Ndarja kurrė nuk ėshtė e lehtė, por arsyetimet false vetėm sa e bėjnė atė edhe mė tė pakėndshme.
Sinqeriteti ėshtė receta mė e mirė pėr ndarje, por nė tė njėjtėn kohė edhe mė e vėshtira. Frika nga ballafaqimi direkt i shtyn meshkujt qė tė kėrkojnė arsyetime dhe t'i fshehin arsyet e vėrteta tė ndarjes. Ja disa nga arsyetimet mė tė marra:
"Thjesht, nuk kam kohė pėr lidhje"
Sikur t'i pėlqenit me tė vėrtetė, ai do tė mund tė gjente kohė pėr lidhje dhe pėr aktivitete tė pėrbashkėta. Me kėtė arsyetim, ai vetėm mundohet qė tė ndahet pa ju lėnduar.
"Ti nuk ke faj, fajin e kam unė"
Me njė arsyetim tė tillė, meshkujt duan qė ta krijojnė njė ndjenjė tė rreme tė sigurisė. Ata nuk duan qė t'i ofendojnė tė dashurat, por duan edhe qė tė dalin nga lidhja pa dramaticitet tė madh.
"Nuk mund tė ta ofroj atė qė tė nevojitet"
Me kėtė arsyetim mashkulli gjoja sakrifikohet, vetėm qė ju ta keni mė mirė nė jetė. Por, sikur t'ju donte me tė vėrtetė, ai do tė mundohej qė t'ua ofronte atė qė doni, e jo tė ikte si qyqar.
"Nuk jam i gatshėm pėr lidhje"
Fraza "nuk jam i gatshėm pėr lidhje", nė fakt d.m.th se nuk ėshtė i gatshėm pėr lidhje me ju. Pėr tė, lidhja juaj ka qenė vetėm argėtim rasti.
"Mė fal, nuk mund tė flas tani"
Nė fillim tė lidhjes keni kaluar pėr mrekulli, derisa njė ditė, ai ka pushuar sė lajmėruari nė thirrjet tuaja. Arsyetimet bėhen gjithnjė e mė tė shpeshta, e thirrjet e tij gjithnjė e mė tė rralla.
/Telegrafi/