E lindur nė Tetovė por jeton nė Berlin ku edhe ka mbaruar studimet pėr media-dizajn dhe momentalisht punon si fotografe. Mimoza Veliu, vitin e kaluar e ka fituar ēmimin Gjon Mili pėr fotografinė artistike mė tė mirė nė Galerinė e arteve nė Prishtinė. Ėshtė nėnė e Jonit, i cili ka pesė vjet, pėr tė cilin thotė se ėshtė gjėja mė e shtrejtė nė botė. Bashkpunimi me galerinė Qendra e parė ishte shumė e kėndėshme dhe e suksesshme.
Prezentimi im ishte i ndihmuar edhe nga Ministria e Kulturės e Maqedonisė dhe hapja e galerisė ishte gjithashtu njė sukses i madh. Deri nė fund tė vitit duhet tė paraqitem edhe me dy prezentime nė Berlin dhe Shtutgart, derisa pėr vitin 2010 akoma mbetem nė dilemė se ku do tė paraqitem, tregon Mimoza. U shpėrngula nė Berlin qė nga viti 2002. Ky qyteti ėshtė si magnet pėr shumė artistė dhe ofron shumė mundėsi pune pėr multikulturėn, edhe pse dėshira ime ėshtė qė tė jetoj edhe nė ndonjė qendėr tjetėr artistike nėpėr Europė. Berlini do tė jetė stacioni im qė gjithmonė do tė qėndroj. Erdha kėtu pėr tė studiuar.
Regjistrova nė fillim shkencat politike, por dalė ngadalė humbi dėshira pėr tė vazhduar studimet e shkencės derisa tek unė lindi dėshira pėr tė studiuar artin. Pėrpara se tė vij nė Gjermani, kam botuar edhe librin tim me poezi nė kuadėr tė financimit nga Ministria e Kulturės nė atė kohė. Vitet e para tė qėndrimit nė Gjermani ishin shumė tė vėshtira derisa mundėsia pėr tė shkruar zvogėlohej. Unė mundohesha qė tė gjej ndonjė drejtim tjetėr ku do tė shuaj kureshtjen time.
Vazhdoja tė ndjek kurse pėr fotografim. Kėshtu edhe e inspirova veten nė njė degė tjetėr qė mė vonė edhe u bė profesioni im. Nė fillim, fotografoja mė tė afėrmit e familjes dhe djalin tim, ata ishin shumė tė kėnaqur. Disa nga ato fotografi, mė vonė ishin edhe pjese e prezentimit tim nėpėr galeri tė arteve. Me kalimin e kohės fillova tė fotografoj edhe modele, pasi kontakti im me agjensione tė modelimit ritej dhe kėshtu ky bashkpunim ishte shumė i frytshėm. Njerėzit janė ata qė mė inspirojnė mė shumė nė fotografim, nė kombimim me natyrėn dhe gjithēka qė na rrethon, pėrfundon rrėfimin e saj Mimoza Veliu artisja shqiptare nė Gjermani.
No Comment.