafundme tek Unė!

07012013

Buzqeshje Sekreti i Tunes artet marciale!

Mesazh nga LePuRuShJa

Pėrpara se tė bėhej pjesė e muzikės, Tuna ėshtė marrė me sporte luftarake. Mirėpo babai i saj, njė sportist i njohur, ishte kundėr kėsaj nisme, pėr ēka ajo nuk ėshtė penduar qė e ka dėgjuar. “Absolutisht, me karakterin qė kam, do tė kisha arritur shumė dhe do tė bėhesha njė sportiste e suksesshme”, – deklaron ajo pėr “Koha Ditore”, e cila tregon mė tej se ėshtė e fuqishme kur gjuan me kėmbė dhe me grusht. Kėngėtarja tregon se, edhe pse ėshtė shumė e ngarkuar me projekte qė kanė tė bėjnė me karrierėn e saj, gjen kohėn e lirė duke hequr stresin nė palestėr, aty ku sportistėt e sporteve luftarake pėrgatiten pėr duelet e tyre. Por, jo gjithēka ėshtė e rastėsishme. Tuna qė e re ėshtė marrė me sport, madje ėshtė e bija e njė prej mundėsve mė tė mėdhenj shqiptarė qė kanė arritur tė marrin dhe medalje olimpike, por me kalimin e kohės sporti i ka mbetur vetėm hobi. “Mė herėt kam ushtruar edhe kikboks. Ushtroj dhe tani dhe e kam hobi.

Para njė projekti tė madh, thėrras trajneren time dhe stėrvitem maksimalisht. Ka ndodhur qė disa muaj tė vrapoj shtatė deri nėntė kilometra nė ditė. Trajneri me tė vėrtetė habitet me mua se si arrij t’i kuptoj shumė shpejt tė gjitha lėvizjet. Ushtroj, ēka e bėj me kėnaqėsi”, – ka shtuar Tuna, e cila veē pasionit pėr artet marciale, asnjėherė nuk e harron futbollin, basketbollin, tenisin dhe sportet e tjera.

“Ėshtė e vėrtetė qė jam njė adhuruese e madhe e sporteve luftarake. Mė shumė adhuroj mundjen, ndoshta pėr shkak tė babait tim”. Shaban Sejdiu, babai i saj, ka fituar dy medalje tė bronzta nė Lojėrat Olimpike nė Moskė (1980) dhe Los Anxhelos (1984). Rrugėn e tė atit e ndoqi edhe ajo nė fėmijėrinė e saj, deri nė moshėn 15-vjeēare, kur edhe nisi tė merrej mė seriozisht me muzikė.

Nė fakt, Tuna nė shumė sporte muzikore tregon edhe aftėsitė e saj sportive. Pėr shembull, nė duetin e 2009-ės me Vig Poppa (KAOS) me kėngėn “E boj nxehtė” shfaqet duke goditur me kėmbė dhe me grushte.
    Share this post on: reddit

No Comment.

Similar topics

-

Ora ėshtė 15/11/2024, 13:03