Njėri prej producentėve mė tė njohur kosovar, dhe mbar shqiptar, Kushtrim Berisha i njohur si K-Master, pėrveē Hip Hop-it dhe disa zhanreve tjera, kohėve tė fundit po merret edhe me njė zhanėr tjetėr tė muzikės, atė Electro.
Nė fakt, shefi i Infinit Records, K-Master shumė shpejt pritet ta hedh nė treg albumin e tij i zhanrit Electro, qė do tė titullohet Electro Cossova (Elektro Kosova).
Kėtė e ka konfirmuar pėr Express vetė K-Master, i cili pohoi se ėshtė nė fazėn pėrfundimtare puna rreth realizimit tė kėtij albumi.
Albumi nė pėrgjithėsi ėshtė electro, por ka edhe progressiv house, minimal techno, vocal house, club house. Me njė fjalė jam munduar ti kombinoj kėto zhanre ndėrmjet vete, qė tė del sa mė interesant. Ka edhe elemente shqip, dhe kryesisht ėshtė ėshtė muzikė e club-ve, deklaroi K-Master pėr Express.
Ai tha se nėse punėt ecin sipas planifikimeve tė tij, albumi mund tė dal nė shitje nė njė tė ardhme shumė tė afėrt.
Albumin Electro Cossova kam filluar ta punojė para tri vitesh. Por, duke i pasur disa angazhime tjera me projekte tė ndryshme mė ka mbetur pak ca anash. Kamė shumė kėngė tė gatshme, dhe tani jam duke e bėrė pėrzgjedhjen e atyre mė tė mira, tė cilat do tė jenė pjesė e kėtij albumi. Nėse gjithēka shkon sipas planeve, atėherė dikur nė muajin mars pėrfundon puna rreth albumit, dhe do tė hidhet nė treg para verės 2010, theksoi K-Master.
Electro Cossova do tė pėrbėhet prej 16 kėngėve tė cilat janė realizuar nė Infinit Records nė Zvicėr. K-Master tregoi edhe personat me tė cilėt ka bashkėpunuar rreth realizmit tė kėtij albumi, derisa bėri me dije se ėshtė duke punuar rreth hapjes sė njė studio profesionale nė vendlindjen e tij, nė Prishtinė.
Nė album shumica janė instrumentale, por ka edhe bashkėpunime dhe shkėmbime tė ideve me tė tjerė. Nė Kėngėn Shum po mdhem mysafir e kam Dj Creep, njė remix i Bareshės nė House Progressiv, e cila ėshtė aktuale nė Zvicėr, dhe ėshtė duke u prit shumė mirė prej mysafirėve nė diskotekat ku lėshon muzik DaLooli, me tė cilin ėshtė edhe bashkėpunimi. Pastaj, ka edhe pjesė tė vokaleve edhe ka bashkpunim nė kėngė me Da Ghostin, pohoi ai.
K-Master tha se njė instrumental i kėtij albumi, do tė pasurohet edhe me vido-clip. Ėshtė njė videoprojekt me ni instrumental qė e kam punuar gjatė verės sė kaluar. Nė atė dominon klarineti dhe harmonika e pėrzier me sinta modern. Pra aty ka ngjra tė regjionit ku jetojmė dhe instrumente qė pėrdoren prej muzikės popullore po tė pėrdorura nė zhanėr hous. Spoti ėshtė duke u planifikuar, pra duke nxjerr ideja dhe do tė realizohet nė Entermedia, pėrfundoi K-Master.
No Comment.