Sipas nje studimi nje mashkull gėnjen, 6 here ne dite, pra dy here me shume se femrat ( ju po habiteni apo jo?). Genjeshtrat e vogla dhe te medha bashkejetojne ne jete e pėrditshme, dhe diskutime te thjeshta, midis vajzave vendosin ne drite fjalet ....
1. Gjithcka shkon mire
Krenaria e meshkujve eshte nje mur i pashkaterrueshem, Ato e kane te veshtire te shprehin shqetėsimet ose te dhimbjet e tyre. Ne ju e dini qe kane nje problem, nje Gjithcka shkon mire mund te pėrshkruhet me formen Une nuk dua te flas. Keshtu qe , sesa ta pėrshpejtoni situaten duke i bere perseri te njejten pyetjen, me mire prisni disa ore ose dite dhe te gjeni momentin per ti bere pyetjen.
2. Shko, nje te fundit dhe erdha
I dashuri juja pi nje gote me miqte e tij dhe ju premton qe ai do vij shpejt. Gjate kohes, ju keni veshur te brendshmet e juaja me te bukura dhe po e prisni ne krevat ,por nuk shikoni asgje te vij. Ai ju ka premtuar qe kjo do te jete birra e fundit.
3. Jo , jo ajo qe ke veshur nuk te shendosh fare
Keto gėnjeshtra jane menyra e tij e mbijeteses me ju. Ai ka kohe qe partneri juaj ka kuptuar qe nje pėrgjigje e sinqerte mund te prishi situaten. Pranojeni edhe pse ju do te donit nje pėrgjigje te vertet, ju nuk jeni gati per ta degjuar. Pyesni me shume shoqet juaja.
4. Nuk kam me bateri
5. Une nuk e kam pare qe ti me kishe marre ne telefon
Keto dy gėnjeshtra shprehin te gjitha te njejten gje. Pse ? Ndonjehere nje mashkull e ka te veshtire ti thote femres se tij qe ta le pak te marri fryme dhe ai ka nevoje pak kohe per veten e tij shpjegon nje psikologe. Tregohuni me pak e disponueshme qe dhe ai ta ndiej mungesen tende.
6. Po jo, une nuk ka pire pothuajse asgje
Keto gėnjeshtra mund te zhvillohen drejt nje problemi me te rende mbi nje plan personal: alkoolizmi. Shprehni shqetėsimin e tyre. Per kete arsye prisni momentin duhur : mos akuzoni direkte nese ai eshte i alkoolizuar.
7. Po,po do te vij...
Ju e keni ftuar me nje dasem te nje shoqes suaj dhe ai eshte rruges duke ardhur? Ndoshta nuk ka deshire te vij. Ai e di qe nuk mund ta u thote juve pa ju bere me nerva , atehere ai luan lojen e nje agresivi pasiv. Nje sjelle agresive pasive konsiston, pa u shprehur hapur, te shprehi agresivitetin vend tjeter. Per shembull , njerėzit qe jane ne menyre sistematike vone, qe konfirmojne keshtu vullnetin e tyre per te mbajtur nenkontroll marredheniet me te tjeret.
8. Nuk eshte e shtrenjte
Edhe pse ju ndani te njejten llogari bankare , ky i fundit (partneri) do te doje bej te tijat disa shpenzime. Sigurisht , duke i kaluar gjerat, me nje genjeshter te vogel ndihmon ndonjehere... Nese ju dini te luani rolin e bashkejeteses, kujtojani atij qe ju nuk jeni idiote. Nje ekran plazma nuk kushton shume!!!!