E vėrteta sipas Adelinės
LePuRuShJa- ♫ Stafi Administrues ♫
- Shteti :
Gjinia :
Antarėsimi : 11/09/2007
Nr i postimeve : 122965
Pikėt : 260987
Votat : 311
Titulli Preferuar : E pėrse mos tė tė Dua?! - Kur diēka e vogėl nga Ti, sjell Ndjenja tė pafundme tek Unė!
Ėshtė rikthyer pėrkohėsisht nė Prishtinė, por po pėrpiqet tė bėjė jetė tė qetė, larg mediave dhe syrit tė publikut. Kėngėtarja Adelina Ismaili, e cila prej kohėsh ka vendosur tė jetojė fillimisht nė Zvicėr e tash nė Francė, nė njė intervistė pėr Express Live ka zbuluar disa fragmente nga jeta e saj, duke sqaruar edhe disa thashetheme tė fundit pėr jetėn e saj private. Nė planin profesional, ajo tashmė ka promovuar albumit e saj tė ri Feniks nė njė diskotekė nė Zvicėr, ku edhe e ka edituar. Lidhur me kėtė projekt, Adelina tregon se ka pasur interesim tė madh nga publiku. Kjo, sipas saj, edhe pėr faktin se ky album ėshtė i veēantė edhe pėr mėnyrėn si ėshtė realizuar, edhe pėr mėnyrėn si ėshtė promovuar, moment ky qė ka qenė njė shou mė vete. Nga ana tjetėr, gjatė kėsaj periudhe ajo nuk pushuar asnjėherė me koncerte e mbrėmje tė shumta gjithandej nė perėndim, ndėrkohė nė mendje ka edhe njė turne tjetėr nė Amerikė, i cili dashtė Zoti do tė pėrsėritet edhe sivjet, shprehet kėngėtarja. Nė kėtė intervistė, ajo ka treguar pėr projektet qė po realizon nė perėndim, albumin e ri, pėr intervistėn dhėnė BBC-sė, pėr konkurrimin nė Kėngėn Magjike, pėr videoklipet Tribalb dhe Urdhėr i ri-Illyric, si dhe sqaron thashethemet pėr martesėn e saj dhe hyrjen nė politikė me njė parti tė veten.
Jeta nė Zvicėr e nė Francė
Nė fakt, nė fillim kam qenė mė e koncentruar nė Zvicėr, atje kam filluar prej zeros, atje kam nisur ti mbroj veprat e mia, tė drejtat e mia. Por, momentalisht, jam duke jetuar nė Francė, ku po bėj diēka... po punoj pėr albumin qė do tė editohet nė Francė e nė Zvicėr. Qyshkur u barta atje, vendosa tė punoj me emra tė njohur tė muzikės. Atje po pėrpiqem tė jem si gjithnjė ndryshe, por gjithmonė duke tentuar tė promovoj kulturėn, muzikėn dhe gjuhėn time. Megjithėkėtė, nė kėtė album tė ri do tė ketė kėngė edhe nė gjuhėn angleze e franceze. Tash pėr tash kaq. Pėr mė shumė detaje nuk mund tė flas, sepse as vetė si kam tė gjitha gjėrat e qarta.
Intervista pėr BBC-nė
Intervista pėr BBC-nė ka qenė e rastit, ka qenė njė intervistė e bukur, me pyetje tė llojllojshme, qė mė ka argėtuar. Pėr kėtė dua ta falėnderoj personin qė mė ka dhėnė kėtė mundėsi dhe mė ka intervistuar. Pa hyrė mė tej, vetėm po them se jam personi i parė qė kam dhėnė kėtė intervistė pėrmes telefonit pėr BBC-nė.
Tribalb dhe Urdhėr i ri-Illyric
Kėto dy projekte janė bėrė pėr tė pėrmbushur kėrkesat e publikut, pasi fansat e mi filluan tė mė kritikonin qė spo nxirrja ndonjė kėngė a klip tė ri. Por, unė i kam bėrė mė shumė si hobi, sepse kam projekte edhe mė tė mėdha, realizimi i tė cilėve kėrkon vite. Tribalb ka tė bėjė me tolerancėn fetare, unė gėzohem qė ne shqiptarėt e kemi kėtė virtyt, por meqė jemi nė kohėn kur flitet kaq shumė pėr kėtė fenomen, atėherė e kam trajtuar edhe unė kėtė nė kėngė. Ndėrsa ndaj videos Urdhėr i ri-Illyric ka pasur reagime tė shumta dhe tentime pėr ta censuruar. Kėtė e kam parė edhe nga njė intervistė qė kam dhėnė nė Mal tė Zi. Nisur nga kjo situatė, jam hedhur bashkė me bashkėpunėtorėt e mi pėr ti dhėnė tė drejtėn kėngės qė tė transmetohet dhe ia kemi arritur qėllimit.
E martuar?
Jo, jo, nė asnjė mėnyrė, si mundet dikush tė mendojė se unė martohem fshehtas, kur dihet qė martesa ėshtė akti mė i bukur nė jetėn e njė femre. Unė e di qė tendenca pėr ta denigruar njė artist ka eksituar gjithnjė te ne, si edhe nė gjithė botėn, por, kur ėshtė fjala pėr martesėn time, nė momentin qė do tė martohem, do ta marrė vesh krejt bota.
Nė politikė?
Unė skam kurrfarė ambiciesh politike, edhe ky ka qenė trill i njė gazetari tė caktuar, e as parti ska nga unė, skam qenė kurrė pėrkrahėse e politikave, e as e partive, jam pėrkrahėse e njė ideologjie, e cila ka lindur dhe jeton me mua derisa tė vdes. Prandaj, politikanėt skanė nevojė as tė gėzohen e as tė hidhėrohen, sepse unė nuk do tė jem kurrė nė politikė.
No Comment.