Rastėsia nuk mund tė kalojė dy herė nga ty. Nėse fati ta sjell njė herė, duhet t'i bėsh llogaritė mirė qė tė mos rrėshqasė nga duart. Kėtė ka bėrė mė sė miri Anjeza Maja, prezantuesja e maratonės sė kėngės popullore nė TV Klan.
Mis Tirana 2001, por edhe pjesėmarrėse dhe fituese e njė sėrė ēmimesh nė kompeticione tė ndryshme tė bukurisė nė botė, tanimė i ka ngulur kėmbėt mirė nė gazetari.
Ajo nuk ka dėshiruar asnjėherė pozicionin e kukullės, ku duhet tė jesh vetėm e bukur. Tashmė ėshtė gazetare dhe asistente e emisionit "Opinion" tė Blendi Favziu. Shkolla pėr tė cilėn ėshtė diplomuar, eshte drejtėsi, por ajo ende nuk ėshtė ulur nė karrigen e juristes, pėr tė ushtruar profesionin.
Pėr momentin po shijon atė ēka i ka falur televizioni por edhe turin nėpėr Shqipėri, me projektin e fundit tė maratonės. Nė njė intervistė pėr SH2-shin, Anjėza rrėfen emocionet e udhėtimeve nė qytetet e Shqipėrisė, punėn nė televizion dhe se sa e ka ndihmuar tė qenit Mis nė punėn e saj.
Anjeza, drejtoni pėr tė dytin vit radhazi maratonėn e kėngės popullore, si ndiheni nė kėtė pozicion?
Pa diskutim qė ndihem shumė mirė, madje edhe mė mirė se njė vit mė parė. Ėshtė njė eksperiencė e kėndshme e cila do dhe pėrkushtim, por brenda saj maratona ka dhe argėtim dhe tė jep shume kėnaqėsi teksa shfaqesh nė sheshet e qyteteve me tė mėdha tė Shqipėrisė.
Ēfarė mendon se kanė parė tek ju autorėt qė ju kanė pėrzgjedhur qė tė jeni njė nga prezantueset?
Mė mirė do ishte tė pyeteshin vetė ata. Por sipas mendimit tim, kanė parė natyrshmėrinė dhe sjelljen me kamerėn, gjė tė cilėn kam disa vite qė e bej. Mesa duket kanė mbetur tė kėnaqur nga njė vit mė parė dhe vendosėn qė tė jem edhe kėtė vit.
Sa u ka ndihmuar tė qenit njė femėr e bukur nė punė?
Nė punėn qė unė bėj ndikon vetėm kur shfaqesh nė ekran, qė tė jesh njė figurė sa mė e kėndshme dhe televizive pėr publikun, tek tė tjerat mė ka ndihmuar puna dhe mendja ime.
A jeni dakord me atė se misset janė vetėm tė bukura....?
Aspak nuk jam dakord, tani me kohėt qė kanė ardhur mund tė bėhesh e bukur nė ēdo moshė, e thashė dhe mė sipėr, nė rastin tim nuk ka ndikuar bukuria dhe jam e sigurt se edhe pėr shumė vajza tė tjera mise kėshtu ėshtė. Unė si mis kam pėrfaqėsuar Shqipėrinė nė shumė vende tė botės dhe nė shumė konkurse tė rėndėsishme si Mis Bota, Mis Toka, Mis Evropa.
Tė shkosh nė kėto vende duhet tė dish shumė, nė radhė tė parė pėr vendin tėnd, pėr shumė vende tė tjera pjesėmarrėse dhe e veēanta ėshtė se nė kėto konkurse nuk mungojnė edhe testet e inteligjencės.
Na trego diēka mė shumė pėr veten, pėrveē maratonės, dimė qė punoni nė Tv Klan, cili ėshtė pozicioni juaj aty?
Unė punoj si redaktore pėrgjegjėse te emisioni "Opinion", jam nė tė njėjtėn kohė dhe asistentja e gazetarit Blendi Fevziu pėr mėse 2 vjet.
Pėr ēfarė i keni mbaruar studimet dhe do e ushtroni ndonjėherė profesionin tuaj?
Unė kam studiuar pėr Drejtėsi, por deri tani nuk e kam ushtruar asnjėherė profesionin tim. Kėtė vit po pėrgatitem pėr tė bėrė njė master e mė pas tė shoh se ēdo bėj. Pėr momentin ndihem e angazhuar mirė nė Klan.
Ke fituar ēmimin miss Tirana, ke marrė pjesė nė Miss Albana por edhe nė kompeticionet botėrore tė miss-it, ku keni fituar edhe ēmime. Na tregoni si nisi rruga juaj drejt modės dhe miss-it?
Pjesėmarrja nė mis nisi krejt papritur, kam shkuar vetėm tė mėsohem se si tė jem shumė femėr elegante, qė di tė ecė bukur dhe tė kujdeset pėr paraqitjen e saj. Por nuk kam marrė pjesė nė mis qė gjithė jetėn time tė evidentohem si njė vajzė thjesht e bukur.
Kush ju shtyu pėr herė tė parė qė tė merrnit pjesė nė evenimente tė tilla?
Shoqėria kishte shume dėshirė, mora dhe mbėshtetjen e familjes dhe vendosa tė marr pjesė.
Cilat janė emocionet e tua tė para nė kėtė fushė?
Emocionet e para janė interesante, njė vajzė nė njė moshė tė re qė ngjitet nė skenė, nė njė konkurs fiton njė ēmim dhe papritur kthehet nė njė personazh publik ndryshe nga ē'ka qenė mė parė.
Para se tė ishit njė miss, ju kanė thėnė qė ishit e bukur? Cili ėshtė komplimenti mė i bukur qė keni marrė pasi jeni bėrė e famshme?
Si ēdo femėr kam marrė dhe unė komplimente, nuk doja t'i thoja se do duket sikur i bėj shumė qejfin vetes, mė interesojnė mė shumė vėrejtjet se me ndihmojnė pėr tė qenė sa mė perfektė.
Po tė ktheheshit pas nė kohė, ēfarė do kishit ndryshuar? Jeni penduar pėr ndonjė gjė nė jetė?
Jo, nuk jam penduar pėr asgjė, unė mendohem dhe matem shumė nė gjerat qė bėj, kėshtu qė nuk mė rreshket asnjėherė situata nga duart.
Keni hequr dorė pėrfundimisht nga bota e modės apo...?
Jo nuk kam hequr dorė, nuk kam pasur kohė tė merrem shumė me kėtė botė.
Jeni gjithmonė nė formė dhe e mirėkuruar nė pamje, cili ėshtė stili juaj nė tė veshur?
Mundohem t'i pėrdor tė gjitha stilet, klasike nė shumicėn e kohės, sportive, ndonjėherė ekstravagante. Por shpeshherė e "bėj kuvendin sipas vendit" d.m.th., vishem sipas ambientit ku ndodhem.
Ka Anjeza dikė pranė, njė djalė (tė dashur e kam fjalėn)?
Kam pranė njerėz dhe miq shumė.
N.q.s njė ditė do tė vihej kusht: ēfarė do zgjidhje, mes dashurisė dhe karrierės?
Tė dyja bashkė, me pėlqen shumė familja dhe jam e pėrkushtuar, por edhe profesionin nuk kam dėshirė ta lė pas.
Edhe njė pyetje standarde tė fundit. Planet pėr tė ardhmen, cilat janė?
Kam shumė plane, por nuk kam dėshirė tė flas pėr to, mė mirė kur t'i arrij dhe mė pas tė flasin vetė faktet.
No Comment.