Gjithēka ka ndodhur si nėpėr filma. Njė propozim martese shoqėruar me buqetė lulesh, unazė me gur diamanti dhe me njė mbishkrim origjinal kanė qenė mėnyra mė e pėrkryer pėr tu ulur nė gjunjė para Teuta Krasniqit. Dhėndri i ardhshėm ėshtė kush tjetėr pos kėngėtari Blerim Muharremi Blero, qė pėr shumė meshkuj ėshtė kthyer nė njė subjekt xhelozie, pasi arriti tė bėjė pėr vete njė aktore tė bukur, tė menēur, tė zonjėn dhe humaniste siē ėshtė Teuta. Sot jam fejuar, pohon pa fshehur lumturinė dhe entuziazmin aktorja qė gjithė vitin na bėnė tė qeshim me rolin e Sarandės nė serialin vendor Kafeneja jonė, e qė ka filluar tė na bėjė edhe me lot, pasi i ėshtė rrekur njė misioni human, siē ėshtė ndėrtimi i shtėpive pėr skamnorėt
Martesa vitin qė vjen
Ka qenė ditėlindja e aktores, data qė kėngėtari ka zgjedhur pėr ta zyrtarizuar lidhjen me fejesė dhe ka marrė njė po tė fuqishme nga e dashura. Ka pasur njė ceremoni nė familjen e saj, ndėrkaq pasditja ėshtė shndėrruar nė festė nė familjen e Bleros. Por, ndryshe nga fejesat e rėndomta, ajo mes ēiftit mė tė pėrfolur nė vend ėshtė shoqėruar me veēantinė mė tė rrallė pėr mėnyrėn se si dhėndri ka zgjedhur ti propozojė nuses sė ardhshme. Pa kompleksin dhe krenarinė qė karakterizon shumicėn e meshkujve Blero ka vendosur qė thjesht ta dėgjojė zemrėn duke u pėrkulur nė gjunjė Teutė, a do tė martohesh me mu?, kjo lutje ka lėnė nusen pa fjalė. Thjeshtė nuk e prisja. Pėr disa sekonda kam ngelur pa frymė. Duke i shikuar lulet, duke e shikuar mbishkrimin qė e kishte shkruar shumė bukur, dhe duke e shikuar atė qė priste pėrgjigjen prej meje, rrėfehet Teuta. Njė moment tė tillė e kishte parė vetėm nė filma dhe nuk e mohon se u kishte lakmi edhe aktorėve pėr pėrjetimin e njė ndjenje tė tillė, por kurrė nuk kishte besuar se do tė bėhej vetė protagoniste reale e njė propozimi tė tillė. Ishte ndjenjė tepėr e mirė. Gjithmonė kur shikoja filma, u kisha lakmi dhe i thosha vetės garant tek ne nuk ndodhin kėto gjėra pasi meshkujt janė shumė krenarė pėr tė rėnė nė dy gjunjėt. Por Blero ėshtė shumė i mirė, mė njeh shumė mirė dhe mė trajton nė mėnyrėn mė tė mirė tė mundshme. Ēdo femėr e ka ėndėrr qė ti propozohet nė atė mėnyrė, qė unė sot e pėrjetova. Ishte njė dhuratė shumė e mirė. Ndonėse fejesės i ėshtė bashkangjitur edhe propozimi pėr martesė, ēifti nuk planifikon tė lidhė kurorė kėtė vit. Martesėn e kemi lėnė vitin tjetėr, e kemi caktuar edhe datėn e martesės por nuk do ta publikojmė njėherė, sqaron ajo.
Tri arsye pse zgjodha Bleron
Ka lėnė me gojė hapur pothuajse tė gjithė. Por Teuta e pėrligj fare mirė zgjedhjen e saj. Pėr kėdo qė ka dyshime, mjafton ta pyes njė femėr se ēfarė ėshtė e rėndėsishme pėr tė nė njė lidhje. Trajtim tė mirė, respekt dhe dashuri, janė vetėm tre fjalė, por sikur nė shumė raste edhe nė rastin e Teutės pėrbėjnė thelbin e lumturisė. Unė Bleron e kam shok prej vitesh. Ne jemi miq tė shtėpisė. E kam pasur tamam shok me tė cilin kam folur pėr tema e probleme tė ndryshme. Gjithmonė mė ka pėlqyer si djalė i mirė dhe asnjėherė nuk kam menduar nė ndonjė aspekt tjetėr. Por jeta ėshtė plot me befasi. Ēka mė pėlqen mė sė shumti ėshtė personaliteti i tij, ėshtė njeri qė tregon kujdes tė jashtėzakonshėm ndaj meje. Ka respekt tepėr tė madh ndaj meje, ndaj familjes sime, e ēka ėshtė mė e rėndėsishmja mė do shumė. Edhe unė mundohem tia kthej nė tė njėjtėn mėnyrė, shprehet aktorja. I ka rastisur tė dėgjojė zėra qė pohojnė se ēdo fillim ėshtė i mirė, por asaj ia thotė zemra dhe njė gjė tjetėr , nėse na ka dhėnė Zoti ymėr e di qė do tė jetė shumė gjatė pėr tė mos thėnė gjithmonė. Dhe ndoshta gjithė do tė jetė sikur fillimi pėr shkak se Blero ėshtė njeri qė ka arritur tė mė njohė tamam siē jam, tė mė pranojė ashtu siē jam me tė mira e me tė meta
Mė do dhe mė respekton shumė, e kėto janė shumė tė rėndėsishme. Edhe unė mundohem tia kthej nė tė njėjtėn mėnyrė. Trajtimi i tij ndaj meje ėshtė gjėja mė e pėrkryer pėr faktin se pėr njė gjė tė tillė ka nevojė secila femėr. Por, qė tek ne ndodh shumė rrallė, qoftė pėr shkak tė egos mashkullore apo pėr shkak tė krenarisė qė karakterizon shumė shqiptarė, nėnvizon aktorja. Nė rastin e tė fejuarit tė saj, Teuta beson se ka ndikuar jeta e Bleros nė Suedi. Ai ka ditur tė absorbojė shumė gjėra pozitive nga mentaliteti suedez dhe ėshtė bėrė njėfarė shkrirje shumė e mirė e qė ėshtė diēka shumė ideale. Nėse mund ta definojė krejt lidhjen tonė, unė them thjeshtė qė ai mua ma rehaton shpirtin. Jam shumė rehat, jam shumė e qetė dhe kam pėrkrahje maksimale.
Familja Krasniqi pėrkrah zgjedhjen e tė bijės
Familja ime e ka pritur jashtėzakonisht mirė lidhjen tonė, pasi e kanė njohur qysh moti Bleron si shok tė Memlit. Unė jam nisur edhe nga njė fakt. Memlin e kam vėlla por gjithmonė e kam pasur dhe vijoj ta kem shembull. Jam ndal dhe i kam menduar disa gjėra derisa Memli qė e njoh shumė mirė, qė e respektoj shumė, di kė ta ēmojė, di kė ta dojė, di me kė tė rri e do shumė Bleron, e respekton shumė dhe ka miqėsi qė sa vjet me tė, kjo d.m.th., se ka diēka shumė tė mirė tek ky njeri. Teuta pėrjashton ēdo mundėsi qė Memli tė jetė bėrė xheloz pėr motrėn, pėrkundrazi, shprehet ajo duke qeshur, porse nuk e mohon se edhe vėllait i janė dashur disa sekonda pėr ta kapėrdirė lajmin e befasishėm. Memli ka qenė i pari qė i ėshtė kumtuar edhe lajmi pėr lidhjen mes ēiftit, me kėmbėnguljen e Bleros i cili nuk kishte dėshiruar qė krahas ndjenjės sė dashurisė tė rritej brenda tij edhe njė ndjenjė jo e kėndshme karshi Memlit, nė rast tė fshehjes tė sė vėrtetės. I dukej se po ia punon prapa krahėve. Ndaj tė dy e ndjenim si pėrgjegjėsi tia thoshim tė vėrtetėn, vijon rrėfimin Teuta. Listėn e dashamirėve tė fejesės nė fjalė, padyshim qė e kryesojnė familja e Bleros. Ata janė jashtėzakonisht tė kėnaqur. Edhe kur i kam takuar pėr herė tė parė mė kanė bėrė tė ndjehem aq mirė, sikur ti njihja qe 20 vjet. Janė shumė tė afėrt, shumė tė dashur, shprehet nusja e ardhshme e familjes Muharremi. E natyrisht qė me njė re tė bukur, tė edukuar dhe tė njė familjeje siē ėshtė ajo Krasniqi, nuk kishte si tė ndodhte ndryshe. Duket se misioni human tė cilit i ėshtė rrekur Teuta, i ėshtė shpėrblyer asaj nė njė mėnyrė qė nuk e priste. Tė kesh pranė dikė qė tė bėn tė ndjehesh me krah. Kjo padyshim qė nuk ka ēmim!
Propozimi
Pas propozimit pėr disa sekonda kam ngelur pa frymė. Duke i shikuar lulet, duke e shikuar mbishkrimin qė e kishte shkruar shumė bukur, dhe duke e shikuar atė qė priste pėrgjigjen prej meje. Ishte ndjenjė tepėr e mirė. Gjithmonė kur shikoja filma, u kisha lakmi dhe i thosha vetės garant tek ne nuk ndodhin kėto gjėra pasi meshkujt janė shumė krenarė pėr tė rėnė nė dy gjunjėt. Por Blero ėshtė shumė i mirė, mė njeh shumė mirė dhe mė trajton nė mėnyrėn mė tė mirė tė mundshme. Ēdo femėr e ka ėndėrr qė ti propozohet nė atė mėnyrė, qė unė sot e pėrjetova. Ishte njė dhuratė shumė e mirė.
Blero ma rehaton shpirtin
Nėse mund ta definoj krejt lidhjen tonė, unė them thjeshtė qė ai mua ma rehaton shpirtin.
No Comment.