Alketa Vejsiu: Bukuria nuk ėshtė vetėm mbi lėkurė
Albatros- ♫ Stafi Administrues ♫
- Shteti :
Gjinia :
Antarėsimi : 12/09/2007
Nr i postimeve : 19030
Pikėt : 37314
Votat : 106
Titulli Preferuar : Nuk eshte e rendesishme te thuash ate qe mendon . Por te mendosh mire ate qe thua.
Prezanton spektaklin e miseve pėr herė tė dytė duke pasuruar akoma mė shumė bashkėpunimin me regjisoren e mirėnjohur Vera Grabocka. Po ēfarė e bėn kaq tė veēantė e tė pazėvendėsueshme Alketėn nė sytė e Verės dhe kaq tė dashur pėr publikun? Na e shpjegon ajo vetė duke u rikthyer edhe pas nė kohė me kujtimet e saj.
Rikthehesh nė prezantimin e spektaklit Mis & Mister Albania. Si u ndjeve kur mėsove se ishte zgjedhur pikėrisht ti?
Nė fakt nė kėtė bashkėpunim tresh nuk ėshtė se priten oferta tė reja, suspansa aprovimi kontratash ose jo. Missi ishte thjesht vazhdimi dhe pasurimi i bashkėpunimit qė pasoi serialin e suksesshėm DWTH STARS. Megjithėse jam pėrpjekur gjithmonė te standardizoj marrėdhėniet e mia tė bashkėpunimit me profesionistėt e industrisė se medias dhe produksioneve, mund tė them se nė rastin e Holtės dhe Verės, brinja ime nė kėtė trekėndėsh ėshtė vendosur mirė dhe pėrputhet shumė mirė me dy tė tjerat. Kjo mbėshtetje dhe pėrputhshmėri nė mėnyrėn se si punojmė, pasionit qė na bashkon, kėrkesės sė lartė pėr profesionalizėm, dashamirėsisė dhe vlerėsimit tė ndėrsjellėt, premton pėr tė tjera projekte nė vijim.
Kaq shumė bashkėpunime me regjisoren Vera Grabocka A mendon se tashmė je bėrė e pazėvendėsueshme pėr rolin e prezantueses nė spektaklet e saj?
Tė tjerė emra do tė vijnė e do tė pasurojnė median shqiptare, jeta ėshtė njė cikėl. Mund tė them qė kėto janė vitet e mia, vitet qė projektoja kur isha fare e vogėl dhe ndiqja serialet me shifrėn 12. Kur realizohej 12 vallzime pa njė tė shtunė , kam qenė vetėm 7 vjeē, nė klasė tė parė dhe mė kujtohet se si me grishte dėshira tu futur brenda atij ekrani tė vogėl, qė pėr mua ishte sendi mė i dashur i shtėpisė. Sot mund tė them qė falė Verės e kam marrė tė plotė kėnaqėsinė dhe emocionin e kėsaj pune, kam prekur ėndrrėn time. Tė fusėsh kėmbėt nė moshėn 17 vjeēare nė njė industri qė ka shumė tė pėrbashkėta me luftėn, me ashpėrsinė, me intrigėn, sigurisht qė tė duhet edhe fat pėr tė mos rrezikuar deformimin e personalitetit ose pėr ti shpėtuar shfaqjes meteorike qė pėsojnė shumė emra tė rinj qė lanēohen nė botėn e spektaklit, e qė pa plotėsuar ciklin e shkėlqimit zhduken nga ekrani pa lėnė gjurmė.
Ti vetė vite mė parė kur ishe e panjohur. E imagjinoje veten nė ndonjė konkurs bukurie pėr tė kaluar mė pas nė botėn e televizionit?
Qė tė jem e sinqertė unė e kisha projektuar ndryshe strategjinė time pėr tė hyrė nė media. Doja fillimisht tė zhvilloja njė talent qė bėrtiste brenda meje: tė flisja dhe tė dėgjohesha. Pjesėn mė tė madhe tė kohės e kam shpenzuar nė funksion tė kėsaj. Lexoja dhe studjoja qė tė pasuroja fjalorin pėr tė qenė njė prezantuese e spikatur, kisha njė bllok ku shėnoja fjalėt e vėshtira qė nuk kuptoja me pėrkthim shqip-shqip. Pamjen nuk mendoj se e kisha as pikė tė fortė e as plan tė parė. Pastaj u rrita dhe bashkė me rritjen u ndėrgjegjėsova siē ndodh nė mėnyrė tė natyrshme me ēdo femėr. Transformimi qė ka ndodhur me mua nuk ėshtė rezultat i tė vetmit operacion tė hundės, aq shumė tė pėrfolur ėshtė pėrtej kėsaj. Ėshtė njė vendim qė njė grua merr pėr veten, ėshtė siguria qė ndjen pėr disa vlera qė nuk duken mbi lėkurė, ėshtė njė sėrė tiparesh sjelljeje dhe elegance, ėshtė dėshirė pėr tu veshur hijshėm pa u dukur vulgare, ėshtė klas dhe klasi nuk ėshtė ujė. Kėshtu e kuptoj unė tė bukurėn: thjeshtė.
Dimė qė ke ndjekur etapat e pėrzgjedhjes sė djemve dhe vajzave nė konkurim. Ēfarė kriteresh keni pasur pėr ta?
Unė dikur kam qenė asistente nė kėtė spektakėl, rreth tė 18tave kur prezantues ishte Ardit Gjebrea. Asokohe punoja nė backstage gjithashtu me shumė pėrkushtim, kam shitur biletat e Pallatit tė Kongreseve pa mė tė voglin kompleks si dhe zgjidhja vajzat dhe djemtė konkurrentė, kudo ku mė dilnin personazhe simpatike pėrpara. Mė kujtohet qė nė atė kohė ishte realisht e vėshtirė tė sillje rininė nė kėtė konkurs. 80% e konkurenteve vajza pengoheshin nga familjet, ndėrsa djemve ju dukej pa interes. Ndryshe e shoh sot tendencėn e tė rinjve shqiptarė pėr tu angazhuar nė televizion dhe tėrėsisht e transormuar mendėsia e prindėrve qė shoqėrojnė fėmijėt edhe nga periferitė e largėta tė Shqipėrisė. E veēanta kėtė vit ėshtė se tė gjitha vajzat janė mbi 18 vjeē, tipar ky qė i maturon konkurrentėt nė sytė e publikut. Kryesisht vajzat janė studente, ky kriter ka qenė element shumė i rėndėsishėm pėrzgjedhės dhe ju garantoj qė kurora edhe kėtė vit do tė shkojė pėrveēse tek njė vajzė e bukur, mbi tė gjitha tek njė vajzė e menēur.
Ti vetė, duke i parė e njohur kėto vajza, si i imagjinon mbase disa prej tyre sapo ky spektakėl tė pėrfundojė?
Tė bukurat qė janė edhe tė menēura duhet ta pėrdorin si njė pashaportė qė tė hap dyert pėrpara liberalizmit zyrtar tė vizave (shaka). Me kėtė dua tė them qė ėshtė njė mundėsi qė tė hap shumė dyer, ėshtė njė ēmim mbi vlerat dhe bukurinė. Dikush do ta linte si njė titull nė CV qė do zėrė pluhur nė kohė, dikush mund ti japė ēdo ditė vlerė me punėn dhe investimin personal. Ėshtė shumė relative kjo, por uroj qė vėrtetė ti shėrbejė tė rinjve tė kurorėzuar qė kanė njė detyrė shumė tė vėshtirė dhe njė pėrgjegjėsi kuptimplote: duhet tė mendojnė qė nė kėto dy trofe duhet tė ndihen tė pėrfaqėsuar tė gjitha grate dhe burrat e bukur shqiptarė. (qesh)
No Comment.