BOTASHQIPTAREFORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ndjehem krenar, qė jam shqiptar!

LePuRuShJa
    LePuRuShJa
    ♫ Stafi Administrues ♫
    ♫ Stafi Administrues ♫

<b>Shteti</b> Shteti : Europė
    <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
    <b>Antarėsimi</b> Antarėsimi : 11/09/2007
    <b>Nr i postimeve</b> Nr i postimeve : 122965
    <b>Pikėt</b> Pikėt : 260987
    <b>Votat</b> Votat : 311
    <b>Titulli Preferuar</b> Titulli Preferuar : E pėrse mos tė tė Dua?! - Kur diēka e vogėl nga Ti, sjell Ndjenja tė pafundme tek Unė!

Buzqeshje Ndjehem krenar, qė jam shqiptar!

Mesazh nga LePuRuShJa 7/4/2010, 10:56

Ndjehem krenar, qė jam shqiptar! Piktur10

"Mendimi i artistit nuk ka nevojė pėr pasaportė biometrike dhe heqje vizash" pohon artisti shqiptar Zamir Mati.

Piktori Zamir Mati, prej 20 vitesh jeton larg vendlindjes sė tij Tiranės. Ai njihet nė Shqipėri pėr Balonat e famshėm,qė edhe sot kujtohen nė fushėn e aviacionit nė Tiranė. Njė artist qė lirinė e shpirtit tė tij donte ta ndante me ajrin. Nė njė intervistė tė dhėnė nė njė nga mediat shqiptare, artisti Mati i cili jeton nė Paris dhe ėshtė anėtar i “shtėpisė sė Artistėve”, ka njoftuar se s shpejti do tė jetė edhe nė Prishtinė. “Jam gati pėr tė hapur njė ekspozitė nė Prishtinė” ėshtė shprehur artisti “Kam pasur rastin tė njoh artistėt kosovarė Simon Shirokėn, Engjėll Berishėn, Shyqyri Nimanin, Agim Cavderbashėn, Fatmir Krypėn, Blerim Luzhėn, Budim Berishėn, Muhamet Shalėn, Eshref Qahilin etj.

Tani Kosova ėshtė e pavarur, por e veēanta nė kėtė rast ėshtė se arti, qė zhvillohet nė tė dy vendet ėshtė art shqiptar dhe ėshtė njė bashkim i natyrshėm qė jetojnė prej kohėsh me shkėmbimet dhe respektin e ndėrsjellė”. Zamir Mati ka vijuar edhe mė tej duke i cilėsuar artistėt me status tė profesionit tė lirė. “Artisti ka detyra, por edhe shumė tė drejta. Kam hapur ekspozita tė ndryshme dhe njėkohėsisht kam marrė pjesė nė mjaft takime ndėrkombėtare pėr balonat ku kam ekspozuar edhe punime me kėtė temė. Kontakti me piktorėt Michel Lecoque, Yves Leclerc, Valdet Hamiti, Michel Gresier, Claudio Capeli ka qenė njė shkėmbim eksperience, ashtu siē ruaj dhe miqėsinė me piktorin shqiptar Niko Dhales” ka nėnvizuar ai. “Disa vite mė parė, kur unė po ngrija balona nė 14 korrik nė Sheshin "Skėnderbej", njė gazetare mė pyeti se si e ndieja veten nė Francė. E ndiej pėr krenari qė jam shqiptar” ėshtė sh[prehur ndėr tė tjera artisti shqiptar.

Ora ėshtė 15/11/2024, 03:45