Kam qenė pothuajse nė tė gjitha vendet nė Kosovė, Ulqin, Tuz, Durrės, Golem, Strugė, Tetovė, Kėrēovė, etj. Ajo kėtė vit ishte sė bashku me Robertin nė pushime, pėr dallim nga vitet e kaluara kur pushimet i bėnte me familjarėt. Ishim nė fund tė gushtit pėr disa ditė nė bregdetin turk, nė Belek, ishte shumė mirė kurse kaluam fantazi.
Pas gjithė kėsaj vere tė lodhshme, dhe pas njė pushimi tė mirė, shtatori ėshtė mjaft frymėzues pėr tė punuar disa kėngė tė reja, tė cilat janė pothuajse gati pėr plasim, tregon kėngėtarja Nora Istrefi nė njė bisedė tė cilėn e realizuam. Nora publikoi mė herėt kėngėn e vizuelizuar edhe me klip tė titulluar Vetėm mua, e cila ėshtė akoma njė hit i madh.
Kėnga ''Vetėm mua'', ka qenė e pa ngarkuar dhe shumė e kėndshme, nuk e kam ditur qė ėshtė pėlqyer aq shumė, derisa filluan koncertet e verės ku tė gjithė e kėndonin sė bashku me mua, derisa teksti nuk ka tė bėj aspak me jetėn time pasi ėshtė kryesisht produkt i Flori Mumajesit. Sa i pėrket klipit, e kam thėnė dhe mė herėt qė ėshtė realizuar nė Prishtinė nga Entermedia, nė atė kohė kur doli mendoj qė pėrshtatej shumė mirė me kėngėn dhe kėto janė kushtet e punės nė Kosovė pėr momentin. Sa pėr shpenzimet, sigurisht qė kanė qenė tė mėdha.
Dy ditė tė plota xhirimi pa ndėrprerė nė disa ambiente tė ndryshme, pjesė e klipit kanė qenė edhe valltarėt nga Shkupi, nuk po flas pėr shpenzime tė tjera personale, dmth ka kushtuar mjaft edhe nė kohė edhe nė financa, tregon kėngėtarja Istrefi. Edhe pse ishte pjesmarėse nė festivalin Top Fest me njė baladė shumė tė bukur, kėngėtarja rrėfen se doli shumė e zhgėnjyer nga ky eveniment. Tė them tė vėrtetėn u zhgėnjeva shumė, nuk kam pasur asnjė kėngė tjetėr deri tash tė realizuar aq mirė, mendoj qė ka merituar mė shumė se nga vlerėsimi nė atė festival, po kush e di?
Kam vendosur tė mos ju ndahem festivaleve, nga inati (qesh) ishte njė shaka, rėndėsi ka qė kėnga, performansa e tė gjitha kėto tė jenė shumė nė nivel, trofetė qė ndahen nga juria e festivalit nuk kanė dhe aq rėndėsi. Por, ajo as sivjet nuk do tė mungojė nėpėr festivale pasi tashmė emri i saj ėshtė rradhitur nė listėn e konkurentėve nė festivalin Kėnga magjike-2009. Edhe pse u pėrfol me tė madhe qė edicionin e kaluar Nora Istrefi u diskualifikua nga ky festival pėr shkak se nuk kishte njė kėngė komerciale, ajo tregon njė version tjetėr.
Jo, nuk kam pasur nė plan tė shkoj vitin e kaluar, dhe mendoj qė nuk ėshtė dashur tė jem, nuk e di pse!. Kėtė vit ajo ka realizuar dy kėngė, ku me njėrėn prej tyre mendon tė paraqitet atje. Nė fakt kam bėrė dy kėngė dhe nuk mund tė cek emrin e kompozitorit sepse nuk e di akoma se me cilėn do tė shkoj, kėrkoj falje qė nuk mundem tė ju them asgjė mė shumė. Nora pėr momentin ėshtė njė ndėr emrat mė tė kėrkuar dhe mė tė suksesshėm tė estradės shqiptare. Tashmė njė kohė tė gjatė e fejuar me Robert Berishėn, ēifti akoma nuk mendojnė pėr martesė. Jo, pėr martesė nuk kemi plane pėr momentin, ndėrsa pėr bashkėjetesė nuk kemi qenė dakord asnjėri, bashkėjetesa ėshtė njė lloj martese vetėm pa ceremoni, dhe shumė mė lehtė shkon deri tek ndarja.
Jeta e saj qė nga fejesa nuk ka ndryshuar aspak. (Qesh), jo nuk mendoj qė ka ndryshuar jeta ime, ėshtė e njejtė, jam e njejta pa asnjė ndryshim. Sa u pėrket thashethemeve, ato nuk mungojnė as tash, por nuk ua vė veshin aspak. Mė herėt pėr kėngėtaren filluan tė flitet se ėshtė shumė xheloze, por ajo e kundėrshton kėtė fakt duke thėnė se nuk ėshtė aspak xheloze pasi kjo gjė ėshtė pikė e dobėt e saj. Deri tash ajo ka pasur disa bashkpunime tepėr tė suksesshme. Kėngė tė cilat dėgjohen me tė madhe. Por kryesisht bashkpuntorėt kanė qenė meshkuj.
A thua do shohim Norėn nė duet me ndonjė kėngėtare? Unė jam shumė pėr bashkėpunime, tregon ajo, kam pasur disa dhe kanė qenė duete tė realizuara shumė mirė, besoj qė do tė kem pėrsėri bashkepunime me kolegė, por me meshkuj pėrsėri (qesh). Sikur njė kompozitor tė ofronte njė kėngė tė nxehtė dhe e fton nė njė bashkpunim me njė kėngėtare nė versionin Beyonce (ft) Shakira, Nora thotė se nuk do kishte pranuar. Jo asnjėherė, sepse nuk do tė kishim sukses, dueti Beyonce (ft) Shakira ka qenė kėngė shumė e suksesshme dhe nėse bėhet diēka e tillė, do tė kishte dalur njė kopje e zbehtė, kishte qenė mirė bashkėpunimi mes dy kėngėtareve tė suksesshme por me ndonjė risi dhe origjinalitet.
Hmm tė gjitha kėngėtaret janė shumė tė mira, por suksesi kishte qenė me atė tė cilėn do tė pėrshtateshim, nuk e di! Nora ka disa vite qė gjendet nė skenėn muzikore dhe deri mė tani ka shkelur fortė duke fituar simpatinė e publikut me kėngė dhe pamje. Skena ėshtė e shejtė pėr ēdo kėngėtar, duhet patur shumė kujdes nė ēdo paraqitje, nė skenė duhet tė japėsh ēdo gjė nga vetja, edhe shpirtin, dmth tė jesh njė artiste, ndryshe nuk ka ndjenjė mė tė mirė.
Shou bizi ndonjėherė ėshtė i ėmbėl por ndodh tė jetė shumė i tʹmershėm, raste tė ngjajshme i kanė ndodhur edhe kėngėtares Nora Istrefi. Ka pasur raste kur mė kanė bezdisur pritjet dhe lodhjet e mėdha nga koncertet, xhirimet e ndryshme, por prap se prap pas njė pushimi tė vogėl e shoh qė s'mundem pa ato. Kohėve tė fundit janė bėrė trend edhe operacionet plastike pėr zbukurime dhe menjanime tė defekteve nė fytyrė dhe trup. Si duket Nora nuk ka nevoje akoma pėr ndonjė intervenim tė tillė.
Jo, nuk mendoj njėherė nė kėto gjėra, fatmirėsisht sʹkam nevojė dhe ju siguroj qė sʹkam pėr tė bėrė njė kohė tė gjatė, pėr operacione plastike jam vetėm pas moshės 40 vjeēare, kur nė atė kohė femra fillon tė plaket, edhe nėse bėhet ndonjė intervenim jo i dukshėm, qė tė shton pak freski, ia vlen
. Sa i pėrket angazhimeve gjatė stinės sė verės, ajo ka qenė full dhe gjithmonė e angazhuar. Kam qenė pothuajse nė tė gjitha vendet nė Kosovė, Ulqin, Tuz, Durrės, Golem, Strugė, Tetovė, Kėrēovė, etj. Ajo kėtė vit ishte sė bashku me Robertin nė pushime, pėr dallim nga vitet e kaluara kur pushimet i bėnte me familjarėt.
Ishim nė fund tė gushtit pėr disa ditė nė bregdetin turk, nė Belek, ishte shumė mirė kurse kaluam fantazi. Kėngėtarja Istrefi ka nė plan realizimin e disa kėngėve tė reja tė cilat thotė qė tė mbeten surprizė pėr fansat. Ajo gjithashtu do jetė pjesė e disa xhirimeve mė tė rėndėsishme nėpėr televizionet vendore me rastin e festave tė fundvitit.
Pėr martesė nuk kemi plane pėr momentin, ndėrsa pėr bashkėjetesė nuk kemi qenė dakord asnjėri!
LePuRuShJa- ♫ Stafi Administrues ♫
- Shteti :
Gjinia :
Antarėsimi : 11/09/2007
Nr i postimeve : 122965
Pikėt : 260987
Votat : 311
Titulli Preferuar : E pėrse mos tė tė Dua?! - Kur diēka e vogėl nga Ti, sjell Ndjenja tė pafundme tek Unė!
07112009
No Comment.