BOTASHQIPTAREFORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kush m‘ka faj qė jam shqiptar”, fiton nė Preshevė

Albatros
    Albatros
    ♫ Stafi Administrues ♫
    ♫ Stafi Administrues ♫

<b>Shteti</b> Shteti : Francė
    <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
    <b>Antarėsimi</b> Antarėsimi : 12/09/2007
    <b>Nr i postimeve</b> Nr i postimeve : 19030
    <b>Pikėt</b> Pikėt : 37314
    <b>Votat</b> Votat : 106
    <b>Titulli Preferuar</b> Titulli Preferuar : Nuk eshte e rendesishme te thuash ate qe mendon . Por te mendosh mire ate qe thua.

03012010

Buzqeshje Kush m‘ka faj qė jam shqiptar”, fiton nė Preshevė

Mesazh nga Albatros

Kush m‘ka faj qė jam shqiptar", vepra e vėnė nė skenė me regji tė Enver Petrovcit dhe nė bashkėpunim me trupėn e teatrit "Bylis" tė Fierit, ėshtė vlerėsuar me ēmim nė festivalin mbarėshqiptar tė teatrove nė Preshevė.

Enver Petrovci dhe trupa e Fierit konkurruan nė edicionin e dhjetė tė festivalit sė bashku me dhjetė trupa teatrore qė vinin nga Maqedonia, Kosova e Shqipėria. Trupa profesioniste e "Bylisit" ka tėrhequr vėmendjen e jurisė sė festivalit. Me pjesėmarrjen e aktorėve Olta Gixhari, Bledar Mehmeti, Klajdi Marku, Fatmir Xhelili nė rolet kryesorė, me muzikė tė Robert Hoxhės dhe skenografi tė Gėzim Hajdinit, drama u pėrzgjodh ndėr mė tė mirat e festivalit tė Preshevės.

Aktori Klajdi Marku ėshtė vlerėsuar me ēmimin special tė festivalit. I nderuar pėr kėtė ēmim, Marku tregon se pėr herė tė parė pas thuajse 30 vjetėsh, nė Preshevė konkurron njė trupė shqiptare. Pėr kėtė arsye ai e vlerėson mė shumė ēmimin e marrė.

Nė qendėr tė dramės "Kush m‘ka fajin qė jam shqiptar" ėshtė njė artist i madh kosovar, i cili ka krijuar njė karrierė tė suksesshme larg vendit tė tij. Ai mendon tė kthehet dhe tė ndihmojė kombin e vet. Braktis gjithēka pėr t‘u kthyer. Por kthimi i tij pasohet nga njė zhgėnjim i madh. Kėtu aktori pasqyron krizėn qė kalon njė intelektual i vėrtetė dhe pasionant qė nuk e gjen dot veten.
    Share this post on: reddit

No Comment.

Ora ėshtė 15/11/2024, 05:54