BOTASHQIPTAREFORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Diaspora po ia mbush xhepat Sinan Hoxhes!

LePuRuShJa
    LePuRuShJa
    ♫ Stafi Administrues ♫
    ♫ Stafi Administrues ♫

<b>Shteti</b> Shteti : Europė
    <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
    <b>Antarėsimi</b> Antarėsimi : 11/09/2007
    <b>Nr i postimeve</b> Nr i postimeve : 122965
    <b>Pikėt</b> Pikėt : 260987
    <b>Votat</b> Votat : 311
    <b>Titulli Preferuar</b> Titulli Preferuar : E pėrse mos tė tė Dua?! - Kur diēka e vogėl nga Ti, sjell Ndjenja tė pafundme tek Unė!

Buzqeshje Diaspora po ia mbush xhepat Sinan Hoxhes!

Mesazh nga LePuRuShJa 15/9/2013, 09:30

Diaspora po ia mbush xhepat Sinan Hoxhes! Sinanihoxha

Sinan Hoxha njė emėr mjaftė dominant nė skenėn muzikore, mbase edhe njė kėngėtarė i rrethuar me vasha. Suksesin e deritashėm thotė se ia dedikon publikut, i cili ka bėrė qė Sinani brenda njė periudhe tė shkurtėr tė ngjitet lartė piedestaleve tė kėngės. Megjithkėtė kohėve tė fundit ai po kėrkohet mjaftė edhe nėpėr diasporė, vend nga i cili edhe i ka pėrfitimet mė tė mėdha materiale. Nė intervistėn dhėnė “Zėrit” ai flet mė shumė pėr punėn dhe planet pėr tė ardhmen.

Kohėve tė fundit, jeni mjaftė i angazhuar me mbrėmje muzikore, ku konsideroni se jeni mė tė kėrkuar?

Natyrisht se angazhimet e mia muzikore edhe kėtė vit janė shumė tė mėdha. Pėrveē koncerteve dhe mbrėmjeve muzikore kėtu nė vend, njė pjesė tė madhe tė mbrėmjeve vazhdoj t’i kem edhe nė diasporė. Nė fakt nė diasporė tani nė kėtė sezonė vazhdoj tė jem mjaftė i kėrkuar.

Ēfarė tė ofron diaspora pėr dallim nga kėtu?

Publiku nė diasporė ėshė mė i dhėnė pas muzikės, pra largėsia nga vendėlindja i bėnė mė tė ndjeshėm ndaj muzikės tonė, kėshtu qė dhe pritja e njė artisti ėshtė pak mė e ngrohtė. Emocioni atje ėshtė pak mė i madh.

Cila ėshtė magjia juaj pėr ta tėrhequr publikun?

Kėngėt sigurisht, unė jam kėngėtar shumė aktiv, punoj shumė pėr tė qenė sa mė pranė publikut me hite tė reja. Pra puna dhe investimi qė bėj pėr tė pasuruar repertorin ndoshta mė bėn kėngėtar tė kėrkuar nga publiku, pra i ofroj publikut tim gjithmonė diēka tė re dhe ndryshe nga njėra tjetra.

Cilin vend nė diasporė do ta veēoje mė shumė pėr nga pritja qė tė bėjnė?

Nuk di t’i ndaj, nė tė gjithė diasporėn unė di ti marrė duartrokitjet njėjtė (Qesh). Por do tė veēoja pak Australinė e largėt, e cila mė mahnitė nga mikėpritja dhe dashuria qė mė dhurojnė. Emocionet atje i kam aq tė forta sa qė mė ka ndodhur ti shpreh dhe me lot.

Mbase mund tė thuash qė edhe pėrfitimet materiale nė Australi i ke mė shumė?

(Qesh), natyrisht se nė kėto mbrėmje kam edhe pėrfitime, mirėpo do tė thoja qė dhe investimi nė kėngė, klipe dhe garderobė ėshtė shumė i madh, gati – gati e barabartė me fitimin. Por nuk duhet mohuar qė njė artist te ne thjeshtė jeton kėnaqshem… (muzikė ėshtė kjo). E ndiej veten njeri me fat qė kam mundėsi tė jem nė kėtė fushė tė cilėn e kam ėndrruar gjithmonė pasi vėrtetė e dua shumė kėngėn, madje aq shumė sa nuk gjej dot njė fjalė pėr ta pėrshkruar.

Nė cilin vend tė botės kishe dashur tė jetosh?

Kam vizituar shumė vende tė botės, mė pėlqejnė shumė si Amerika, Suedia, Zvicra, Gjermania etj, janė vende tė bukura dhe kultura tė ndryshme ku ti mund tė marrėsh pak nga tė gjitha. Por prapė megjithė bukurinė qė kanė tėrė kėto vende, pėrsėri do tė zgjedhja Shqipėrinė, sepse ėshtė vendi im i cili mė sjellė ngrohtėsinė dhe dashurinė mė tė madhe.

Suksesi nė kėngė po ecėn mjaftė mirė, por jeta private?

Edhe unė si shumė kolegė tė mi shpeshherė jam bėrė pre e shumė thashethėmeve pėr jetėn private dhe shumėherė jamė detyruar tė demantoj. Por duke mos dashur tė flas pėr kėtė ēėshtje, pėrherė jam munduar t’iu ikė kėtyre pyetjeve (qesh). Prandaj dėshiroj qė jetėn private ta mbajė vetėm pėr vete.

Diēka pėr fund?

Suksesin tim i’a dedikoj adhuruesve, fansave tė mi tė cilėt kanė bėrė qė unė tė jem kėtu ku jam sot. Meritėn mė tė madhe e kanė vet publiku im tė cilin e falėnderoj shumė. /zeri.info/

Ora ėshtė 14/11/2024, 18:13