Vaēe Zela ėshtė artiste e popullit dhe kėngėtare me famė tė madhe gjatė periudhės sė diktaturės komuniste. U zbulua rastėsisht nė moshė tė re nė Lushnjė. Vaēe Zela ka njė zė tė jashtėzakonshėm. Kėngėt e saj nė vite mbeten popullore dhe tė preferuara nga publiku. Prej kohėsh Vaēe Zela e ka reduktuar nė menyrė dramatike aktivitetin muzikor. Sidoqoftė Vaēe Zela mbetet "Zėri" i jashtėzakonshėm qė mbushte me energji skenat shqiptare.
Vaēe Zela ėshtė njė kėngėtare e cila ka marė pjesė nė tė gjitha festivalet e muzikės nė radio dhe mė vonė nė radio televizion qė prej organizimit tė parė tė tyre nė vitin 1962 dhe deri nė vitin 1981 kur u largua nga skena si fituese e ēmimit tė parė me kėngėn "Komunistėt" (dubluar nga Marina Grabovari).
Vaēe Zela ka njė kontribut tė rėndėsishėm edhe nė muzikėn e filmit nė tė cilin ka interpretuar shumė kėngė pjesė e muzikės sė filmave.
Prej disa vitesh e sidomos kėto tė fundit gjendet nė shėrim nė Zvicėr. Ajo ėshtė nderuar me Urdhrin "Nderi i Kombit" nga presidenti Alfred Moisiu.
Diskografia
Ēelu si mimoza
Djaloshi dhe Shiu
E Dua Vendin Tim
Esperanza
Ėndrra Ime
Flakė E Borė
Fėmija E Parė
Gjurmėt E Arta
Gjyshes
Gonxhe Nė Pemėn E Lirisė
Kur Jam Pranė Teje
Kėngė Pėr Shkurte Vatėn
Kėngėt E Vendit Tim
Lemza
Mė ka zėnė maraku
Mesnatė
Mėsuesit Hero
Moj e Bukura Shqipėri
Natėn Vonė
Nė Shtėpinė Tonė
Nė Ēdo Mbjell Gėzim
Nėnat Tona
Nėnė Moj Do Pres Gėrshetin
Nuk E Fshehim Dashurinė
O Diell I Ri
Pėr Ty Atdhe
Rrisim Jetėn Tonė
Serenatė Pėr Nusen
Shoqet Tona Ilegale
Shqiponja E Lirisė
Sot Jam 20 Vjeē
Tė Lumtur Tė Dua
Valsi I Lumturisė
Vashėzo
Zunė Fushat tė Drithėrojnė
Vaēe Zela ėshtė njė kėngėtare e cila ka marė pjesė nė tė gjitha festivalet e muzikės nė radio dhe mė vonė nė radio televizion qė prej organizimit tė parė tė tyre nė vitin 1962 dhe deri nė vitin 1981 kur u largua nga skena si fituese e ēmimit tė parė me kėngėn "Komunistėt" (dubluar nga Marina Grabovari).
Vaēe Zela ka njė kontribut tė rėndėsishėm edhe nė muzikėn e filmit nė tė cilin ka interpretuar shumė kėngė pjesė e muzikės sė filmave.
Prej disa vitesh e sidomos kėto tė fundit gjendet nė shėrim nė Zvicėr. Ajo ėshtė nderuar me Urdhrin "Nderi i Kombit" nga presidenti Alfred Moisiu.
Diskografia
Ēelu si mimoza
Djaloshi dhe Shiu
E Dua Vendin Tim
Esperanza
Ėndrra Ime
Flakė E Borė
Fėmija E Parė
Gjurmėt E Arta
Gjyshes
Gonxhe Nė Pemėn E Lirisė
Kur Jam Pranė Teje