Edona Llalloshi: Frymėzimi qė mė solli dashuria
Dino- ☆ ViP Nė B'SH ☆
- Shteti :
Gjinia :
Antarėsimi : 25/01/2010
Nr i postimeve : 4951
Pikėt : 11415
Votat : 95
Titulli Preferuar : ''Beju te tjereve,ate qe te tjeret do deshiroje te benin per ty....!
Ajo nuk ka nevojė pėr tu zhveshur pėr tė qenė e pėlqyer dhe as tė bėjė skandale, qė tė tėrheqė vėmendjen e njerėzve. Edona Llalloshi, kėngėtarja kosovare, ka tashmė adhuruesit e vet, tė cilėt i qėndrojnė besnikė nė ēdo kohė. Sė fundmi, kėngėtarja ėshtė fejuar. Nė njė intervistė pėr Panoramėn, ajo tregon njohjen me tė fejuarin dhe projektet muzikore.
Jeni ndėr tė paktat artiste qė rrėfyet publikisht pėr fejesėn tuaj, pa u lėnė shkas mediave tė pėrflasin pėr kėtė ngjarje
Pse te ngurroj, kur tė dashurin e kam zgjedhur vetė dhe fejesėn e kemi bėrė pa bujė, paksa sipas traditave tona. As mua, as Gazmendit nuk na pėlqen zhurma e gėzimit tonė. Mediat nuk kanė manovruar asnjėherė nė karrierėn time dhe pėr kėtė gazetarėve u jam mirėnjohėse. Megjithatė, nuk pėrjashtohet ndonjė thashethem i cili mbaron sapo nis njė lajm i ri.
Si jeni njohur me tė fejuarin tuaj dhe ēju tėrhoqi tek ai?
Njė njohje spontane do tė thosha. Gazi ishte shumė i sigurt nė atė qė ndjente pėr mua. Jemi shoqėruar gati njė vit, jemi njohur edhe familjarisht, pastaj nuk e kam pasur tė vėshtirė ti them PO vendosmėrisė sė tij. Pėrveē vendosmėrisė, vlerėsoj te ai edhe sinqeritetin, guximin, dėshirėn pėr ti thėnė gjėrat hapur edhe atėherė kur diēka nuk mund tė tė pėlqejė. Jam shumė e bindur se ai, deri nė fund u ėshtė besnik qėndrimeve tė tij (e ato qėndrime mė kanė pėlqyer prej ditės sė parė tė njohjes).
Jeni njė kėngėtare qė karrierėn tuaj nuk e keni ndėrtuar me skandale. Edona nuk zhvishet si tė tjerat, Edona nuk pėrdor ekstravagancėn pėr tė joshur publikun, pse?
Publiku e do kėngėn, e do zėrin, emocionin, mesazhin qė pėrcjell kėngėtari. Gjėrat e tjera po bėhen pjesė pėrcjellėse e njė kėnge. Nuk e shoh veten nė ato performanca. Mė duken tė tepėrta. Publikut shqiptar, para sė gjithash ua pėrēoj ndjenjėn dhe veprėn qė e kanė krijuar kompozitori dhe autori i tekstit, ndėrkaq nė videoklipe pjesė pėrbėrėse janė edhe njė numėr personash. Dikush mund tė luajė edhe me ekstravagancėn, feminilitetin, ato nuk pėrjashtohen as nė muzikėn botėrore. Mua mė pėlqen estetika, por edhe thjeshtėsia. Dua tė besoj se jam brenda tė dyjave.
Nėpėr forume tė ndryshme komentohet se kėnga Romanca i dedikohet dashurisė sė re, ėshtė e vėrtetė?
Kjo kėngė ėshtė pėlqyer nga publiku, ndaj nė internet forumistėt shqiptarė nuk kanė pėrtuar qė tė komentojnė. Ska gjė. Mund tė jetė koincidencė, por vėrtetė emocioni dhe lidhja me Gazmendin janė pjesė edhe e kėsaj kėnge. Sigurisht qė nė tė ardhmen, dashuria qė po e pėrjetoj pėrditė e mė bukur, do tė jetė frymėzim pėr kėngė tė reja.
Gjatė verės hodhėt nė treg njė album me kėngė live dhe u angazhuat nė mbrėmje muzikore. Pas fejesės keni menduar pėr ndonjė kėngė tė re?
Albumi pėrmban 9 kėngė dhe sė shpejti do tė realizojmė njė videoklip tė ri nė bashkėpunim me Milotin, vėllain tim, i cili ka njė shtėpi diskografike dhe sė shpejti do tė filloj edhe me realizimin e videoklipeve.
Ėshtė shkruar se keni blerė njė vilė, ėshtė investim juaji personal?
Vila Edona ėshtė pronė familjarė, ku jetojmė familja ime dhe tashmė jemi vendosur aty nga qendra e Prishtinės. Mua mė pėlqen qetėsia dhe aty e kam gjetur atė larg zhurmės sė kryeqytetit dhe tė udhėtimeve tė shpeshta nėpėr koncerte.
Tashmė bashkėjetoni me tė fejuarin?
Gazmendi jeton nė Pejė dhe jeta ime momentalisht ėshtė nė mes tė Pejės dhe Prishtinės.
No Comment.