Per cfare qellimi krijohet dhe lind njeriu ne jete?...cfare ka ndryshe secili prej tyre?...cfare I bashkon ata me njeri-tjetrin?...e ne cfare pika jane te pa perputhshem?...
Shume pyetje mund te drejtojme ne emrin e kesaj krijese botemadhe ndoshta edhe shume pergjigje qe duam I kemi marr vetem se ndonjehere I bejme nje rifreskim arsyes dhe qellimeve prej te cilave jemi destinuar te kemi te ndjekim dhe te respektojme
Cdo dite ne jetet tona hasim mori karakteresh e shpesh pyesim veten se si eshte e mundur qe jemi kaq te perputhshem pershtatemi kaq lehtesisht edhe me persona qe nuk kane as % me te vogel te ngjashmerise me ne .
I degjon qetesisht duke u shprehur me nje sy te vemendshem me perkushtimin maksimal dhe ne fund te bisedes gjendesh ne nje mori thyerje rregullash te brendshme qe ti I ke ideale te idealizuara ne trurin tend e pa dashur u bere pjese e nje bisede qe thyen cdo parim paresor tek ti
Ty nuk te pelqen te degjosh pa drejtesi jo nuk te pelqen por ja qe degjon me vemendje maksimale e Brenda qenia jote cmendet bertet cirret sepse personat perball teje nuk kane as minimumin e ndjeshmerise
Por serisht je I qete sepse ecen me mendimin se sado te mundohesh ta ndryshon nje njeri ai serisht mbetet I njejti me te njejtat difekte madhore qe ty te bezdisin tmerresisht!...
Gjithsesi asnjehere nuk duhet te kemi si qellim ndryshimin e njerezve absolutisht qe jo sepse as ne vete nuk afrohemi tek prefektet madje as tek cereku I tyre .por ne tek njerzit thjesht duhet te kuptojme pak boten e tyre e nese nuk I pershatet tones thjesht me qetesine tende duhet ti shpjegosh se ka pak gabime jo sepse nuk perputhet me ty por sepse keshtu vepron me te gjithe dhe pa e bezdisur I flet me nje ton te bute I thua se nuk eshte keq sikur te ndryshonte pak menyren e te menduarit dhe te te vepruarit por mundohu sa te duash fjalet krijojne nje rikoshet e te perplasen ne fytyre
Njeriu eshte kjo krijese e veshtire per tu kuptuar e veshtire per te pranuar se ka shume gjera positive por ka disa gjera negative qe mbase nuk ndikojne ne menyre te drejteperdrejt .por te cenojne edhe ty
Cdo dite ndodhe te takojme njerez te ndryshem disa I sheh te lumtur disa te menduar disa te bezdisur e ti ne mes turmes se tyre je universal sepse mundohesh te kapesh pak nga truri tyre por edhe te kesh durimin e cmendur ti durosh
Ti mes tyre je njeriu urte sepse I degjon me shume se sa te flasesh dhe shpesh leshon nje buzeqeshje te vaket per tu bere pjese e rrethit te tyre aspak miqesor
Nese do te me pyesni mua se cfare quaj rreth miqesor?...kujt I them une njerez ne kuptimin e plot te fjales
Une pergjigjem thjesht personat qe nuk ndajne te njetat ide por ata qe kane bote te ndryshme por pambarimisht te bukur te krijojne ne ate ambjent ate cfare ty te duhet nje bised e kendshme dhe jo te perseritet pambarimisht I njejti refren bezdises duke komentuar jeten e dikujt tjeter duke numeruar fitimet e dites duke treguar aftesite e tyre marramendes te te filtruarit .apo duke qeshur me vuajtjet e dikujt tjeter .
Adhuroj te bukuren e shpirti pse e permend shpesh?....sepse kam nje si te thuash bote te cmendur dhe te fiksuar Brenda meje qe nuk me lejon te beje ndryshe dhe tek personat qe kane te kunderten e kesaj thjesht I vendos nje kapak per te mos pare me cfare kanoset ne ate tenxheren e erret
Jo shpesh me ndodhe te shihem me syrin kritik tek persona te ndryshem madje akuzohem jo pak here se beje pjese gabimisht ne planetin toke sepse sipas te gjitheve kam nje mani te theksuar per te normalizuar dhe bere nje bote te bukur aty ku nuk ka gjasa te jete dhe se ngjaj me nje nene tereza qe nuk I duhet botes
Une nuk jam nene tereza .megjithse do te adhuroja pa fundesisht te isha por nuk I ngjaj asaj sepse pervec se me sy te mire e shoh edhe anen negative te gjerave e nene tereza tregonte perkujdesje per kedo ndersa une jo une e perplas ne fytyre te keqen..qe I behet dikujt mua me dhemb ne shpirt e I urrej pa drejtesite .madje deri sa ta bind tjetrin se e ka gabim nuk ndalem dhe sikur te jete gjeja e fundit qe mund te beje ne jete
Kjo quhet automatikisht mos perputhje dhe jo per efekt te njerzeve por per efket te personit tend sepse je ti problemi qe nuk perputhesh dot dhe nuk te ndodhe pak here te pyesesh veten cfare kam une qe cdo fjale qe shpreh me versulen? .cdo te mire qe e beje ma keq perdorin .cdo buzeqeshje qe e dhuroj fiket..sepse nuk percillet ndjeshem tek te tjeret e di pse? se nuk e ndjejne si ty dhe ketu eshte gabimi yt sepse ne buzeqeshjet e tyre ka falsitet kurse ne tenden vetem kur e ndjen e shpreh
Ty te pelqen te kercesh .te luash me tingujt sic do ti dhe kercen si zogjte kur fluturojne .je ne nje bote qe ti e do shume tmerresisht shume muzika eshte pasioni dhe fryma jote ke deshire te marresh dhe turmen me vehte aty ne vallet e tua I terheq zinxhir dhe krijon nje varg njerzish te lumtur a nuk eshte kjo gjithcka qe do?....sigurisht qe po!....sepse keshtu jetoj une kur shoh fytyra qe qeshin qe clirohen nga komplekset dhe ne fund te thone faleminderit per ate cfare bere .
Pse duhet njerzit ta veshtirojne kaq jeten?....pse duhet te kete helm dhe vrer ne fjalet e tyre?...pse nuk mund te kete kenge dhe buzeqeshje?...
Kjo eshte lufta qe beje une nuk kam absolutisht asnje arm kundrejt atyre pervec shpirtit qe flet vetem me fjale te qeta dhe per te zbutur stuhite e mendimeve te tyre kapricoze qe lekunden shpesh
Per ne per ju per mua .qe jemi me shume se njerez .per ne qe komunikojme permes trishtimeve dhe dhembjeve tona me te larta..kane rendesi vetem mainfestimet e shpirtit tone te vullnetit tone dhe deshires se mire per te dhuruar miresi tek gjithkush