Karriera e Flaka Krelanit i ngjan ndezjes sė njė zjarri tė ngadaltė, por tė sigurt. Ajo ishte vetėm 13 vjeēare kur pėr herė tė parė nisi tė angazhohej nė skenėn lokale tė muzikės rock nė qytetin e saj tė lindjes, Gjakovė. Influenca mė e madhe e gjithė formimit tim artistik ka qenė Muzika Rosck! Mirėpo kėshillat primare i kam marr nga familja ime, e sidomos nga motra ime Qeqa dhe vėllai Jimi! Jam shumė e lidhur me ta dhe nė ēdo paraqitje tė mundshme, mė kanė ndenjur pranė me kėshillat e tyre, si pėr veshje (stil) dhe pėr shumė gjėra tjera jetėsore, ka thėnė vetėm pak kohė mė parė kėngėtarja nė njė intervistė pėr Botėn sot. !
Por kjo ishte thjesht zanafilla. Pėrvoja nė lokalet e muzikės live ishte e dobishme, por e pamjaftueshme. Ajo nisi studimet e mesme nė liceun artistik tė Prishtinės pėr kanto. Deri kėtu, gjithēka po shkonte qetėsisht. Deri sa erdhi viti 2004, kur Flaka u pėrfshi nė njė eveniment qė do tė ndryshonte pėrgjithmonė jetėn dhe karrierėn e saj. Ajo mbėrriti nė Tiranė, si njė nga finalistet e spektaklit Ethet e sė premtes mbrėma. Ethet... pėr mua, kanė qenė shkolla mė e mirė sa i pėrket aspektit muzikor dhe kulturor. Kjo i pėrfshin tė gjitha gjėrat mė tė bukura qė mė kanė ndodhur atėherė, paraqitjet e mia tė para nė skena gjigante, qė pėr mua ishin dikur vetėm ėndėrr! Prandaj, nuk mund tė them qė ka pasur ndonjė problem nė kėtė aspekt pasi qė un isha duke e jetuar atė ėndėrr, dhe nuk kisha kohė tė merresha me gjėra intime, si ka ndodhur tė kemi ndonjė telash ndonjėherė! Thjeshtė jam munduar ti eliminoj dhe ta jetoj Ėndrrėn..., ėshtė shprehur nė lidhje me kėtė eksperiencė Flaka Krelani.
Pėr gati gjashtė vjet kėngėtaren e rock-ut e shohim nė skenat e festivaleve shqiptare. Sė bashku me ngjitjen dhe pjesėmarrjen e saj nė Top Fest dhe festivalet e fundvitit ka edhe trofe, ashtu siē ishte ēmimi Best Alternative nė Top Fest 4, me kėngėn Njė botė tjetėr. Sipas Flakės, nė ditėt e sotme nuk ka aspak kompromise rreth muzikės nė pėrgjithėsi dhe se ky komercializėm, po e ngadalėson dhe nė njėfarė mėnyre po e zhduk muzikėn dhe artin e vėrtetė. E bukura e gjithė kėsaj ėshtė qė kam mundėsi tė jem origjinale, kurse e keqja e kėsaj ėshtė qė nuk pėrfiton materialisht, aq sa pėrfitojnė kėngėtarėt tjerė qė i nėnshtrohen shijeve tė publikut! , ka thėnė Flaka, njė ndėr kėngėtaret shumė tė veēanta me zėrin e saj dhe rrymėn e muzikės qė ajo kėndon. Ajo mendon se ėshtė shumė e rėndėsishme shfaqja apo pamja nė skenė. Pėrderisa merr guximin tė dalėsh nė skenė, duhet ta mbizotėrosh dhe ta respektosh atė! Sepse ėshtė diēka qė tė frymėzon dhe tė jep rastin qė ta pėrfaqėsosh veten nė mėnyrė sa mė dinjitoze, dhe normalisht duhet kushtuar kujdes dhe vėmendje, ėshtė shprehur Flaka.
Tashmė 20 vjeēare, ajo ka spikatur nė skenat e muzikės pėr timbrin e saj tė veēantė dhe zėrin e saj potent. Flaka gėzon simpatinė e publikut pėr kėngėt e saj tė njohura si Jeta kėrkon dashuri, Nuk mundem, Le tė bėhet ctė dojė.
Por gjithė suksesi dhe dashuria qe Flaka Krelani ka pėr muzikėn, nuk lidhet me profesionin qė ajo ka zgjedhur nė jetė. Jashtė pasionit tė saj pėr muzikėn ka preferuar ti bėj llogaritė mirė me jetėn, duke zgjedhur tė bėhet ekonomiste. Kėngėtarja gjakovare ka nisur studimet nė vitin e parė nė fakultetin AAB Rinvest, pėr Ekonomi dega Marketing.
Ēfarė ka nė sirtarin e saj tė ėndrrave dhe planeve pėr tė ardhmen? Ndoshta njė biznes i suksesshėm, por pėr kėtė do tė duhet ende pak kohė.
No Comment.