Kryetarja e Kuvendit: Nuk do tė rresht sė lobuari pėr Shqipėrinė dhe Kosovėn
Pėr sa kohė tė jem deputete jo thjesht Kryetare e Parlamentit, nuk do tė rresht as ditė as natė, nė ēdo orė, nė ēdo minutė, me sa forcė, me sa mundėsi tė kem, do tė komunikoj me ēdo vend tė BE-sė.
Kryetarja e Kuvendit: " Unė do tė bėj ēdo pėrpjekje pėr Shqipėrinė dhe Kosovėn, ashtu siē kam bėrė. Ka qenė rekord ratifikimi i MSA-sė dhe nė kohėn e ratifikimit tė MSA-sė, ju ishit duke i rėnė bilbilave. Sot mund tė jeni me vuvuzela.
Nė kohėn e ratifikimit tė Protokollit tė NATO-s, ju vazhdonit tė protestonit dhe unė shkoja vend mė vend. Shkoja ku kisha frymė, ku kisha fuqi dhe e ratifikuam Protokollin e NATO-s.
"Pėr sa tė kem forcė, fuqi, frymė dhe ēdo mundėsi, do tė shkoj nė ēdo vend pėr tė mbrojtur pavarėsinė e Kosovės dhe mė shumė se kurrė, sot, sot qė ėshtė vendimi i gjykatės sė tė drejtave tė njeriut. Dhe ti qė sdo qė Kryetarja e Kuvendit tė lėvizė nga vendi pėr tė bėrė lobing. More zotėrinj, ka ikur koha e izolimit tė Shqipėrisė! Nuk jemi nė kohėn e Enver Hoxhės. Jemi nė kohėn e globalizmit, jemi nė kohėn e integrimit, jemi nė kohėn kur mė shumė se kurrė ēdo shqiptar duhet tė lėvizė i lirė.
Nuk do tė rresht asnjė sekondė, do tė shkoj ku tė mundem pėr tė hequr vizat, pėr ti bėrė avokaturėn shqiptarėve. Po jua deklaroj kėtu sot, ēohuni e thoni sa tė doni rroga e Jozefina Topallit. Po, po, dietat e Jozefina Topallit. Unė do tė shkoj ku tė mundem pėr kėtė Shqipėri, pėr vendin tim.
Natyrisht qė jeni tė mėrzitur, shumė tė mėrzitur. E dini pse? Sepse secili prej jush ēdo ditė shkon nė zyrat e administratės dhe thotė: Pse nuk mė jep njė makinė se mė duhet kjo makinė e lartė. E dini se cilat kanė qenė interesat tuaja gjatė kėtij viti? Pse nuk mė jepni rrogėn, pse nuk mė ndėrroni gomat e makinės.
Ky ka qenė qėndrimi juaj. Po, pra ka qenė ēėshtje interesi juaj tė njė rrote makine tė dietave. Kaq e keni ju. Natyrisht, unė nuk e pėrgjithėsoj. Unė di qė nė grupin tuaj ka njerėz qė e duan kėtė vend. Absolutisht. Dhe kanė punuar pėr kėtė vend. Ndaj, po jua them qė tia transmetoni kryetarit tuaj, tė cilin nuk e takon asnjeri, as nga jashtė, as nga brenda.
Nuk e kam me ju e kam me kryetarin e partisė suaj, i cili ju ēonte nė protestė para NATO-s; akuzoj kryetarin e partisė suaj, i cili ju urdhėronte qė tu binit bilbilave. Nuk ju akuzoj ju! Jo, shumica kėtu jeni deputetė tė rinj. Ju ende nuk e njihni parlamentarizmin.Megjithatė, unė jam Kryetare e Kuvendit. Detyra ime ėshtė tė respektoj Rregulloren.
Zoti Ruēi, unė ti dėgjova kėrkesat, megjithėse, mendoj se jemi brenda Rregullores, unė jam dakord me ty. Ti japim kohė opozitės pėr tė parė raportin e Komisionit tė Sigurisė. I japim kohėn e duhur opozitės.
Unė jam njė njeri qė marr parasysh atė qė thotė opozita. Nuk jam si ju. Nuk merrem me dietat tuaja, nuk merrem me makina tė larta apo tė ulėta. Kjo jam unė. Ky ėshtė njė ndryshim i madh, zotėrinj!
No Comment.