Thuhet qė dashuria nuk ka moshė. Kjo mbi tė gjitha vlen pėr Moussali Mohammed al-Moujamaie, njė fermer 92 vjeēar irakian, i cili sapo ėshtė martuar, pėr herė tė dytė nė jetėn e tij, me njė vajzė 70 vjet mė tė re se ai.
Martesa u kremtua me shumė gėzim mbrėmjen e sė enjtes, kur i moshuari vendosi tė celebronte martesėn nė tė njėjtėn ditė me atė tė dy djemve tė tij tė vegjėl, tė moshave 16 dhe 17 vjeē.
Jam shumė i lumtur qė jam martuar nė tė njėjtėn ditė me dy djemtė e mi, u shpreh Moujamaie. I kam shtyrė dasmat e dy bijve tė mi disa herė nė mėnyrė qė tė mund tė arrija tė gjej njė grua tė mirė dhe tė martohem tė njėjtėn ditė me djemtė, shtoi ai.
Bashkėshortja e tij, Mouna Moukhlif al-Joubari, 22 vjeēe, po ashtu me origjinė nga fshati i tij, Goubban, nė afėrsi tė Samarras, tha se shpreson ta bėjė tė lumtur bashkėshortin dhe tė pranohej nga fėmijėt e tij.
Moujamaie, i ve qė prej tre vjetėsh, ka fėmijė 12 djem dhe katėr vajza nga martesa e tij e parė, qė zgjati 58 vjet.
Festa, ku tė pranishėm ishin liderė tė fiseve mė tė njohura tė rajonit, zgjati katėr orė dhe u shoqėrua nga kėngėt, vallėzimet dhe tė shtėna me armė zjarri. /Telegrafi/BW/
Koment: Nuk arrij ta kuptoj per cfare dashurie eshte fjala ne kete mes me dallim moshe prej 70 vitesh.